Laptop freeze-a kad se upali Wifi

Započeo Muma 2.0, Avgust 15, 2023, 10:35:15 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Je l' zna neko šta je problem, laptop se zaledi kada se upali Wifi preko Fn+F11 tipki (ili bilo koji Fn+F... on se zaledi) i jedino što mogu jeste da drzim power tipku da ga ugasim, također u bios-u nema opcije da se upali, pokušavao sam update drivera, pa brisanje onog Intel(R) Dual Band Wireless-AC 3160 sa device manager-a i onda posle restarta laptop skine automatski ali opet ne radi, uglavnom problem je što se laptop zaledi kad pokušam da upalim sa Fn jer to i troubleshooting izbaci da je ugašen dok tp-link radi bez problema, a do skoro je radio bez problema samo sam ja čitav ssd resetovao, instalirao w10 i od tad ne radi

https://prnt.sc/2hvAFPpixtqR
https://prnt.sc/50sy5VfMW0bi
https://prnt.sc/4WfoAYpgCwP8
https://prnt.sc/e54ROs6A14yB
https://prnt.sc/Ja-oAD3YDlpl
Poslednja Izmena: Avgust 15, 2023, 10:37:12 PRE PODNE od Muma 2.0

Prvo je pitanje da li moze windows 10 na taj laptop. Razumem da si ga ti uspeo podignuti, nego jel imaju dobri drajveri za njega, to jest svi drajveri ne samo najbitniji (verovatno imaju ali opet treba proveriti).
Drugo, najbitniji drajver trenutno u tvom slucaju je za WIFI karticu, idi na device manager i u details nadji hardware id pa trazi po netu. I obavezno koristi hardware id, mene je nVidia sjebala sa GT 720m, fizicki jedna arhitektura a nihov softwer uporno pokusavao da skine za noviju.
Drugo, pre nego sto pokusas upaliti wifi na laptopu, iscupaj usb dongle, sumnjam da ce ista promeniti, ali iskljuci mogucnost nekakve kolizije.

I OBAVEZNO, update Chipset, on je odgovoran za razlicite komunikacije i predvidjanje. Da ne tupim, indirektno moze biti i on da zajebe stvar.


Fix'o, skinuo danas windows 10 iz 2019 v1903, instaliram, upali bez problema wifi nema da zaledi.. updateovao sve radi top, hvala što si odvojio vremena da odgovoriš svakako, lock :)