New Balkan RPG/DM - Open 29.10.2022 u 20:00h

Započeo Hare94, Oktobar 22, 2022, 15:32:43 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima, želio bih vam predstaviti sa-mp gaming zajednicu, New Balkan.
Ovo je 'projekat' u kojeg je uloženo mnogo vremena i truda. Radnja se odvija u Los Santosu. Mod je RPG/DM tipa.
Otvorenje servera će biti u subotu 29.10.2022. godine u 20:00 sati.
IP servera: 141.94.89.73:7705 forum: www.nb.com.hr discord: https://discord.gg/tqFrgqDq
Da bi igrali na našem serveru, morate imati sa-mp 0.3.7-R4 verziju ili sa-mp aplikaciju sa play store.
U nastavku kratak opis servera.

Na serveru trenutno postoji 5 organizacija, to su:

Police Department - Glavni organi reda i mira u Los Santosu. Pokušavaju smanjiti uznapredovalo nasilje u gradu.

Ballas Gang - Afroamerička banda koja od davnih vremena dijeli svoje rivalstvo sa GSF-om. Osnovni posao im je dilanje droge i oružja. Oni su smješteni u Glen Parku.

Grove Street - Grove Street Families je banda smještena u Los Santosu. Dugo vremena kontrolirali su velik dio grada, ali su zbog droge, internih obračuna postali outsideri.

Varrios Los Aztecas - Meksička banda koja se nalazi u istočnom dijelu grada. Upleteni su u mnoge kriminalne radnje: raspačavanje oružja, ulične ratove, ubojstva, vandalizam i organiziranje ilegalnih utrka.

Los Santos Vagos - Velika meksička banda u sjevernom dijelu Los Santosa. Često ulaze u sukobe s ostalim organizacijama. Napadaju u velikim brojevima i imaju na raspolaganju velik asortiman oružja.

Organizacijski sef

Na serveru postoje 2 načina punjenja organizacijskog sefa sa materijalima, iz kojeg možete uzimati određena oružja. Ballas Gang, Grove Street, Varrios Los Aztecas i Los Santos Vagos spadaju u bande Los Santosa. Oni imaju istu lokaciju za punjenje organizacijskog sefa, a to je Ocean Docks. Na doku postoji hangar u kojem se nalazi kamion. Da bi kamion napunili, morate biti u vozilu u hangaru, u protivnom nećete moći napuniti kamion materijalima.

Kada napunite kamion, i dostavite materijale u bazu svoje organizacije, brod će se pokrenuti, i otić po materijale. Kada se materijali prebace na brod, on će se vratiti nazad na dok, i onda će te opet moći puniti kamion za svoju organizaciju.

Za Police Department postoji kamion koji se nalazi u bazi organizacije. Limit između dostava je 3 minute. Da bi pokrenuli dostavu morate biti u vozilu kao vozač i koristiti '/deliver' komandu.

Poslovi na serveru

Vozač autobusa

Bolničar

Zaštitar

Vatrogasac

Odvjetnik

Mehaničar

Ribolovac

Server eventi

Na serveru postoje eventi koje administratori level 2+ mogu pokrenuti. Trenutno ih ima 8, a to su:

Jefferson's Motel

Bagi race

Battlefield Battlegrounds

Monster Crash

Bullet race

Counter vs Terrorist - fy_snow

GunGame deathmatch

Free for all deathmatch

Kada administrator pokrene event, morate doći do event dvorane da bi se pridružili.

Što se tiče imovine, svaki igrač može posjedovati jednu kuću, jedan biznis i tri vozila. Kuće i biznise pravi administrator level 5 in game. Kupujete ih korištenjem komande '/buy' u njihovoj blizini. Vozila kupujete u autosalonu Grotti. Postoji 36 različitih interijera za kuće, različitih 17 biznisa i 27 modela vozila.
To su najosnovnije informacije o modu. Hvala vam mnogo što ste izdvojili vrijeme da pročitate opis servera, i nadam se da će te nam se pridružiti na otvorenju. Pozdrav.
Poslednja Izmena: Oktobar 27, 2022, 21:43:00 POSLE PODNE od Nexsus

Za početak mod kida, želim vam svu sreću i uspeh, vidimo se na serveru!  ;)

Ovo je isto los balkan, ali sa srecom u svakom slucaju

Sve u svemu treba pozelit ogromnu srecu ko otvara server u ovoj zavrsnoj eri ove igrice, mada ja kao osoba nisam ljubitel ovakvih servera, taj neki old fazon, ove neke default mape, tako mi nesto siromašno izgleda i nekako tuzno, vise sam ljubitel nekih finih texturica, da se to sija itd itd.

Naprijed momci.
2k18 - Underworld Developer
2k22 - RedRose Developer / Mapper

Citat: sparrowww.aMx poslato Oktobar 23, 2022, 17:15:30 POSLE PODNE
Sve u svemu treba pozelit ogromnu srecu ko otvara server u ovoj zavrsnoj eri ove igrice, mada ja kao osoba nisam ljubitel ovakvih servera, taj neki old fazon, ove neke default mape, tako mi nesto siromašno izgleda i nekako tuzno, vise sam ljubitel nekih finih texturica, da se to sija itd itd.

Naprijed momci.

Dok se meni svidja ovako kako i jest, mislim kako vec izgledw.
Sa srecom!
CAPTAIN FOUX aka TDEGOD

Citat: sparrowww.aMx poslato Oktobar 23, 2022, 17:15:30 POSLE PODNE

Naprijed momci.

Svako ima svoje ukuse
Zz
fakenexsus

Sve je to kulturica, fino upakovano, sta da kazem, srecno :)

Gamemod: Spotify Community
Owner: Nodze ( Dzenan Levic )

Danas u 17:00 New Balkan administracija organizuje Event Day. Organizovat će se skriptani i neskriptani eventi. Očekujemo vas u što većem broju.

Za osvojeno prvo, drugo ili treće mjesto na eventu, igrač će dobiti jedan bod. Nagrade koje možete očekivati za svoj plasman:

Admin
Lider organizacije koja se trenutno ne koristi
Automobil po želji
Bizz po želji
Kuća po želji
Novčana nagrada 100k
100 skilla
Novčana nagrada 50k
Dozvole za oružje, letenje i plovidbu 100h
Novčana nagrada 25k

Pozdrav ekipa open je danas u 18:00 posjetite nas u što većem broju!

Dođite i pridružite nam se na našem velikom Event Day-u koji će se održati 12.2.2023. na New Balkan Samp serveru. Zabavljajte se sa nama od 19 sati i uživajte u raznim aktivnostima koje smo pripremili.
Ne propustite ovu jedinstvenu priliku za druženje sa svojim prijateljima i zabavu na našem serveru!
Vidimo se!