Clutch | Recenzija

Započeo Sloba, Decembar 15, 2010, 16:49:01 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ovoj igri se zasigurno treba pripisati jedna zasluga. A to je da je ovo najbolesnija utrka nabrijanih automobila koju smo ikad mogli vidjeti. Da vam dočaram situaciju, zamislite NFS serijal u kojem uz utrke usput gazite po cesti mutante koji se raspadaju na hrpu dijelova, a krv šiklja na sve strane. Da upravo to je Clutch, horror ali i racing igra. Pa sad se vi mislite.


Možda će se nekome svidjeti i uvodna riječ, možda će netko uskliknuti: "da, pa to je igra mojih snova" (iako takvome preporučam hitan odlazak psihijatru), no koliko god vam koncept bio zanimljiv igra kao Clutch ne može se s puno toga pohvaliti. Priča je smjeÅ¡tena u bliskoj budućnosti u Europi gdje je gigantski akcelerator čestica Collider izazvao katastrofu (podsjeća li vas ovo na neÅ¡to) pretvorivÅ¡i uokolo ljude u mutante. Vi kao racer imenom Clutch pridružujete se bandi gangstera s ciljem da otkrijete tajnu Collidera. Da, i nije neÅ¡to priča, i nadam se da sam je dobro ispričao jer nije to lako ni pratiti s obzirom da čak nema ni onih niskobuÄ'etnih cut scena kakve smo navikli gledat u NFS serijalu niti bilo kakvih dijaloga. Igra se svodi na već standardno vožnju po gradu i ispunavanje misija koje su najčešće utrke, a da to sve ne bude skroz monotono i dosadno tu su već spomenuti mutanti koje gazeći ih dobivate novac i boost.


ZaraÄ'ivanjem novca biti će te u mogućnosti kupiti novu maÅ¡inu ili nadograditi staru. Osim standardnih nadogradnji kakve imamo prilike redovito vidjeti u ovakvim igrama, za kupnju imate na raspolaganju i neke dodatke namijenjene prvenstveno lakÅ¡em i kvalitetnijem gazanju mutanata. ZaÅ¡to recimo ne biste kupili bočne sjekače tako da ako se i koji mutant usudi izbjeći frontalan udar, neće uspjeti izbjeći bočnu pilanu. U principu, iako igra "fura" od početka na horror, monotone trke u kojima nakon nekog vremena najzanimljivija stvar postaje noga od mutanta koja je preletila preko ograde, vrlo brzo igra prestane biti straÅ¡na. I sve bi to možda i bilo probavljivo kad bi igra posjedovala multiplayer, no nažalost u ovoj igri će te se morati dosaÄ'ivati sami.


Grafički igra zauzima tek prosjek, rekao bih i da je zaostala da nema zaista neloÅ¡e odraÄ'enih efekata krvi i sudara. Vozila pak ostavljaju dojam ručnih igračaka zbog čega je vrlo vjerojatno najveći krivac loÅ¡e postavljena kamera. Uz sve navedene mane tu su i bugovi, od kojih je jedan luÄ'i i od same igre, a to je da nema finish linije, a tipka za turbo je jednaka onoj za restart utrke Å¡to već pogaÄ'ate dovodi do sloma živaca i tjera vas da dvaput ili viÅ¡e gazate iste mutante. Volio bih bar da mogu reći kako je ovo igra za sve bolesne gamerske umove, meÄ'utim ne mogu ni to, pa je zato neću ni preporučit nikome, već samo reči: kanite se Clutcha.



Info:
izdavač: nepoznat
proizvoÄ'ač: GFI
igrači: 1
žanr: utrke
godina: 18+
datum izlaska: 20. 7. 2009.
platforme: PC, XBOX 360

Minimalna PC konfiguracija:
- CPU: Intel Pentium 4 2.5 GHz / AMD Athlon 2800+
- RAM: 512 MB
- Video Card: 9.0c DirectX kompatibilna s 128 MB memorije
- OS: Windows XP/Vista
- HDD: 1 GB


Izvor: http://www.croitportal.com/igre/recenzije/349-clutch

Moja ocena ove igre je nekih 73/100 , jer igra nema tako dobru grafiku , nema finish linije i ima bugova .
Poslednja Izmena: Decembar 15, 2010, 16:54:01 POSLE PODNE od [SampArena]Tinu_Tuna