Nakon instalacije Ubuntua ne radi mrežna kartica?

Započeo PodrÅ¡ka, Januar 06, 2011, 21:16:45 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dakle, jedan vrlo čudan problem:
Prije par mjeseci mi se dogodio identičan slucaj (isto nakon instalacije Ubuntua). Ni sam ne znam kako je mrežna proradila, ali je radila normalno.

Instalirao Ubuntu, sve je najnormalnije radilo, ugasio komp i otišao spavati. Probudim se, ne radi internet.
Sve je u redu i problem je taj da uopće ne svjetle LEDice da je kabel uštekan. Spojio sam isti kabel na laptop i normalno svjetle i internet radi.
BIOS vraćao na default postavke, CCMOS radio, reinstalirao drivere - ništa. U Windowsu (XP) stoji "Mrežni kabel nije priključen".

Ne bi želio nositi na reklamaciju jer je prošli put bio identičan problem i sve je proradilo. Kako - ne sjećam se, da znam nebi ovdje ni pitao.
Stavljam ovo pod hardverski problemi, jer još dok mi je komp u POST stanju ne gore LEDice - inace bi trebale. A i više ne radi net ni na Ubuntuu, ni na live Ubuntuu.
U BIOSu je mrežna, naravno, stavljena na enabled. Ništa nije dirano od jučer do danas, osim instalacije Ubuntua, ali je i nakon više restarta sve normalno radilo.

Matična je ASRock G31M-GS rev.1.20.




EDIT:
Problem rijeÅ¡en vaÄ'enjem komponenti van iz kučiÅ¡ta, spajanjem na stolu je ustanovljeno da internet normalno radi. Vracanjem istih u kučiÅ¡te i dalje internet radi.
Može lock.


EDIT2: opet ne radi
Sve je jučer lijepo radilo, cak sam računalo ugasio i upalio viÅ¡e puta, doÄ'em ujutro, upalim računalo i opet internet ne radi niti svjetle LEDice na mrežnoj.

Ima neki savjet? Ili da sve izvadim van kučišta i tako ostavim?
Poslednja Izmena: Januar 07, 2011, 12:48:51 POSLE PODNE od Tommy_Diaz