Mapanje vidljivog interiora

Započeo Toyo2411, Februar 07, 2022, 21:36:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ime na Forumu: Toyo2411
Pitanje: Kako se napravi interior ali da je vidljiv izvana, znaci da se kroz zgradu vidi i da li je moguce napraviti vrata za ulaz bez ENTER ili F tipke, znaci da se gurnu i otvore ili cak kao klizna automatska vrata?

Zavisi kakav je objekat, ako imas en-ex (enterable exterior) objekat mozes to uraditi lako, ali ako nemas onda ne mozes, osim ako ne napravis sam objekat na osnovu zidova iz SAMPa i sl.
Najbolji primer za to su ti 3DL serveri, mozes naci takve mape na SOCu, SOLSu, ali opet je potrebno znanje u modeliranju za takve stvari.

Moguće je, ako želiš ubaciti na server moraš imati 0.3dl verziju radi custom modela. Potrebno je napraviti model u bilo kojem 3d modeling softwareu (3ds, blender, maya, sketchup). Editovanje collisiona i sve ostalo dolazi nakon što napravis model. Uglavnom, moguće je i ovo je dosta lijep dodatak za server, dodaje neki poseban ugođaj za bilo kakve situacijem

Mozda ne misli konkretno o prelasku na 0.3.DL verziju gdje bi eventualno znacilo da mu ta vasa metoda ne odgovara. U slucaju da je tako, jako je tesko kreirati interijer da se izvana vidi sa orginalnim objektima, ali nije nemoguce, treba dosta podesavanja, na mom serveru prije par godina je bila ona casual banka ali interijer je bio zapravo vidljiv sa vana i obrnuto i izgledalo je kao da je poseban model, samo trebas dosta vremena da to sve podesis da izgleda kao sto je zamisljeno, da nigdje nemas rupu na mapi.. etc.. Uglavnom dobar maper, kao skripter tu nemas puno posla, ako hoces da se vrata pomjeraju, to je minut posla, kreiraj dynamic sphere ili tako nes i kreiraj interakciju kada udje u taj sphere.

Da se vidi od spolja int mozes na vecini objekata da uradis, ali morace da se ulazi preko f, jedino moze u onom trzom centruu po nekim lokalima da se ulazi bez toga, ali po ls nigde vise

Naravno, collision ne moze menjati koriscenjem 0.3.7 verzije, samo 3DL, ja sam samo rekao da tu moze videti takve primere i da je to najbolji izbor.
Verovatno bi se moglo napraviti nesto priblizno tome na 0.3.7, ali treba ti ideja.

Takodje, SAMP ima neke svoje walk-in objekte poput LS Apartments, Diliimore benzinsku stanicu i tako dalje, cije IDeve mozes pronaci u filterscripts folderu osnovnog windows/linux servera na www.sa-mp.com/download.php

Mi pričamo o boljoj metodi i generalno mogućnostima 0.3dl verzije,

Hvaala vam svima na odgovorima prije svega, ovak nešto sam ja kontao s pitanjem svojim --> PRIMJER

Što se tiče 0.3d verzije, nemam blage veze o custom modelima, modeliranju i takvim stvarima, tako da ne vjerujem da ću ulaziti u to, hvala dečkima koji su to predložili.

Za en-ex objekte, kako da znam koji su to objekti?