Pomoc

Započeo Wizzard1, Februar 18, 2022, 12:47:08 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Citat: dre poslato Februar 18, 2022, 23:51:33 POSLE PODNE
warnoviIgraca++ mozda?
++, +1 i +=1, sve to ti na kraj dodje na isto
Ubacio sam ovu komandu za testiram cisto prilagodio svojoj skripti i izpromenio je malo i testirao radi bez problema
[pawn]
CMD:offwarn(playerid, params[])
{
   new imeigraca[24], ifile[64];
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid, NS_ADM,"* Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
   if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 2) SCM(playerid, NS_ADM, "* Nemate ovlascenje za upotrebu ove komande.");
   if(sscanf(params, "s[24]", imeigraca)) return SCM(playerid,NS_PLAVA, "[KORISCENJE] "BELA"/offwarn [Ime_Prezime (Tacno)]");
   if( IsPlayerConnected( GetPlayerIdFromName( imeigraca ) ) ) { va_SendClientMessage(playerid, ADM,"* Igrac '%s' je na serveru koristite komandu /warn", imeigraca); return 1; }
   format(ifile, sizeof ifile,"Korisnici/%s.ini", imeigraca);
    if(!fexist(ifile)) return va_SendClientMessage(playerid,NS_ADM, "* Igrac '%s' nije pronadjen u bazi podataka.", imeigraca);
    va_SendClientMessage(playerid, NS_ADM, "[WARN] Dali ste warn igracu %s [OFFLINE]", imeigraca);
    INI_ParseFile(ifile, "IzvuciWarnove");
    new noviwarn = warnoviIgraca + 1;
    va_AdminGameMasterTA(NS_ADM, "[WARN] %s %s je dao igracu %s [OFFLINE] warn (%d, %d)", PlayerInfo[playerid][pImeRanka], GetName(playerid), imeigraca, noviwarn, PanelInfo[isWarn]);
    new INI:File = INI_Open(ifile);
    INI_SetTag(File,"data");
    INI_WriteInt(File, "Warn", noviwarn);
    INI_Close(File);
    PanelInfo[isWarn] ++; SacuvajPanel();
    return 1;
}
[/pawn]

Kazi sta je bolje:

Ovo:
[pawn]new noviwarn = warnoviIgraca + 1;[/pawn]

Ili:
[pawn]warnoviIgraca++;[/pawn]

Cemu pravljenje 50 varijabli za jednu komandu?

Citat: dre poslato Februar 18, 2022, 23:59:13 POSLE PODNE
Kazi sta je bolje:

Ovo:
[pawn]new noviwarn = warnoviIgraca + 1;[/pawn]

Ili:
[pawn]warnoviIgraca++;[/pawn]

Cemu pravljenje 50 varijabli za jednu komandu?
Ja pravim da meni u kodu izgleda lepse i urednije, tako da mi nije bitno bilo na prvi ili drugi nacin

Ne pricamo ovde o urednosti i lepoti, vec o kvalitetu.

Bukvalno poenta komande je da dodas igracu 1 vrednost u varijablu warn, cemu toliko komplikovanje i proseravanje?

PlayerGuza[playerid][pWarn]++;

A naravno pWarn cuvas i ucitavas tamo gde i ostale varijable, valjda ti se nalazi u nekom enumatoru.
Nema potrebe praviti posebno LoadWarn, SaveWarn i takva sranja, sve se ovo moze uraditi u max 10 linija koda.

Citat: dre poslato Februar 19, 2022, 00:04:18 PRE PODNE
Ne pricamo ovde o urednosti i lepoti, vec o kvalitetu.

Bukvalno poenta komande je da dodas igracu 1 vrednost u varijablu warn, cemu toliko komplikovanje i proseravanje?

PlayerGuza[playerid][pWarn]++;

A naravno pWarn cuvas i ucitavas tamo gde i ostale varijable, valjda ti se nalazi u nekom enumatoru.
Nema potrebe praviti posebno LoadWarn, SaveWarn i takva sranja, sve se ovo moze uraditi u max 10 linija koda.
Ne nam gde ovde vidis load warn i save warn kod mene?

Nisam rekao da sam video kod tebe..  ::)