Najbolji Gamemode Za Pocetnika

Započeo TheGjorgii, April 14, 2023, 22:37:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav,hteo sam da vas pitam koj je po vama najbolji gamemode za editanje,skriptanje za pocetnika? :)

Citat: TheGjorgii poslato April 14, 2023, 22:37:26 POSLE PODNE
Pozdrav,hteo sam da vas pitam koj je po vama najbolji gamemode za editanje,skriptanje za pocetnika? :)
Za početnika ti predlažem onaj myserver gamemode

Sunce greje lagano šetam se po Voždovcu
Moja kučka i ja, furam je na povodcu
Zove se Lola i nije nešto lepa
Ali meni daće lapo kada dokopa se repa
Rođena na ulici, dolazi iz geta
I zato je gangsta kučka, a ne starleta
Zahvaljujući njoj meni dignuta je đoka
Krov je spušten, vožnjica od bloka do bloka
I ako glumiš mangupa jebaće ti mamicu
U tašni nema lak za nokte, ali ima palicu
Odrasla na Medaku, iz huda je sestra
Nijedna Snoopova kučka nije tol'ko gangsta
Za nju sam 'Pac, ona moja je Madonna
Ako znaš još neku takvu javi mi preko fona
I kada njesra izbije ona ne vata pištolja
Već nabada na prvu jer je gangsta drolja

Od 0, krenes da pravis nesto nalik freeroam serveru, promenis skin igraca pri spawnu, napravis neku komandu, ubacis neku laganu mapicu, itd itd.. Zatim krenes malo kompleksnije stvari, krenes kompleksnije include-ove, plugine itd. Doduse za sve ovo ti treba neko pocetno osnovno znanje PAWN jezika, sto znaci da treba da znas sta su promenljive, razlicite vrste, samo pisanje pawn jezika, sintaksa, for petlja, if/else if, zatim predjes na ovo gore navedeno. Eventualno ces sam krenuti da pretrazujes google i po nekim primera krenuti da radis sisteme, login/reg, admin sistem, helpere, pljacke, org, kuce, firme itd.. Uglavnom da skratimo pricu, naucis dobro osnove, igras se tako sto napravis neki sitan gamemode, bez login/register sistema ( to je vec malo kompleksnije za uraditi za nekoga ko tek ulazi u pawn svet ), a zatim kada malo vise savladas a_samp funkcije, kako se zapravo pise kod itd, krenes ozbiljnije stvari. Eventualno ces se sam usavrsavati, zeleti da znas vise i razumeces sta zapravo pises, lako ces napraviti sve sto pozelis uz dobru ideju i istrazivanje :D