[Savjet] YCMD

Započeo System32, Jul 17, 2011, 22:38:15 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

evo poceo sam se malko razmisaljti da pocmem prebacivati komande iz ZCMD u YCMD, ima ih maximum 100 i manje, pa me zanima sto vi mislite i da ako bi mi mogli samo pokazati ovu koamndu u YCMD da vidim u cemu se razlikuju i to...

Kod (System32) [Izaberi]
CMD:givegun(playerid, params[])
{
    new id,weapon,ammo,string[128], string2[128];
if(IsPlayerAdmin(playerid) || PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 2)
    {
        if(sscanf(params,"iii",id,weapon,ammo)) return SendClientMessage(playerid,COLOR_WHITE,"KoriÅ¡tenje: /giveweapon [ID] [Gun ID] [Metci]");
else if(weapon > 46 || weapon < 1) return SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "ID oružija mora biti izmeÄ'u 1 i 46!");
        else if(id == INVALID_PLAYER_ID) return SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "PogreÅ¡an ID");
        else
GivePlayerWeapon(id,weapon,ammo);
format(string, sizeof(string),"Dali ste igraču %s oružije %d!", GetName(id), weapon);
        SendClientMessage(playerid, COLOR_YELLOW, string);
        format(string2 ,sizeof(string2),"Administrator %s vam je dao oružije!", GetName(playerid));
        SendClientMessage(id, COLOR_LIME, string2);
    }
    else SendClientMessage(playerid, COLOR_KRED, "Niste autorizirani za koriÅ¡tenje ove komande!");
    return 1;
}
Uskoro novi stunt server iStunt. DoÄ'ite i zabavite se!

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

Napravljen je tutorijal za ovo. Pretrazi forum.

Citat: _Stranger poslato Jul 17, 2011, 22:40:56 POSLE PODNE
Napravljen je tutorijal za ovo. Pretrazi forum.
ma jok to, ne zelim ja da vi meni prebacujete koamnde samo da mi pokazete na toj koamndi u YCMD da ja malo vidim, kad vidim onaj Y_lessov tekst od 3 metra zivot mi se zgadi

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Wallpaper √  Signature ×  Logo √  Dizajn stranice (Ne kodiranje) √  Baner √  Avatar √  Animacija √  Intro √

Jel ti radi ovako?

YCMD:givegun(playerid, params[])
{
    new id,weapon,ammo,string[128], string2[128];
   if(IsPlayerAdmin(playerid) || PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 2)
    {
        if(sscanf(params,"iii",id,weapon,ammo)) return SendClientMessage(playerid,COLOR_WHITE,"KoriÅ¡tenje: /giveweapon [ID] [Gun ID] [Metci]");
      else if(weapon > 46 || weapon < 1) return SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "ID oružija mora biti izmeÄ'u 1 i 46!");
        else if(id == INVALID_PLAYER_ID) return SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "PogreÅ¡an ID");
        else
      GivePlayerWeapon(id,weapon,ammo);
      format(string, sizeof(string),"Dali ste igraču %s oružije %d!", GetName(id), weapon);
        SendClientMessage(playerid, COLOR_YELLOW, string);
        format(string2 ,sizeof(string2),"Administrator %s vam je dao oružije!", GetName(playerid));
        SendClientMessage(id, COLOR_LIME, string2);
    }
    else SendClientMessage(playerid, COLOR_KRED, "Niste autorizirani za koriÅ¡tenje ove komande!");
    return 1;
}

Ne trebaÅ¡ niÅ¡ta dirati komandu. Jer YCMD je "usklaÄ'en" sa ZCMD-om. Samo includaj umjesto ZCMD-a, YCMD. I sve će radit kako treba.

Last nick: Paradox

ali on ima onaj parametar help i govorili su o nekim dodatnim funkcijama pa me to zanima, i jel ima callbackova kod nega?

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Citat: System32 poslato Jul 17, 2011, 23:02:15 POSLE PODNE
ali on ima onaj parametar help i govorili su o nekim dodatnim funkcijama pa me to zanima

Za to ćeš morat koristit baš YCMD, ne ZCMD.

Citat: System32 poslato Jul 17, 2011, 23:02:15 POSLE PODNE
jel ima callbackova kod nega?

Nema.

evo polako sam prebacio sad samo dolazu mi warninzi za unused help i ja stavim "pragma unused help opet isto -.-

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim:

Citat: System32 poslato Jul 17, 2011, 23:20:52 POSLE PODNE
evo polako sam prebacio sad samo dolazu mi warninzi za unused help i ja stavim "pragma unused help opet isto -.-

Ako hoćeš maknut taj warning jer ne koristiš help, stavi samo ovako (prije svega u komandi):

#pragma unused help

jesam i ja budala, ja sam prije to stavio samo mi je pokazivalo na istoj linij warning za params xD anyway more lock, danke

Dizajniram za $$$
Popis stvari koje radim: