[POMOC] Movable Gates

Započeo Nemanja Batinic, Oktobar 14, 2011, 20:21:04 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Pomoc oko toga.
Detaljan opis problema: Ovako Molim za pomoc da se detaljno opise ispod cega, gde sta treba kucati stavite ako moze samo x,y i z nemorate vase koordinate, kako da napravim posle save u MTA kako da stavim da se ta kapija otvara naprimer na komandu /go i da se automacki zatvori posle odredjen broj sekunda naprimer 5 sekundi.
Dio skripte: Galaxy State Play.
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci: Nemam stvarno mislim da vam je sve jasno.

Jao majko mila pa jer ti uopste pogledas sekciju tutorijala, to je nekad bila aktuelna tema ima 102391039210930219231 tutorijala u vezi kapija potrazi malo  >:(

Zlatan_Ibrahimovic

Hvala.. Pa trazio sam na dosta strana ali nisam nasao odgovarajuci.. ali posluzice i drugim ljudima hvala..
Izvinte ovo mi nije bilo jasno nisam napisao, ali kako to da bude za odredjenu org.. ili mafiju....
Poslednja Izmena: Oktobar 14, 2011, 20:29:02 POSLE PODNE od Nemanja Batinic

dragan12

Citat: Nemanja Batinic poslato Oktobar 14, 2011, 20:27:01 POSLE PODNE
Hvala.. Pa trazio sam na dosta strana ali nisam nasao odgovarajuci.. ali posluzice i drugim ljudima hvala..
Izvinte ovo mi nije bilo jasno nisam napisao, ali kako to da bude za odredjenu org.. ili mafiju....
Nisi naveo koji mod koristis
Nesto ovako bi trebalo u GF modovima posto pretpostavljam da editas neki GF mod najverovatnije
if(PlayerInfo[playerid][pMember] == id te org || PlayerInfo[playerid][pLeader] == id te org)

Pa ukoliko znas napraviti kapiju koja se otvara, bez zatvaranja, samo trebas napraviti timer evo to ovako treba izgledati:

if (strcmp(cmdtext, "/otvori", true, 10)==0)
{
if(PlayerInfo[playerid][pMember] == id org || PlayerInfo[playerid][pLeader] == id org)
{
MoveDynamicObject(kapija, xotvoreno, yotvoreno, zotvoreno,5.000000);
SendClientMessage(playerid, COLOR_YELLOW, "Identitet potvrden.Kapija (ORGANIZACIJA) se otvara i zatvorice se posle 7 sekundi.");
SetTimer("kapijatimer",7000,0);
}
return 1;
}

Timer treba izgledati ovako:

forward kapijatimer();
public kapijatimer()
{
MoveDynamicObject(kapija, xzatvoreno, yzatvoreno, zzatvoreno, 5.000000);
return 1;
}

Ovo je ako koristis GF mod...
Poslednja Izmena: Oktobar 14, 2011, 20:56:53 POSLE PODNE od dock

Citat: dock poslato Oktobar 14, 2011, 20:55:25 POSLE PODNE
Pa ukoliko znas napraviti kapiju koja se otvara, bez zatvaranja, samo trebas napraviti timer evo to ovako treba izgledati:

if (strcmp(cmdtext, "/otvori", true, 10)==0)
{
if(PlayerInfo[playerid][pMember] == id org || PlayerInfo[playerid][pLeader] == id org)
{
MoveDynamicObject(kapija, xotvoreno, yotvoreno, zotvoreno,5.000000);
SendClientMessage(playerid, COLOR_YELLOW, "Identitet potvrden.Kapija (ORGANIZACIJA) se otvara i zatvorice se posle 7 sekundi.");
SetTimer("kapijatimer",7000,0);
}
return 1;
}

Timer treba izgledati ovako:

forward kapijatimer();
public kapijatimer()
{
MoveDynamicObject(kapija, xzatvoreno, yzatvoreno, zzatvoreno, 5.000000);
return 1;
}

Ovo je ako koristis GF mod...

Bolje nemoj koristit previse vrata sa automatskim zatvaranjem jer se stvaraju timeri..
Nadje 10 igraca i kucaju kamandu i stvore 10 timera koji mogu stvorit velik lagg ili cak srusit server..

Nek me netko ispravi ako grijesim.
Street's Creed

Street's Creed gaming zajednica se vraća.
Forum: www.streets-creed.info
IP: 213.149.60.34:7774

Mislim da je ScHaLe upravu, moj predlog je da napravis jednu komandu /otvori i jednu /zatvori za sve org/mafije i to je to ;)

Citat: ScHaLe poslato Oktobar 14, 2011, 21:28:40 POSLE PODNE
Bolje nemoj koristit previse vrata sa automatskim zatvaranjem jer se stvaraju timeri..
Nadje 10 igraca i kucaju kamandu i stvore 10 timera koji mogu stvorit velik lagg ili cak srusit server..

Nek me netko ispravi ako grijesim.

Citat: WikiRelated Callbacks

The following callbacks might be useful, as they're related to this function in one way or another.
OnObjectMoved: Called when an object stops moving.

Kao sto sam vec rekao ima dosta tutorijala malo potrazis i to je to, nije Balkan samp centar sveta idi malo na wiki malo na gl forum  :D