[Savet]OnPlayerUpdate ili Moj Callback

Započeo black_dota, Februar 23, 2011, 23:54:49 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

black_dota

Skripta koju koristim:Mod od 0
Detaljan opis problema:Nemam problem, nego treba mi savet od boljih skriptera, zeleo bih napraviti nesto ovako: Klik!, ali sad neznam dali da koristim OnPlayerUpdate ili neki moj Callback.
Cuo sam da se OnPlayerUpdate ucita svakih 60ms pa zato pitam ovo, jer ja bi napravio da svakih 500 ms proverava dali igrac stiska neko dugme ili stagod...
Dio skripte:/
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):/

EDIT: Moj callback bi bio brzi, ali dali bi trebao njega da koristim ili O.P.U.
Poslednja Izmena: Februar 23, 2011, 23:57:31 POSLE PODNE od [IG]GoogleR.pwn

Correlli

OnPlayerUpdate se poziva 30 - 45 puta na igrača koji je aktivan na serveru, za igrača koji je neaktivan ali ipak nije otišao na pauzu (ESC tipka) oko 15 - 20 puta, dok za igrača koji je neaktivan i na pauzi (ESC tipka) možemo zanemariti taj callback.

Mnogi ljudi vjeruju u sve što pročitaju, i to jest najveći problem danas, kako u skriptanju, tako u svim stvarima.. U ovom primjeru recimo za OnPlayerUpdate callback - 80% članova na službenom SA:MP forumu koji govore da OnPlayerUpdate nije dobro koristi zbog laga kojeg bi mogao stvarati nisu nikada ni koristili taj callback.
Taj callback je stvoren najviše zbog pravljenja vlastitog anticheat sustava.

Zašto je onda taj callback uopće napravljen ako ne za korištenje? Zavisi šta ćeš koristiti u tome callbacku, i tada ćeš dobiti odgovor da li će lagati ili ne.
Ako budeš spremao fajlove u tom callbacku, onda znaj da će lagati i "ubiti" ti server, a ako budeš to koristio za tu stvar za koju želiš - moja skripta koju si stavio u prvi post - za takozvani textdraw-menu sa tipkama, onda će raditi sve super.
Ja do sada imam takvih textdrawova u svojoj LI-RP skripti puno, i sve radi kako treba (testirao sam sa 100+ botova koji su nasumice "Å¡etali" po textdraw-menuju).

Samo napravi nekakav varijabl kad je igrač u textdraw-menuju i stavi provjeru na OnPlayerUpdate callback sa tim varijablom i pokaži textdrawove i mogućnost korištenja tipki samo ako je taj varijabl aktivan.
Ustvari nemam ti šta govoriti, pogledaj moju ACP skriptu ako je već nisi - u njoj imaš odličan primjer.
Poslednja Izmena: Februar 24, 2011, 00:09:29 PRE PODNE od Correlli

500ms ti je previse sporo, a onplayerupdate moze da ide i brze od 60ms
stavi svoj tajmer na 100 ili 200, pa probaj dal ti odgovara
probaj i sa vecim vrijednostima, al vidjeces da je los odziv

edit: corelli je bio brzi  :)
Poslednja Izmena: Februar 24, 2011, 00:07:24 PRE PODNE od [BU] Gigi_Falcone

black_dota

Hvala obojici,

Correlli hvala sto si mi objasnio kako da koristim taj callback :)

Moze lock!