Include

Započeo kriss23, Novembar 21, 2023, 19:49:37 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Zanima me zasto pawn ne ucitaje pojedine include
Opširnije: Kada hocu compile pawn izbaci mi problem  fatal error 100: cannot read from file: "td-string-width"
Dodatno: taj include se nalazi na mjestu na kojem bi trebao C:\Users\krist\Desktop\gm1\pawno\include ali ga ne prepoznaje ne znam zasto, ima li netko netko rjesenje ili savjet kako da to rijesim?

Da nemas mozda vise pawno na racunaru pa si pogresan otvorio, ili pogledaj da nisi negdje caps kad si definiso
2k18 - Underworld Developer
2k22 - RedRose Developer / Mapper

Provjerio sam sve 100x i u redu je sto se tiče toga

posalji kako si include, pošalji kako se naziva u include
Upwork Skills
Back-end:
• PHP Frameworks (Laravel, Symfony,Codeigniter)
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• CSS pre-processing (SASS, LESS)
• Javascript (JQuery, Ajax, Vue, Angular, React, etc.)
• Bootstrap

CMS
• Wordpress (Woocommerce)
• Shopify, Magento

#include <td-string-width>

td-string-width.inc

1.Neki antivirusni programi mogu blokirati pristup određenim datotekama ili direktorijima (u ovom slučaju 1% je moguće)
2.Problem sa putanjom do include pokusaj vidjeti da si otvorio pawno editor iz pawno foldera u kome se i nalazi ta include
3.Korištenje apsolutne putanje sa direktnim čitanjem iz apsolutne putanje to jest  hijerarhiji direktorija (korijenskog direktorija)
Upwork Skills
Back-end:
• PHP Frameworks (Laravel, Symfony,Codeigniter)
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• CSS pre-processing (SASS, LESS)
• Javascript (JQuery, Ajax, Vue, Angular, React, etc.)
• Bootstrap

CMS
• Wordpress (Woocommerce)
• Shopify, Magento

Pokušao sam tu tvoju drugu metodu, onda mi pawn zablokira, otvori se onaj prozorčić kao kad je compile u toku i samo tako stoji cijelo vrijeme

Nekoliko stvari pogledaj:

Proveri Pravopis Putanje.Sistemske putanje i naziv datoteke moraju biti ispravni. Ukoliko postoji bilo kakva razlika u velikim i malim slovima, Pawn compiler može imati problema s pronalaženjem datoteke.

Podesi Putanju Include Direktorijuma.Možda Pawn compiler ne prepoznaje ispravnu putanju do  include datoteka. Pokušaj eksplicitno napisati putanju do include datoteka u  skriptu, npr. [pawn]#include "C:\\Users\\krist\\Desktop\\gm1\\pawno\\include\\td-string-width"
[/pawn]

Pazi na putanje (ovo je redak problem ,ali mozda upali):

Ako imas razmake u imenima direktorijuma ili datoteka, proveri da li jesve ispravno. Pawn može imati problema s interpretacijom putanja koje sadrže razmake, iako je to redak problem.

Dodaj Include Direktorijum  u Compiler Opcije:

Kada compilujesj gamemode, možes eksplicitno navesti include direktorijume. Npr. [pawn]pawno -i"C:\Users\krist\Desktop\gm1\pawno\include" tvoja_skripta.pwn
[/pawn]

Pomeri Include Datoteku:

Ako ništa drugo ne radi, možes pokušati premestiti "td-string-width" include datoteku iz "C:\Users\krist\Desktop\gm1\pawno\include" u isti direktorijum gde se nalazi tvoja glavna skripta. Ponekad, Pawn compiler može imati problema s pronalaženjem include datoteka koje nisu u istom direktorijumu  kao i glavna skripta.
Yoker

SAMP 2006-2022

Citat: njoBe_ poslato Februar 10, 2023, 23:11:11 POSLE PODNE
koga boli k za tdove.. pokazi nesto sto server posjeduje od sistema ili generalno funkcionalnost njegovu. ocekujemo update.. gl

Probao sam sve i opet ništa

Ajde ako nije neka frka samo mi posalji priv taj gamemode da ja probam oces ??
2k18 - Underworld Developer
2k22 - RedRose Developer / Mapper