Pomoc za sistem

Započeo Ahbab, Mart 12, 2024, 17:39:36 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Momci radim neki mod od 0 pa sam konto da napravim sistem sadjenja marihuane dakle igrac da moze posaditi marihuanu gdje god hoce ako ima sjeme jel. pa sad me zanima kako da odradim to sa CreateObject ili sta mi vec treba ako moze neko da pomogne . il ako neko ima slican kod dobro bi dosao

Citat: Ahbab poslato Mart 12, 2024, 17:39:36 POSLE PODNE
Momci radim neki mod od 0 pa sam konto da napravim sistem sadjenja marihuane dakle igrac da moze posaditi marihuanu gdje god hoce ako ima sjeme jel. pa sad me zanima kako da odradim to sa CreateObject ili sta mi vec treba ako moze neko da pomogne . il ako neko ima slican kod dobro bi dosao
Napravi enum sa lokacijama marihuane, onda ides, cmd:posadidrogu, ispitas da li je clan bande/mafije, ima li sjeme, uzmes getplayerpos i da tu napravi stabiljku onda ovo ostalo sam....

ne razumijem za sto ce mi ovaj enum

CreateDynamicObject(2195, 0.0, 0.0, 0.0, 0.0, 0.0, -1, -1, -1, 50, 0, -1, 0);

Kako sad da igrac kreira taj objekt gdje je on GetPlayerPos(playerid, 0.0, 0.0, 0.0); mi pravi neki error

Citat: Ahbab poslato Mart 12, 2024, 17:39:36 POSLE PODNE
ovako nekako bi trebalo da izgleda?

[pawn]
new   Posadjena[MAX_PLAYERS];
new Sadjenje[MAX_PLAYERS];
new   BranjeDroge[MAX_PLAYERS];
new   SkupljanjeDroge[MAX_PLAYERS];
new   SadjenjeDroge[4][MAX_PLAYERS];
new   DrogaTimer[MAX_PLAYERS];

CMD:posadidrogu(playerid, params[])
{
    if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, tvoje kordiate)) return SCM(playerid,-1 ,"Niste na mestu sadjenja droge.");
   if(SemenceDroge[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1," Ne posedujes seme!");
   SemenceDroge[playerid] -= 1; Posadjena[playerid] = 1;
    DrogaTimer[playerid] = SetTimerEx("PosadjenjaDroga", 300000, false, "i", playerid);
    SCM(playerid,-1,"Zasadili ste drogu, sacekajte 5 minuta da izraste!");
    return 1;
}
CMD:pokupidrogu(playerid, params[])
{

if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, korinate)) return SCM(playerid,-1 ,"Morate biti na mestu gde se sadi droga.");
   if(Posadjena[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1 ,"Niste zasadili drogu.");
   if(BranjeDroge[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1 ,"Niste zasadili drogu.");
   BranjeDroge[playerid] = 0; PlayerInfo[playerid][pDroga] += 2500; Posadjena[playerid] = 0;
   DestroyPlayerObject(playerid, SadjenjeDroge[0][playerid]); DestroyPlayerObject(playerid, SadjenjeDroge[1][playerid]);
   DestroyPlayerObject(playerid, SadjenjeDroge[2][playerid]); DestroyPlayerObject(playerid, SadjenjeDroge[3][playerid]);
   KillTimer(DrogaTimer[playerid]);
   SCM(playerid,-1 ,"Branje zavrseno, dobili ste 2500g droge.");
   return 1;
}
forward PosadjenjaDroga(playerid);
public PosadjenjaDroga(playerid)
{
    BranjeDroge[playerid] = 1; SCM(playerid,-1 ,"Droga je nikla otidjite je ubrati!");
   SadjenjeDroge[0][playerid] = CreatePlayerObject(playerid,3409, 2425.8999023438, -1641.6999511719, 12.5, 0, 0, 0);
   SadjenjeDroge[1][playerid] = CreatePlayerObject(playerid,3409, 2425.8000488281, -1636.1999511719, 12.39999961853, 0, 0, 0);
   SadjenjeDroge[2][playerid] = CreatePlayerObject(playerid,3409, 2430.3000488281, -1641.6999511719, 12.5, 0, 0, 0);
   SadjenjeDroge[3][playerid] = CreatePlayerObject(playerid,3409, 2430.3000488281, -1636.4000244141, 12.39999961853, 0, 0, 0);
    SPD(playerid,144, DIALOG_STYLE_MSGBOX, ""BELA"Droga Info", ""ZELENA"Droga je Uspesno nikla\n\n"BELA"Vasa droga koju ste posadili je Uspesno nikla\nOdite je ubrati!", "Ok", "");
    return 1;
}
[/pawn]

Citat: Goku ^ poslato Mart 12, 2024, 19:19:48 POSLE PODNE

[pawn]
CMD:posadidrogu(playerid, params[])
{
    if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, tvoje kordiate)) return SCM(playerid,-1 ,"Niste na mestu sadjenja droge.");
   if(SemenceDroge[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1," Ne posedujes seme!");
   SemenceDroge[playerid] -= 1; Posadjena[playerid] = 1;
    DrogaTimer[playerid] = SetTimerEx("PosadjenjaDroga", 300000, false, "i", playerid);
    SCM(playerid,-1,"Zasadili ste drogu, sacekajte 5 minuta da izraste!");
    return 1;
}
CMD:pokupidrogu(playerid, params[])
{

if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, korinate)) return SCM(playerid,-1 ,"Morate biti na mestu gde se sadi droga.");
   if(Posadjena[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1 ,"Niste zasadili drogu.");
   if(BranjeDroge[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1 ,"Niste zasadili drogu.");
   BranjeDroge[playerid] = 0; PlayerInfo[playerid][pDroga] += 2500; Posadjena[playerid] = 0;
   DestroyPlayerObject(playerid, SadjenjeDroge[0][playerid]); DestroyPlayerObject(playerid, SadjenjeDroge[1][playerid]);
   DestroyPlayerObject(playerid, SadjenjeDroge[2][playerid]); DestroyPlayerObject(playerid, SadjenjeDroge[3][playerid]);
   KillTimer(DrogaTimer[playerid]);
   SCM(playerid,-1 ,"Branje zavrseno, dobili ste 2500g droge.");
   return 1;
}
[/pawn]

Zasto "params[]" ako se ne koristi?

Hvala buraz al men ne treba isplayerinrangeofpoint men treba da igrac moze zasaditi bilo gdje to je problem s kojimse susrecem i ne rade ti ovi objekti probo sam kod

Citat: Ahbab poslato Mart 12, 2024, 19:49:09 POSLE PODNE
Hvala buraz al men ne treba isplayerinrangeofpoint men treba da igrac moze zasaditi bilo gdje to je problem s kojimse susrecem i ne rade ti ovi objekti probo sam kod
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Citat: rizla poslato Mart 12, 2024, 19:48:17 POSLE PODNE
Zasto "params[]" ako se ne koristi?
Ja imam taj sistem za 8 organizacija pa koristim params posto imam kolicinu klk igrac zeli da posadi droge isto i klk zeli da ubere, kopirao sam od sebe obrisao ono sto mu je visak dodao ove par objekta cisto da ima kao primer i to je to zato ima params :D.

Citat: Ahbab poslato Mart 12, 2024, 19:49:09 POSLE PODNE
Obrises isplayerinrangeofpoint i stavis da tu pravi object? "ne rade ti ovi objekti probo sam kod" radi samo ne znas gde se nalaze terao si me da udjem kod sebe i testiram.