Problem s novom grafickom karticom!

Započeo PodrÅ¡ka, Decembar 05, 2010, 22:45:37 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav!

Dakle, imam problem s sljedecom konfiguracijom:
AMD Sempron 2500+
EPOX 8RDA3I
Transcend 1GB, Kingmax 512MB + 256MB
LC Power 400W Super silent
nVidia GeForce 6600GT 128MB AGP 8×
Maxtor 80GB
TV/Video editing kartica, USB PCI kartica, FW PCI kartica, 56k modem...

Nedavno sam kupio novu karticu (navedenu iznad, kupio sam ju rabljenu, prijasnji vlasnik je rekao kako je ispravna i da ju je zadnji put koristio prije 2mj te da uredno radi Win7 na njoj), prije sam imao ATI Radeon 9250. Posto je Codegen 400W lose napajanje, nabavio sam LC power 400W i Aopen 350W (vjerojatno ce mi sutra doci postom) koja su, po meni, bolja napajanja.
Spojim sve, bez diska. Upalim, sve se cini u najboljem redu, OSIM sto maticna odnedavno pokazuje sve napone i temperature 0. Probao sam clear cmos, ali nije pomoglo. Ako znate sto bi moglo biti, recite, pa da i taj problem (iako mi nije toliko vazan) rijesim.
OK, iskljucim, spojim disk, upalim. Na monitoru pise "Mode not supported" - ko je tu lud, maloprije je sve normalno radilo!
Ugasim, upalim - nista. Istekam disk, nista. Izvucem graficku i ponovno ju spojim - nista. Uzmem DVI-VGA adapter i spojim monitor preko VGA kabla, sad je OK ali su slova umjesto bijela - svijetloplave boje. Probam spojiti opet na DVI, nista.
Vratim ATI Radeon 9250 128MB i sve radi najnormalnije. Stavim opet 6600GT, spojim preko DVI i sve radi. Boota Windowse i ono sto se meni ne cini normalnim: svaki pomak nekog prozora blokira komp (CPU je 100%, sto automatski povlaci vecu temperaturu procesora nego s R9250), slika trza itd. Naravno, fali driver od graficke.
Odem u safemod obrisati drivere od R9250, restart, bootam windowse, instaliram nVidiine drivere koje sam dobio na CDu, restart, i kad bi se trebao pokazati ekran "Welcome", odnosno, ucitati drivere od grafe - monitor se ugasi. Obrisem drivere (iz safe moda, drugacije ne mogu), skinem s neta najnovije, instaliram i opet isti problem.
Nisam se vise htio s time za*ebavati, odem se odmoriti - ujutro cu biti pametniji.
Upalim komp, i dalje isti problem. Izvucem grafu, ocistim pastu, stavim novu, vratim. I dalje na radi.
Uzmem drugi HDD koji je stajao sa strane, pa da na njega stavim Windowse da vidim da li je do Windowsa ili do grafe/mbo problem.
Spojim ga, upalim komp - pojavi se opet ista poruka: "Mode not supported". Opet stavim R9250, sve radi. Izvucem van i stavim 6600GT, takoder opet radi. Instaliram XP, instaliram drivere - opet isto, nema slike (ugasi se monitor).

Napomenut cu da mi je komp znao nekad beepati slicno "tinu-ninu" zvuku (neprestano se izmjenjuju visoki i niski tonovi). Inace se tako komp glasao kad bi temperatura dosegla odredenu granicu, ali opcija "CPU Warning temp" je na disabled - bas zbog spomenutog problema s (ne)prikazom temperature.

E sad, slusam vase prijedloge. Sto bi moglo biti? Maticna, graficka, nesto trece? Neki savjet molim. Hvala.

ma nemoj nikad kupovat polovne stvari to ko da ja kupim pola cokolade od nekoga
a on prije toga tam piso i srao po tome i kaze da je ok

Mjenjao sam 8600GT 512MB PCIe za tu 6600GT 128MB AGP 8×.
A cuj, ne vjerujem bas da bi me covjek prevario, onda bi nebi dao drivere...
Kupio sam ju prije ~2mj.

Ima neko neki savjet?

EDIT: sto se tice kupovina polovnih komponenti... Osobno mi to ne smeta, skoro pa cijeli komp sam kupio polovan. Evo i napajanje koje sam kupio je polovno.
Poslednja Izmena: Decembar 05, 2010, 23:16:33 POSLE PODNE od Tommy_Diaz

Ma kaj se mucit s tim,Kupis novi komp ko ja...kupio odlican komp...3.00 ghz,1gb graficka,4 gb radne memorije,500gb hard za 3200kn i jos uz to samsung led monitor za 2000kn i sad sam miran sljedecih par godina xD,ovak kupis polovno i traje ti nesto sitno i ode a kad kupis novo znas da ce ti radit dosta...
Poslednja Izmena: Decembar 05, 2010, 23:20:45 POSLE PODNE od ///Masic
There is no power like ///M Power
If One Day Speed Kills Me, Do Not Cry Because I Was Smiling!

Po cemu se ne isplati kupiti rabljeni komp?
Mozes isti takav komp koji si ti kupio za 3200kn kupiti za 2000kn.

Cilj mi je ovaj komp osposobit i koristiti, savjete da kupujem novi komp i sl uopce ne zelim slusati. Tj., ako mi vi kupite, moze.
I da, sta bi onda s ovim kompom ako kupim novi?

Rabljeni komp mozes kupit jeftinije ali neznas koliko ce ti trajat...a ovak si siguran da ce ti trajat gro...a sa ovim starim ljepo ga prodas u djelovima ili sacuvas ak ti nesto rikne na ovom...
There is no power like ///M Power
If One Day Speed Kills Me, Do Not Cry Because I Was Smiling!

Ja sam kupio neke komponente rabljeno, plocu, LC Power napajanje, ram sam kupio novo.

Sto se tice cuvanja komponenti.. Ha gle, ovo je sve starije i nista nije kompatibilno s novim kompom.
A da prodam u dijelove. Ne isplati mi se. Zasto bezveze davati jos XXX KN da bi imao komp, ako je ovo mozda sitnica?

omg pa sta os ti.. nemoze ti svaki software poddrzavat svaku graficku ili processor ili sta vec drugo...

ak ti imas processor intel core 2 duo 1.5GHz i uzimas graficku ATI Radeon HD 6870 mislis da ce ti radit ? sanjaj..

ovo sam navjeo kao primjer...

Pa ne govorimo o svakom softveru, nego o Win XPu, na kojem bi sve bez ikakvog problema trebalo raditi.

Naravno da ce raditi, ali ce CPU biti dosta zauzet i blokirat ce. Ali da ce najnormalnije raditi za office i net rad - hoce.

Sto si naveo kao primjer?
Bivsi vlasnik je imao AMD Athlon 2400+ procesor i vrtio je bez problema starije igrice s tim, a moj je jaci od njegovog pa ne mogu ni drivere instalirati ?!?!
Vec 2 dana se zezam s time, po netu sam citao i svi kazu da grafa trazi min. 350W napajanje (a ja imam ovo LC Power 400W, koje bi trebalo biti vise nego dovoljno), pa sam usput nasao da je netko koristio tu grafu na AMD Athlon 1900+.
I da se radi o Duronu 650Mhz, driveri za grafu bi se trebali moc instalirati, i nebi smjelo ne biti slike. Bar koliko sam ja upucen u to, ako sam nesto krivo rekao, slobodno me ispravite.

Sve razumje savjete (dakle, ne tipa baci komp u smece, kupi novo, sta os ti procesor ti preslab i sl) cu prihvatiti, jer znam da bi 6600GT bez problema trebala raditi s Sempronom 2500+. Naranvo, nebi mogao svu njezunu snagu iskoristiit, ALI bi bez problema trebali driveri raditi.

gle sine ak imas processor 1GHz i graficka ATI radeon HD 6870 riknut ce ti oboje..

jednostavno processor nemoze poddrzat tu graficku, ak uzimas dio po dio i nadograpujes onda nece ti nista ispast samo ces si sjebat PC..

i ne pricam dal je winxp ili vista ili win7 nego pricam o software-u ( mislim na processor i graficka i te sranja ) ..

kupi si cijeli PC to ti je najbolje ovako ces si sjebat pare..

Ispravak netocnog navoda, procesor i graficka nije softver (!).

Ne vidim razloga zbog cega bi riknulo, moj frend ima Intel Core i7 920 i imao je PCI graficku od 2MB i sve je uredno i bez problema radilo. Naravno, dok nije nabavio neku bolju.
A drugi frend je na Athlonu 3000+ imao 8600GT i takoder je sve bez problema radilo.

Upravo sam pitao frenda, kaze da na celerona 1Ghz stavim GTX 580, nebi nista bilo, windows i net bi normlano radilo, ali bi trebalo kontrolirat temperaturu procesora da se ne pregrije. Ali da ce radit, hoce. Nista se nece skurit.

I da ispravim sam sebe, naveo sam da imam procesor Sempron 2500+. Imam procesor Athlon 2500+, nedavno sam nadogradio.

Sto se kupovine kompa tice, vec sam gore spomenuo. A i da zavrsim s pricom kupovine novog kompa, imam komp slican kao i clan ///Masic, osim grafe koja je 512MB.

Molim dalje korisne, suvisle i smislene savjete. I konkretne.

EDIT: nadam se da ova tema sad nece otici u zaborav...
Poslednja Izmena: Decembar 06, 2010, 00:55:00 PRE PODNE od Tommy_Diaz