POMOC HITNOOO

Započeo Edin, Januar 12, 2010, 10:49:31 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Mene zanima dali bi mi neko mogao napisati tutorial kako da napravil besplatno forum !!
Znaci da mi napise sve od pocetka sta trebam radit kako sta ... Zahvaljujem unaprijed (( Pocetnik sam nikad nisam imao forum ))
Kada se kunem majkom mozda lazem, ali kada se kunem ocem govorim 100 % istinu! Majke mi!

Lamine Diarra

Poslednja Izmena: Januar 12, 2010, 11:05:35 PRE PODNE od [BM]Alex

Citat: [BM]Alex poslato Januar 12, 2010, 11:03:54 PRE PODNE
Ako oces obican, bez FTP:

http://www.forumotion.com/

A sa FTP-om:

http://www.freehostia.com/

http://xtreemhost.com/ .

A imas i ovde:

www.forumcroatian.com

www.webs.com  ;).

sta je ftp kakva je to razlika mozes mi objasniti ??
Kada se kunem majkom mozda lazem, ali kada se kunem ocem govorim 100 % istinu! Majke mi!

Lamine Diarra

Ukucas http://www.google.com/ i tu trazis sve sto ti nije jasno ;D.

Ludi Grad

OBICAN FORUM!!!!

Zelite najobicniji Forum gdje je sve napravljeno......samo mozete mjenati TEME,Slike,Boarde itd.......mozete pronaci na:
        www.smfnew.com
        www.forumotion.com
        www.boardnation.com
        www.phpbbplanet.com
        www.forumer.com   itd....ima ih ihahaj.......

Razlog zasto vam ne preporucujem ovakve FORUME........pune su reklama......nema naseg jezika......ne mozete mjenjati izgleda tema na kakve vi HOCETE(imate odredjene) itd...mnogo bolje vam je uzeti sa free HOSTOM u uplodovat temu koja se vama svidja......

Free HOST!!!

Zelite da napravite FORUM bez "reklama" onda imate dosta mogucnosti.......nadjete neki free HOST kao sto su npr:
         www.000webhost.com
         www.free-webhosts.com
         www.xtreemhost.com  i takodje ih mnogo.......

I registrujete se tu i napravite sebi URL adresu........Dobijete podatke FTPa preko koga mozete uplodovati TEME, Jezike, Razne vrste FORUMA itd......
Moj savjet vam je da sa  http://download.simplemachines.org/    skinete sebi neku SMF verziju (SMF 1.1.11 preporucena)  i onda preko FTPa uplodujete na svoj HOST.......
Takodjer jezike mozete skidati razne i uplodovati i preko FTPa i ADMINISTRACIJE   JEZICI
Teme mozete skidati sa DzinerStudia..... KLIKNI ME!!

STA JE FTP???

To je veoma tesko naci na internetu...(pogotovo na googlu) ali evo ja sam pronasao  8)

FTP je skraćenica od engleske reči File Transfer Protocol, i u prevodu znači protokol za prenos fajlova (datoteka). To je zapravo, naziv za protokol i vrstu usluge koji služe za razmenu fajlova izmeÄ'u udaljenih kompjutera. FTP nam omogućava da se sa jednog kompjutera (kompjuter A) prenesu fajlovi na drugi kompjuter (kompjuter B) i u obrnutom smeru.

Na FTP serverima se nalaze fajlovi i programi koje možete preneti na svoj kompjuter. Za pristup ovim serverima koristi se FTP softver (FTP klijenti). Jednostavno, na serveru izaberete datoteke koje želite da prenesete kod sebe, a FTP softver će započeti prenos i na kraju preneti sve na vaš kompjuter

TakoÄ'e, FTP se koristi i za tzv. "upload", tj. slanje odreÄ'enih fajlova na servere. Na primer, kada kreirate sopstvene web-stranice, da bi svima bile dostupne, morate ih preneti na host-ujući server. Postoje dve različite vrste FTP servera, prvima da bi ste pristupili potrebna vam je lozinka (eng. password) i korisničko ime (eng. user name), i postoji druga vrsta servera tzv. "anonimni" (eng. anonymous) gde se za pristup kao korisničko ime koristi reč "anonymous", a kao lozinku koristite sopstvenu e-mail adresu. Sa takvih, javnih FTP servera, možete na svoj kompjuter "skinuti" razne vrste fajlova:
shareware programe - programe koji se mogu koristiti odreÄ'eno vreme, nakon koga je za dalje korišćenje potrebno platiti autoru registraciju. Najčešće, cena ove registracije nije velika, pa se često isplati plaćanje registracije, jer zauzvrat dobijate mnoge korisne funkcije.
freeware programe - ovo su potpuno besplatni preogrami, što znači da za njihovo korišćenje ne morate plaćati ništa.
drivers - najnoviji drajveri za vaše računarske komponente (DVD, grafička, muzička kartica...)
različite vrste dokumenata - članci, knjige, uputstva itd.

Da bi smanjili vreme potrebno za prenos fajlova preko Interneta, često su ovi fajlovi kompresovani, tj. kompresijom im je smanjena veličina. Pa, vam je za dekompresiju potreban odgovarajući softver (WinZip). Pre nego što otvorite i pokrenete sve što "skinete" sa Interneta, sve obavezno proverite sa nekim od anti-virusnih programa.

Mislim da si uspio shvatiti sta ti je bolje......
LP
   _MaX_PaYnE_

Citat: _MaX_PaYnE_ poslato Januar 12, 2010, 12:14:05 POSLE PODNE
OBICAN FORUM!!!!

Zelite najobicniji Forum gdje je sve napravljeno......samo mozete mjenati TEME,Slike,Boarde itd.......mozete pronaci na:
        www.smfnew.com
        www.forumotion.com
        www.boardnation.com
        www.phpbbplanet.com
        www.forumer.com   itd....ima ih ihahaj.......

Razlog zasto vam ne preporucujem ovakve FORUME........pune su reklama......nema naseg jezika......ne mozete mjenjati izgleda tema na kakve vi HOCETE(imate odredjene) itd...mnogo bolje vam je uzeti sa free HOSTOM u uplodovat temu koja se vama svidja......

Free HOST!!!

Zelite da napravite FORUM bez "reklama" onda imate dosta mogucnosti.......nadjete neki free HOST kao sto su npr:
         www.000webhost.com
         www.free-webhosts.com
         www.xtreemhost.com  i takodje ih mnogo.......

I registrujete se tu i napravite sebi URL adresu........Dobijete podatke FTPa preko koga mozete uplodovati TEME, Jezike, Razne vrste FORUMA itd......
Moj savjet vam je da sa  http://download.simplemachines.org/    skinete sebi neku SMF verziju (SMF 1.1.11 preporucena)  i onda preko FTPa uplodujete na svoj HOST.......
Takodjer jezike mozete skidati razne i uplodovati i preko FTPa i ADMINISTRACIJE   JEZICI
Teme mozete skidati sa DzinerStudia..... KLIKNI ME!! necu !!

STA JE FTP???

To je veoma tesko naci na internetu...(pogotovo na googlu) ali evo ja sam pronasao  8)

FTP je skraćenica od engleske reči File Transfer Protocol, i u prevodu znači protokol za prenos fajlova (datoteka). To je zapravo, naziv za protokol i vrstu usluge koji služe za razmenu fajlova izmeÄ'u udaljenih kompjutera. FTP nam omogućava da se sa jednog kompjutera (kompjuter A) prenesu fajlovi na drugi kompjuter (kompjuter B) i u obrnutom smeru.

Na FTP serverima se nalaze fajlovi i programi koje možete preneti na svoj kompjuter. Za pristup ovim serverima koristi se FTP softver (FTP klijenti). Jednostavno, na serveru izaberete datoteke koje želite da prenesete kod sebe, a FTP softver će započeti prenos i na kraju preneti sve na vaš kompjuter

TakoÄ'e, FTP se koristi i za tzv. "upload", tj. slanje odreÄ'enih fajlova na servere. Na primer, kada kreirate sopstvene web-stranice, da bi svima bile dostupne, morate ih preneti na host-ujući server. Postoje dve različite vrste FTP servera, prvima da bi ste pristupili potrebna vam je lozinka (eng. password) i korisničko ime (eng. user name), i postoji druga vrsta servera tzv. "anonimni" (eng. anonymous) gde se za pristup kao korisničko ime koristi reč "anonymous", a kao lozinku koristite sopstvenu e-mail adresu. Sa takvih, javnih FTP servera, možete na svoj kompjuter "skinuti" razne vrste fajlova:
shareware programe - programe koji se mogu koristiti odreÄ'eno vreme, nakon koga je za dalje korišćenje potrebno platiti autoru registraciju. Najčešće, cena ove registracije nije velika, pa se često isplati plaćanje registracije, jer zauzvrat dobijate mnoge korisne funkcije.
freeware programe - ovo su potpuno besplatni preogrami, što znači da za njihovo korišćenje ne morate plaćati ništa.
drivers - najnoviji drajveri za vaše računarske komponente (DVD, grafička, muzička kartica...)
različite vrste dokumenata - članci, knjige, uputstva itd.

Da bi smanjili vreme potrebno za prenos fajlova preko Interneta, često su ovi fajlovi kompresovani, tj. kompresijom im je smanjena veličina. Pa, vam je za dekompresiju potreban odgovarajući softver (WinZip). Pre nego što otvorite i pokrenete sve što "skinete" sa Interneta, sve obavezno proverite sa nekim od anti-virusnih programa.

Mislim da si uspio shvatiti sta ti je bolje......
LP
   _MaX_PaYnE_

Hvala ti max puno odo da radim forum :) jupi naravno bez reklame :) free host pozdrav i HVALA JOS JEDNOM
edit: Imam problem:S kako upload to nikako ne kontam imali neki video tutorial ??
Poslednja Izmena: Januar 12, 2010, 13:17:58 POSLE PODNE od edinzulic

Lamine Diarra

Edine imas na google i na youtube-u nadji sam :-\ ;).

Ludi Grad

Citat: edinzulic poslato Januar 12, 2010, 13:14:02 POSLE PODNE
Hvala ti max puno odo da radim forum :) jupi naravno bez reklame :) free host pozdrav i HVALA JOS JEDNOM
edit: Imam problem:S kako upload to nikako ne kontam imali neki video tutorial ??
ma nema na cemu......
Ovako imas kad se logujes u Panel od HOSTA pise ti FTP details i tu vidis koji ti je PORT, USERNAME,PASSWORD i upises u FTP naravno moras skinuti FTP sa neta ako ga vec nemas.......  KLIKNI ME za DOWNLOAD!!!
A evo ovde imas TUTORIJALE TUTORIJALI ZA sve vezano oko FTPa
Poslednja Izmena: Januar 12, 2010, 14:05:36 POSLE PODNE od _MaX_PaYnE_

Citat: _MaX_PaYnE_ poslato Januar 12, 2010, 14:04:15 POSLE PODNE
Citat: edinzulic poslato Januar 12, 2010, 13:14:02 POSLE PODNE
ma nema na cemu......
Ovako imas kad se logujes u Panel od HOSTA pise ti FTP details i tu vidis koji ti je PORT, USERNAME,PASSWORD i upises u FTP naravno moras skinuti FTP sa neta ako ga vec nemas.......  KLIKNI ME za DOWNLOAD!!!
A evo ovde imas TUTORIJALE TUTORIJALI ZA sve vezano oko FTPa

HVALA puno si mi pomogao POZDRAV

Smf instalacija smf 1.1.11

Jos jedan tutorial ,lik govori na hrvatskom.

@_MaX_PaYnE_
-Kad copy/past neciji tekst bilo bi uredu i stavit ime autora.

Ludi Grad

Citat: dinkO14 poslato Januar 13, 2010, 10:28:00 PRE PODNE
@_MaX_PaYnE_
-Kad copy/past neciji tekst bilo bi uredu i stavit ime autora.

ma slusaj sta glumis ti sad ovde......da si najpametniji........ja da sam ovo isao copy/paste ja bi stavio AUTORA......kao sto sam i svugdje gdje god sam nesto objavljivao...........ako ne znas ko je ovo pisao onda ti predlazem da sutis, a nde da se pravis najpametniji!!!!!!
Poslednja Izmena: Januar 13, 2010, 10:49:42 PRE PODNE od _MaX_PaYnE_