List svih admina ( offline i online )

Započeo V01D, Januar 10, 2022, 04:44:35 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: V01D poslato Januar 11, 2022, 00:57:22 PRE PODNE
Znaci u prevodu, jedina opcija koju imam a da je realna je mysql ili sqlite?

Sada mi stvara problem sto je meni server aktivan, radi vec zadnjih mesec dana, korisnici su u y_ini-ju, da li je izvodljivo prebacivati u mysql ili sqlite?

P.S. Ima oko 1000 registrovanih korisnika
Zasto da ne? Napravi skripticu bilo u pawn, php, java, go, nebitno, koja ce da cita podatke iz ini fajla i salje insert query u table...
Ja bih preporucio PHP posto je to lagan jezik i mislim da cak ini podrzava nativno, mada ima i pun kurac paketa za to.
Loop kroz sve fajlove (naloge/accounte) i insert ih u table. Kad bih napravio takvu skripticu, downtime 5-6 minuta (verovatno je to gotovo u sekundu ili dve za 1000 fajlova ali radi sigurnosti par minuta bih sacekao) u 3-4 ujutro kad nema nikoga i problem je resen, a i moze se staviti da se to odradi preko cron job-a tako da nemoras biti online (naravno ovo predpostavljam da imas root pristup masini, da nisi na shared hosting nego VPS ili Dedicated).

EDIT: Evo tek sad videh da si pitao ispod i za primer. Ovo je obican copy/paste sa git-a kako je on dao primer (samo prilagodjen malkice).
[pawn]
new dir:dHandle = dir_open("./Korisnici");
new item[40], type;

while(dir_list(dHandle, item, type))
{
    if(type == FM_FILE)
    {
        //Klasicno citanje iz y_ini, znaci otvaras fajl, to jest nesto kao  new File:fileHandle = INI_Open(item);
        //I onda naravno citas i zatvoris na kraju fajl. Takodje provere i dodavanje u listu (niz/string) koju prikazujes ovde...
    }
}

dir_close(dHandle);
[/pawn]
Inace ovo je suicide metoda po meni
Poslednja Izmena: Januar 11, 2022, 18:57:54 POSLE PODNE od Deleted User

Citat: V01D poslato Januar 11, 2022, 00:57:22 PRE PODNE
Znaci u prevodu, jedina opcija koju imam a da je realna je mysql ili sqlite?

Sada mi stvara problem sto je meni server aktivan, radi vec zadnjih mesec dana, korisnici su u y_ini-ju, da li je izvodljivo prebacivati u mysql ili sqlite?

P.S. Ima oko 1000 registrovanih korisnika

Svakako ti preporučujem MySQL.
Lakše je raditi,upravljati sa podatcima a koliko prednosti ima nad ini-em mislim da nema potrebe ni govoriti. To što ti hoćeš da napraviš je u MySQLu je jedan jednostavan upit.

Ja sam svoj server prebacivao iz ini u MySQL u trenutku dok je imao preko 25k registriranih računa tako da što se toga tiče nema nikakvih problema i može se odraditi na više načina.

(ovo možda nije najbolje riješenje ali za mene je u tom trenutku bilo najjednostavnije i tako sam odradio)-kasnije nisam ni istraživao postoje li bolja riješenja

Što se tiče standardnih sistema kao što su kuće,firme,vozila- Učitam u Yini-u sve,spremim u MySQLu i riješeno.
Za korisničke račune sam na sličan način odradio.

Na loginu bih provjeravao prvo postoji li korisnik u fajlu "Korisnici"
: ako postoji ,učitaj ga, spremi u MySQL, izbriši korisnički fajl
: ako ne postoji u Korisnici,provjeri postoji li u MySQLu,inače - registracija.

Tako sam držao mjesec dana,u to vrijeme sam ionako brisao neaktivne korisničke račune,nakon nekog vremena potpuno imao sve podatke u MySQLu. Mislim da je nebitno kako ćeš transfer odraditi dok god sve funkcionira kako treba - uradi kako je tebi najlakše i što za tebe ima najmanje komplikacija.

Citat: Paul Castellano poslato Januar 11, 2022, 19:56:49 POSLE PODNE
Svakako ti preporučujem MySQL.
Lakše je raditi,upravljati sa podatcima a koliko prednosti ima nad ini-em mislim da nema potrebe ni govoriti. To što ti hoćeš da napraviš je u MySQLu je jedan jednostavan upit.

Ja sam svoj server prebacivao iz ini u MySQL u trenutku dok je imao preko 25k registriranih računa tako da što se toga tiče nema nikakvih problema i može se odraditi na više načina.

(ovo možda nije najbolje riješenje ali za mene je u tom trenutku bilo najjednostavnije i tako sam odradio)-kasnije nisam ni istraživao postoje li bolja riješenja

Što se tiče standardnih sistema kao što su kuće,firme,vozila- Učitam u Yini-u sve,spremim u MySQLu i riješeno.
Za korisničke račune sam na sličan način odradio.

Na loginu bih provjeravao prvo postoji li korisnik u fajlu "Korisnici"
: ako postoji ,učitaj ga, spremi u MySQL, izbriši korisnički fajl
: ako ne postoji u Korisnici,provjeri postoji li u MySQLu,inače - registracija.

Tako sam držao mjesec dana,u to vrijeme sam ionako brisao neaktivne korisničke račune,nakon nekog vremena potpuno imao sve podatke u MySQLu. Mislim da je nebitno kako ćeš transfer odraditi dok god sve funkcionira kako treba - uradi kako je tebi najlakše i što za tebe ima najmanje komplikacija.

Da, mislim da je ovo definitivno jednostavnija metoda, i jedno i drugo. Za pocetak planiram samo korisnike da prebacim u mysql, kasnije, vremenom, ostatak, ali otom potom. Hvala svima na predlozima i pomoci :D <3