Ljolj

Započeo Trotinetaa_, Novembar 06, 2023, 15:04:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kojeg mi preporučujete lika da gledam koji uči "nas" skriptat?

Citat: //Tonči poslato Novembar 06, 2023, 15:04:06 POSLE PODNE
Sta imas koga gledati, dokumentaciji ti je sve nacrtano, skini pawn-lang i citaj

Citat: //Tonči poslato Novembar 06, 2023, 15:04:06 POSLE PODNE
Evo brate ja iskreno da ti kazem, znaci do prije 6-7 mjeseci sam znaci samo editovo modove( fazon samo ime mjenjo ), i tad nekad sam kreno uz pomoc clanova ovog foruma da pravim sam komande. Npr. prva mi je bila cmd:kick. Tad sam mislio da je to komplicirano u pm, ali samo se trebas igrat sa kodom, upis sta god ti padne na pamet, ja sam bio koristio te modove npr. gledam komandu kako skinut admina offline ili sl. malo zahtjevniju komandu, pa je sam pisem slovo po slovo i pitam a sto ovo ide tu a ne tamo. Samo ti treba zainteresovanje, vjeruj mi od gledanja tazgeta i prepisivanja njegovog starog koda nemas nista. Znaci uzmi nauci kako se include-uje neki plugin, npr. zcmd. Pa kad vec mores pravit komande daj igracu par statsa( admin, sifra, kes nezz ni ja) i pravi komande bilo kakve bilo sta. Najbitnije ti je ( iz mog iskustva ) samo volja zatim, ako mislis buljit samo u klip 20 min, nemas nista od toga, samo uzmi i pisi

Citat: toncikica poslato Novembar 06, 2023, 20:07:58 POSLE PODNE
Evo brate ja iskreno da ti kazem, znaci do prije 6-7 mjeseci sam znaci samo editovo modove( fazon samo ime mjenjo ), i tad nekad sam kreno uz pomoc clanova ovog foruma da pravim sam komande. Npr. prva mi je bila cmd:kick. Tad sam mislio da je to komplicirano u pm, ali samo se trebas igrat sa kodom, upis sta god ti padne na pamet, ja sam bio koristio te modove npr. gledam komandu kako skinut admina offline ili sl. malo zahtjevniju komandu, pa je sam pisem slovo po slovo i pitam a sto ovo ide tu a ne tamo. Samo ti treba zainteresovanje, vjeruj mi od gledanja tazgeta i prepisivanja njegovog starog koda nemas nista. Znaci uzmi nauci kako se include-uje neki plugin, npr. zcmd. Pa kad vec mores pravit komande daj igracu par statsa( admin, sifra, kes nezz ni ja) i pravi komande bilo kakve bilo sta. Najbitnije ti je ( iz mog iskustva ) samo volja zatim, ako mislis buljit samo u klip 20 min, nemas nista od toga, samo uzmi i pisi
Ako hoces ostavi discord, pa cu ti objasnit malo opsirnije, lakse je preko voice-a nego teksta :D

Citat: toncikica poslato Novembar 06, 2023, 20:09:30 POSLE PODNE
Ako hoces ostavi discord, pa cu ti objasnit malo opsirnije, lakse je preko voice-a nego teksta :D
Oke, znam i ja editovat i te kurce palce ubacitvati tdove picke materne al neznam napravit ni jednu komandu  ??? :'( :D :D

Citat: toncikica poslato Novembar 06, 2023, 20:09:30 POSLE PODNE
Hajd vidit cu pa cu ti napisat ;)

Citat: //Tonči poslato Novembar 07, 2023, 09:51:57 PRE PODNE
Oke, znam i ja editovat i te kurce palce ubacitvati tdove picke materne al neznam napravit ni jednu komandu  ??? :'( :D :D
https://sampwiki.blast.hk/wiki/Creating_Commands
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,
da najbolje razmislim ko mi je drug.

Nemoj da gledas debile koji ni sami ne znaju sta rade. Lepo kreni na W3C ili tako negde C++/C#, i uci osnove. Promenive, tipove promenivih, funkcije, nizovi, petlje...Kad to naucis, kad shatis kako funkcija prima argumente i vraca vrednosti ti vec znas vise nego 90% clanova ovde.
Tako da nauci principe, a onda ti je samo sintaksa drugacija i dokumentacija (ono sto ces dozivotno uvek gledati kao i svi ostali programeri).

I inace kad naucis jedan hard typed objektno orijentisan jezik tipa C++/C#, znas i sve ostale (opet samo sintaksa drugacija, ostale gluposti specificne za jezik pohvatas jako brzo)

Citat: // antonioftw poslato Novembar 06, 2023, 15:04:06 POSLE PODNE

Dzokera ;)
Yoker

SAMP 2006-2022

Citat: njoBe_ poslato Februar 10, 2023, 23:11:11 POSLE PODNE
koga boli k za tdove.. pokazi nesto sto server posjeduje od sistema ili generalno funkcionalnost njegovu. ocekujemo update.. gl