Balkan Mafia NOVI MOD ==> Detaljan Opis

Započeo [BM]Daka, Decembar 05, 2009, 20:17:04 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Evo kao sto naziv kaze. Blizi nam se nedjelja i novi mod.

Taj dan ce server biti pod lockom radi testiranja.

Da pocnemo.

KUCE:

Mod ima 120 kuca. Ako bude igraca biti ce i vise kuca, ali mislim da je ovo dovoljno.

RESTORANI, BURGERI, JAPANSKI RESTORAN, KAFICI, DISKOTEKE:

Dodan je veliki broj restorana, japanskih restorana(tu mozete dobiti japansku hranu), kafica te diskoteka. U svakom od kafica cete moci piti pice((/DRINK)). Kada ukucate komandu otvorit ce vam se lijepi GUI MENU i birat cete. Glavno okupljaliste nije MALL vise nego Burger.

BIZEVI:

Trenutan broj bizeva je 20. Ako neko bude htio biznis njegova ponuda se mora staviti na forum. (( MOGUCNOST NUDJENJA PARA SKRIPTERIMA)) tako da skripteri naprave njegov bizz i to bude njegovo. on ga kasnije smije preprodavat.

RENTCAR:

Posto na serveru nema dosta auta dodao sam RENTCAR i RENTMOTORA. Ima jedan veliki rent motora, dok rent auta ima oko 4-5.

OBJEKTI, UKRASI:

Sto se tice ukrasa vaznija mjesta su ukrasena objektima. Po noci je najljepse. Textovi su ukraseni da bi sto ljepse izgledalo.

SPEEDOMETAR:

Napravljen je nas vlastiti speedometar. Kada udjete u auto pojavit ce vam se na donjoj strani ekrana crna traka gdje je ispisan postotak goriva i brzina kretanja automobila.

VRSTE GORIVA:

Svako auto ima posebnu grupu goriva. Kada dodjete na benzinsku i kucate /fill otvorice vam se lijepi GUI Menu i trebate odabirati gorivo. Vrste: Euro Super 95 i Dizel.

BOTOVI:

Broj botova je 8. Imate 2 zastitara kod banke, vozaca busa, zastitare kod vijecnice, vozac koji patrolira.

STATS:

Na komandi /STATS ce vam sada biti GUI LISTA sa ispisanim podacima.

GRADONACELNIK:

Maknuta je organizacija SWAT, a dodana organizacija GRADONACELNIK. Spawn ce mu biti u City Hall-u (VIJECNICA).

Imat ce svoje tajnike, desnu ruku te zastitare koje ce odredjivati komandom /setrole.

TUNE GARAZE:

Ubacen je Rent Vozila koja se mogu tunirati u SF. Dodana je ta ista garaza u LS. Nju cete moci naci sa /GPS navigacijskim sistemom. Pare iz tuning garaze ce ici u Bizz Tuning.

AMMU NATION:

Moci cete kupiti u njemu nova oruzja poput: Tec9, Uzi, SawnOff. Ali cete dobiti samo jedno oruzje, znaci u ruci vam nece biti 2 uzija npr.

WEAPON DROPS:

WEAPON DROP je ubacen. Kada nekog ubijete njemu ce ispasti oruzje koje cete moci pokupiti.

LOGIN/REGISTER SISTEM:

Login i Register sistem su uradjeni sa GUI. Kada udjete u igru imate polje u koje napisete sifru.
Zatim kada se registrirate isto tako sa GUI LISTOM izaberete spawn.

FIGHT STYLE:

Ubaceni su stilovi borbe. Mozete se boriti kao Kung-Fu, Box Style itd.

ORGANIZACIJE I BAZE:

Aktualne organizacije:

Police Department
Federal Boureu of Investigation
Gradonacelnik(Mayor)
Hitman
Crips
Bloodz
Balkan Mafia
Yakuza

Baze od PD, FBI, HITMAN, CRIPS i Gradonacelnika su ostale iste.

Baza bloodza je pored bolnice blizu Groove Streeta.
Baza Yakuze je kad se krene dole prema FBI bazi.
Baza Balkan Mafie je iznad burga.

POSLOVI:

Trenutno ima 28 poslova. Poslovi su dobro uradjeni bez bugova.

TRAVA:

Novi nacin za travu. Kada kupite sjeme, morate posaditi i cekati 20 minuta da izraste trava. Kada izraste mozete je uzeti.

CELLPHONE SISTEM:

Za mobitel morate kupiti sim karticu. Kasnije morate punit karticu bonom(kreditom).

TUTORIAL:

Vise nema tuta. Tut cete pokrenuti komandom /tutorial, ako ocete.

KONTEJNERI ZA DROGU, MATERIJALE I TRAVU:

Povecan je broj kontejnera za drogu, materijale i travu. Naci cete ih na zabacenim mjestima.

MARINA:

Napravljeno je pristaniste za brodove. Tu cete moci rentati brod.

FLASHBANG:

FBI ce moci baciti flashbang. Naime, kada baci flashbang nista nevidite 5 sekundi i onda vam se rasvjetli

OTKUP LJUDI:

Kada zavezete nekoga ((/TIE)) imati cete crveni checkpoint gdje trebate predati covjeka. Kada dodjete do checkpoint pisat ce vam da uneseto komandu /otkupciv ili /otkupcop za otkupljenog civila dobijete 10k a za copa 15k.

PASOSI, GRANICE:

Kada ocete iz grada u grad prvo morate pokazat pasose pa tek onda ukucat /plati da prodjete.

Ima tu jos svacega samo morate sami naci na serveru.

Na ovo cese dodavati jos neke nove stvari. Slike uskoro!
:zadovoljan2:

SERVER IP: 94.23.26.10:8347
PORTAL: www.balkan-mafia.com
Forum: www.balkan-mafia.com/forum
CS FORUM: www.cs.balkan-mafia.com
Sponzor: www.hcl.hr

Evo za kraj da vas pozdravim i da vam zelim ugodnu igru na nasem serveru.

GameMode je u izradi(0.1 %). Ovaj Game Mode nije edit bilo kojeg vec postojeceg gamemoda. Ovaj mod se radi od nule.

www.domino-samp.net | Portal i Forum Otvoreni
IP: 188.72.226.228:7777 | Server za zezanciju sa LARP modom.

r4z0r

Lijepo .. nema nesto mnogo originalnih ideja ali lijep server .. svidja mi se ovo za euro 95 i diesel hehe :D
Neke scripte i ja koristim od navedenih hehe  :D

Ima tu jos stvari. To su samo neke od njih.

btw: uskoro cemo dobit i na HCL portalu oglas :)

GameMode je u izradi(0.1 %). Ovaj Game Mode nije edit bilo kojeg vec postojeceg gamemoda. Ovaj mod se radi od nule.

Ne svidja mi se otkup ljudi, samo ce se otimat i tako ali ste me svakako navukli.

Isto tako MORATE uvesti admin komandu kojom zadate pocetniku tutorial ako neki lvl 1 DMa i tako naskriptate ako je taj igrac vidio tutoriala, da mu to pise u statsima i da admin to lako more provjeriti i KAZNIT ga (/jail) ako krsi pravila iako je prosao tutorial, tj iako mu je sve objasnjeno.

i ZA TRAVU VAM SE KLANJAM! SVAKA CAST!

AKO vam je dosadno, i trenutno, na ovom forumu niste da ucite skriptat ili tako nesto, usudio bi se rec, intelektualno, onda se regajte na ovu stranicu tako da kliknes na sliku. probaj pa i ti nadodaj refferale koji ce klikcat za tebe kao sto ces ti sad za mene xD

veoma mi se svidja  dolazim na novi mod  :D
Uskoro svoj mod pravim :P kakav-takav xD

EDIT:Jebo mod da je meni proc u skoli xD

Edit:

Moci cete gledati gradonacelnikove govore preko TV-a u kuci.

Predobro :) svidja mi se ovo za flashbang... counter strike xD
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Citat: GGC poslato Decembar 06, 2009, 11:42:57 PRE PODNE
Predobro :) svidja mi se ovo za flashbang... counter strike xD

potpis

veoma lijep mod, svida mi se sve za mobitel strava :D, i sve ukupno ocijena po meni ti je 9/10 :D

======ஜ۩۞۩ஜ======
â—,,███â–"â–' FucK oFFâ–'â–"███►
======ஜ۩۞۩ஜ======

:D Fala kurcu imamo i nekih pametnih ljudi na forumu :D

Posjetite:
TUTORIALS 4 ALL NA HRVATSKOM

COOOL JEDVA ČEKAM Sry na caps. Kad če slike??? ;D

matemandbrnaze742

Doci cu vidjet mod.AL ovo za Eurosuper 95 disel to vec ima na ST jedino sto Nema da biras gorivo koje ces tocit.Jedini problem kad ulis drugo gorivo pokvarit ce se auto pa ce bit problema.

da to bi trebali napravit da kad netko ulije krivo gorivo da mu se nakon nekog vremena pokvari NPR. Sad netko ima 7 posto goriva kad natoči auto krivim gorivom da mu nakon tih 7 posto auto se zaustavi i da nemože dalje  :D

Mod mi se nesvidja nesto pretjerano tu je mnogo stvari s CH RPG.

[NUDIM ]
Gang-Rush server TDM besplatno

Citat: [BM]Daka poslato Decembar 05, 2009, 20:17:04 POSLE PODNE
Evo kao sto naziv kaze. Blizi nam se nedjelja i novi mod.

Taj dan ce server biti pod lockom radi testiranja.

Da pocnemo.

KUCE:

Mod ima 120 kuca. Ako bude igraca biti ce i vise kuca, ali mislim da je ovo dovoljno.

RESTORANI, BURGERI, JAPANSKI RESTORAN, KAFICI, DISKOTEKE:

Dodan je veliki broj restorana, japanskih restorana(tu mozete dobiti japansku hranu), kafica te diskoteka. U svakom od kafica cete moci piti pice((/DRINK)). Kada ukucate komandu otvorit ce vam se lijepi GUI MENU i birat cete. Glavno okupljaliste nije MALL vise nego Burger.

BIZEVI:

Trenutan broj bizeva je 20. Ako neko bude htio biznis njegova ponuda se mora staviti na forum. (( MOGUCNOST NUDJENJA PARA SKRIPTERIMA)) tako da skripteri naprave njegov bizz i to bude njegovo. on ga kasnije smije preprodavat.

RENTCAR:

Posto na serveru nema dosta auta dodao sam RENTCAR i RENTMOTORA. Ima jedan veliki rent motora, dok rent auta ima oko 4-5.

OBJEKTI, UKRASI:

Sto se tice ukrasa vaznija mjesta su ukrasena objektima. Po noci je najljepse. Textovi su ukraseni da bi sto ljepse izgledalo.

SPEEDOMETAR:

Napravljen je nas vlastiti speedometar. Kada udjete u auto pojavit ce vam se na donjoj strani ekrana crna traka gdje je ispisan postotak goriva i brzina kretanja automobila.

VRSTE GORIVA:

Svako auto ima posebnu grupu goriva. Kada dodjete na benzinsku i kucate /fill otvorice vam se lijepi GUI Menu i trebate odabirati gorivo. Vrste: Euro Super 95 i Dizel.

BOTOVI:

Broj botova je 8. Imate 2 zastitara kod banke, vozaca busa, zastitare kod vijecnice, vozac koji patrolira.

STATS:

Na komandi /STATS ce vam sada biti GUI LISTA sa ispisanim podacima.

GRADONACELNIK:

Maknuta je organizacija SWAT, a dodana organizacija GRADONACELNIK. Spawn ce mu biti u City Hall-u (VIJECNICA).

Imat ce svoje tajnike, desnu ruku te zastitare koje ce odredjivati komandom /setrole.

TUNE GARAZE:

Ubacen je Rent Vozila koja se mogu tunirati u SF. Dodana je ta ista garaza u LS. Nju cete moci naci sa /GPS navigacijskim sistemom. Pare iz tuning garaze ce ici u Bizz Tuning.

AMMU NATION:

Moci cete kupiti u njemu nova oruzja poput: Tec9, Uzi, SawnOff. Ali cete dobiti samo jedno oruzje, znaci u ruci vam nece biti 2 uzija npr.

WEAPON DROPS:

WEAPON DROP je ubacen. Kada nekog ubijete njemu ce ispasti oruzje koje cete moci pokupiti.

LOGIN/REGISTER SISTEM:

Login i Register sistem su uradjeni sa GUI. Kada udjete u igru imate polje u koje napisete sifru.
Zatim kada se registrirate isto tako sa GUI LISTOM izaberete spawn.

FIGHT STYLE:

Ubaceni su stilovi borbe. Mozete se boriti kao Kung-Fu, Box Style itd.

ORGANIZACIJE I BAZE:

Aktualne organizacije:

Police Department
Federal Boureu of Investigation
Gradonacelnik(Mayor)
Hitman
Crips
Bloodz
Balkan Mafia
Yakuza

Baze od PD, FBI, HITMAN, CRIPS i Gradonacelnika su ostale iste.

Baza bloodza je pored bolnice blizu Groove Streeta.
Baza Yakuze je kad se krene dole prema FBI bazi.
Baza Balkan Mafie je iznad burga.

POSLOVI:

Trenutno ima 28 poslova. Poslovi su dobro uradjeni bez bugova.

TRAVA:

Novi nacin za travu. Kada kupite sjeme, morate posaditi i cekati 20 minuta da izraste trava. Kada izraste mozete je uzeti.

CELLPHONE SISTEM:

Za mobitel morate kupiti sim karticu. Kasnije morate punit karticu bonom(kreditom).

TUTORIAL:

Vise nema tuta. Tut cete pokrenuti komandom /tutorial, ako ocete.

KONTEJNERI ZA DROGU, MATERIJALE I TRAVU:

Povecan je broj kontejnera za drogu, materijale i travu. Naci cete ih na zabacenim mjestima.

MARINA:

Napravljeno je pristaniste za brodove. Tu cete moci rentati brod.

FLASHBANG:

FBI ce moci baciti flashbang. Naime, kada baci flashbang nista nevidite 5 sekundi i onda vam se rasvjetli

OTKUP LJUDI:

Kada zavezete nekoga ((/TIE)) imati cete crveni checkpoint gdje trebate predati covjeka. Kada dodjete do checkpoint pisat ce vam da uneseto komandu /otkupciv ili /otkupcop za otkupljenog civila dobijete 10k a za copa 15k.

PASOSI, GRANICE:

Kada ocete iz grada u grad prvo morate pokazat pasose pa tek onda ukucat /plati da prodjete.

Ima tu jos svacega samo morate sami naci na serveru.

Na ovo cese dodavati jos neke nove stvari. Slike uskoro!
:zadovoljan2:

SERVER IP: 94.23.26.10:8347
PORTAL: www.balkan-mafia.com
Forum: www.balkan-mafia.com/forum
CS FORUM: www.cs.balkan-mafia.com
Sponzor: www.hcl.hr

Evo za kraj da vas pozdravim i da vam zelim ugodnu igru na nasem serveru.

mozda vas posetim  :D

lijepo lijepo dosta ideja xD najluÄ'e vam je Japanski restoran