[Pomoc] Setplayercamerapos

Započeo [G-Unit] Mich, April 09, 2011, 06:44:58 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Cyber
Detaljan opis problema:
ja sam pokusavao da namjestim ali mi uvijek pokaze obrnuto od toga ako mi moze netko to stavit da kamera gleda u ovu zgradu evo slike:
http://slike.hr/slike/samp019_72f55.png.html
ja sam pokusavao ali mi nikad to ne pokaze,ako neko moze pomoci molim vas?
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

ma zbnam pokusavao ali ali uvijek mi pokaze neku drugu ne tu zgradu de ako  mozes to ti ak mozes mi stavit ja sam pokusavao ali mi ne ide bas t im iako nije tesko..:(

poznaticovik

Pa samo gledaj u zgradu kucaj "/save zgrada" uzmi koordinate i gotovo :S Možda je to custom zgrada XD

ma jesam ali mi ju ne pokazuj e zato sam zamoliko ako moze netko od vas

/save na ovoj pozicji gde jesi

uzmi jetpack ili tako nesto i nabij se uz zgradu i tu /save, tj stani na poziciju na koju hoces da ti gleda kamera

ta 2. pozicija je pozicija na koju prva kamera gleda, tj funkcija SetPlayerCameraLookAt
Poslednja Izmena: April 09, 2011, 10:27:17 PRE PODNE od [BU]Gotti747
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

ne kontam to znaci ovo prvo save sa ceste to je SetPlayerPos a ovo drugo SetPlayerCameraLookat ili?

Bas te briga za SetPlayerPos,to ti je da negdje stavis lika,glavno je SetPlayerCameraLookAt,nema veze di se lik nalazi!

Pazi ovako:

prvo moras da sacuvas poziciju gde hoces da ti bude kamera

to je u ovom slucaju mesto tvog coveka, tu ukucas /save  --- to je SetPlayerCameraPos

zatim moras da sacuvas poziciju na koju hoces da ta kamera gleda, u tom slucaju to je zgrada, uzmi jetpack nabij se uz zgradu i tu ukucaj /save --- to je SetPlayerCameraLookAt

to bi u pawn kodu izgledalo ovako:

SetPlayerCameraPos(playerid, koordinate kamere, u ovom slucaju tvog lika);
SetPlayerCameraLookAt(playerid, koordinate mesta na koje kamera gleda, u ovom slucaju zgrade);

nadam se da si sada razumeo.

Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri