Boja auta

Započeo Siimiic, Maj 03, 2023, 17:37:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Moze pomoc, znaci hocu kad igrac pukne sa DGL u neko auto, da to auto promeni boju u boju njegovog scora(Ono SetPlayerColor...). Pokusao sam GetPlayerColor, ali mi auto konstanto promeni boju ili u svetlo plavu jedino ili opet u crnu...
Uglavnom zanima me samo kako sa GetPlayerColor, da uzmem boju igracevog scora. Hvala unapred
Deo skripte: [pawn]//[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [pawn]//[/pawn]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //

Citat: // xunder poslato Maj 03, 2023, 18:54:27 POSLE PODNE
Vozila nemaju podrsku za hex boje vozila.

https://www.open.mp/docs/scripting/resources/vehiclecolorid

Sto znaci sta? Jel moguce ikako napraviti ovo gore?
Posto meni ucitavanje sa GetPlayerColor... Izbacuje neki broj, npr:
Za Crvenu -16776960
Za Ljubicastu -16744448
....

Citat: Siimiic poslato Maj 03, 2023, 21:38:03 POSLE PODNE
Sto znaci sta? Jel moguce ikako napraviti ovo gore?
Posto meni ucitavanje sa GetPlayerColor... Izbacuje neki broj, npr:
Za Crvenu -16776960
Za Ljubicastu -16744448
....
Prvo, to ti izbacuje zato sto tretiras hexadecimalni zapis kao integer.  Ako stavis veliko slovo A i isprintas ga kao integer dobices 65 posto je to u ASCII tabeli tako. I ovo su razlozi zbog nekad samo napisemo naucite osnove. Nije da se pravimo pametni nego nekad je to jedina i najbolja pomoc.

To receno, moguce je napraviti ono sto trazis, makar na neki nacin. Ali opet se vracamo tome da znas osnove napravio bi sam, a ovo u stvari trazis da neko napravi umesto tebe. Ako otvoris link koji je poslao xunder, onda ces videti da su boje vozila u GTA SA (predefinisani i uvek isti, plus samp posle 0.3x menja neke od nih. Ima ih 256, imas niz sa nihovim vrednostima na istoj stranici. U sustini bi trebao koristiti samo te boje za SetPlayerColor, i kad koristis GetPlayerColor, loop kroz sve boje dok ne nadjes boju igraca, i index (redni broj da kazemo) iz tog niza je boja koju bi trebao koristiti za SetVehicleColor.

Iako mi je minut ili dva da napisem kod koji ti treba, necu posto neces nauciti nista osim kako da trazis drugima da sve urade umesto tebe. Iznad sam napisao sve potrebno. Takodje ako nikad ne postavis boju igraca ( SetPlayerColor ), onda ce GetPlayerColor vratiti 0, opet sve sa wiki to jest iz dokumentacije (za to i sluzi).

Isto tako ne moras da loop kroz boje, mozes i da cuvas index od niza boje koju si stavio igracu, sto bi teorijski bilo bolje za performanse (ako te ubije par loopova kroz niz imas ti vecih problema sa kodom)

Citat: Sniffie White poslato Maj 03, 2023, 22:01:06 POSLE PODNE
Prvo, to ti izbacuje zato sto tretiras hexadecimalni zapis kao integer.  Ako stavis veliko slovo A i isprintas ga kao integer dobices 65 posto je to u ASCII tabeli tako. I ovo su razlozi zbog nekad samo napisemo naucite osnove. Nije da se pravimo pametni nego nekad je to jedina i najbolja pomoc.

To receno, moguce je napraviti ono sto trazis, makar na neki nacin. Ali opet se vracamo tome da znas osnove napravio bi sam, a ovo u stvari trazis da neko napravi umesto tebe. Ako otvoris link koji je poslao xunder, onda ces videti da su boje vozila u GTA SA (predefinisani i uvek isti, plus samp posle 0.3x menja neke od nih. Ima ih 256, imas niz sa nihovim vrednostima na istoj stranici. U sustini bi trebao koristiti samo te boje za SetPlayerColor, i kad koristis GetPlayerColor, loop kroz sve boje dok ne nadjes boju igraca, i index (redni broj da kazemo) iz tog niza je boja koju bi trebao koristiti za SetVehicleColor.

Iako mi je minut ili dva da napisem kod koji ti treba, necu posto neces nauciti nista osim kako da trazis drugima da sve urade umesto tebe. Iznad sam napisao sve potrebno. Takodje ako nikad ne postavis boju igraca ( SetPlayerColor ), onda ce GetPlayerColor vratiti 0, opet sve sa wiki to jest iz dokumentacije (za to i sluzi).

Isto tako ne moras da loop kroz boje, mozes i da cuvas index od niza boje koju si stavio igracu, sto bi teorijski bilo bolje za performanse (ako te ubije par loopova kroz niz imas ti vecih problema sa kodom)
Pozdrav, hvala na odgovoru. Jasno mi je sta znaci kad kazete da naucimo "osnove" i znam da se ne pravite pametni. Razlog zasto sam trazio "gotov" code je bio jer dosta volim da ucim iz drugih codova i ujedno i dokumentacije(Bude mi lakse jednostavno za ucenje). Ovo je samo jedan deo coda koji ne znam trenutno kako da napravim i idalje mi nije jason kako da broj koji dobijem od GetPlayerColor, pretvorim u broj koji ce biti podrzan od strane ChangeVehicleColor, ali hvala unapred i na odgovoru :)