Vremenska zona

Započeo Risticc, Januar 25, 2024, 17:07:03 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Imam problem sa vremenskom zonom, na hostingu mi je -1h a na localhostu normalno, pokusao sam da napravim sat da se pomeri za 1+ ali neuspesno

Ovo je deo koda koji racuna vreme [pawn]   // ZBOG RUSKE MASINE ((( OVO JE VEC BILO U SKRIPTI )))
   if( month == 1 && day == 1 && tmphour >= 22 ) { day--;  month = 12; year--; }
   else if( day == 1 && tmphour >= 22 ) { day--;  month--; }
   else if( tmphour >= 22 ) day--;

format( time_string, sizeof( time_string ), "%s%d:%s%d~n~%s%d.%s%d.%d", (tmphour < 10) ? ("0") : (""), tmphour, (tmpminute < 10) ? ("0") : (""), tmpminute, (day < 10) ? ("0") : (""), day, (month < 10) ? ("0") : (""), month, year );

format( time_str, sizeof( time_str ), "%s%d:%s%d", (tmphour < 10) ? ("0") : (""), tmphour, (tmpminute < 10) ? ("0") : (""), tmpminute );

format( date_str, sizeof( date_str ), "%s%d.%s%d.%d",  (day < 10) ? ("0") : (""), day, (month < 10) ? ("0") : (""), month, year );[/pawn]

Takodje sam nasao i liniju koda u MYSQL importu, [pawn]SET time_zone = "+02:00";[/pawn]

Moja greska ne pise u importu [pawn]SET time_zone = "+02:00";[/pawn] nego [pawn]SET time_zone = "+01:00";[/pawn]

Zato hocu da pomerim sat, sta je tu problem?

brate koliko oces menjaj to se nemoze opraviti

Ja sam sebi kao privremeno riješenje napravio ovo jer sam imao nekih problema sa korištenjem gore navedenog plugina ( Iskreno više se ni ne sjećam zašto a kako mi ovo godinama funkcionira nisam davao pretjeranu pažnju na to )

[pawn]g_gettime(&hour = -1, &minute = -1, &second = -1) {
   if (hour != -1 && minute != -1 && second != -1) {
       gettime(hour, minute, second);

hour = (hour + 1) % 24;
   }
   else
      return gettime()+3600;
   return 1;
}[/pawn]

[pawn]
#define TIMEZONE 1

gettime2(&hour=0, &minute=0, &second=0)
{
    new timestamp = gettime(hour, minute, second);
    timestamp+=(3600*TIMEZONE); //60 secons in a minute, multiply by 60 minutes in one hour = 3600, and multiply that by timezone.
    hour++;
    if(hour >= 24) hour = 0;
    return timestamp;
}
#define gettime gettime2
[/pawn]
Skrpio ovako u VSC na brzaka, nemam ni pawn instaliran pa nmg da test (brine me zaglavlje, ne znam jel moze biti po referenci i default vrednost zajedno)
Probaj tako, stavi to odmah ispod <a_samp> includa. Timezona je offset koliko hoces da pomeris, nemoj da stavljas plus ispred, ne znam kako ce pawn podneti to :D
Poslednja Izmena: Januar 27, 2024, 20:43:03 POSLE PODNE od Bit Frosty

Radi brate, hvala ti mnogooo. Lock.