Pomoc

Započeo Fr0z3n, Septembar 13, 2020, 01:32:26 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Napravio sam neki rent sistem i kako sad da napravim da kad eksplodira da se ne vraca na mesto gde je spawnovano vozilo nego da ga destroyam?
Deo skripte:
if(GetPlayerMoney(playerid) < RentVreme[ playerid ]*15) return ErrorMessage(playerid, "Nemate dovoljno novca(%d$)!", vreme*15);
				if(sscanf(inputtext, "d", vreme)) return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_RENTVREME, DIALOG_STYLE_INPUT, "{0077C7}Iznamljivanje {FFFFFF}vozila","{FFFFFF}Unesite vreme na koliko ce te iznajmiti vozilo.\nMinimalno vreme - 1 minut.\nMaksimalno vreme - 30 minuta.\nCena - 1 minut = 15$", D_ODABERI, D_ODUSTANI);
				if(vreme < 1 || vreme > 30) return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_RENTVREME, DIALOG_STYLE_INPUT, "{0077C7}Iznamljivanje {FFFFFF}vozila","{FFFFFF}Unesite vreme na koliko ce te iznajmiti vozilo.\nMinimalno vreme - 1 minut.\nMaksimalno vreme - 30 minuta.\nCena - 1 minut = 15$", D_ODABERI, D_ODUSTANI);
				RentVreme[ playerid ] = vreme;
				RentVeh[ playerid ] = Joey_CreateVehicle( -1, -1, -1, -1, -1, 401, RentInfo[ i ][ rentX ], RentInfo[ i ][ rentY ]-4, RentInfo[ i ][ rentZ ], 0.0, 2, 2, -1);
				Joey_PutPlayerInVehicle(playerid, RentVeh[ playerid ], 0); vCanDrive[ RentVeh[ playerid ] ] = 1; Fuel[ RentVeh[ playerid ] ] = 100; Joey_SetVehicleHealth( RentVeh[ playerid ], 1000.0 );
				GetVehicleParamsEx( RentVeh[ playerid ], engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective );
				SetVehicleParamsEx( RentVeh[ playerid ], 1, 0, alarm, 0, 0, 0, objective );
				IznajmioVozilo[ playerid ] = GetPlayerVehicleID(playerid);
				DajIgracuNovac(playerid, -RentVreme[ playerid ]*15);
				RentTimercic[ playerid ] = SetTimerEx("TimerRent", 60000, true, "i", playerid);
				SendClientMessageEx( playerid, BELA, "Rentao si vozilo marke "srwboja"`Bravura` {FFFFFF}na"srwboja" %d minuta!", vreme );
				TipVozila[ RentVeh[ playerid ] ] = 1; // 1 - Rent Vozilo	
				BussinesRentMoney( playerid, vreme*15/2 );

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log)://

https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=120082

Koristi ovo za usporedbu , vidi sta kako ide i napravices , a i naucices usput  8)

Samo , zasto bi destroy vozilo ? Ono je jos u Rent vremenu , onaj ko ga je Rentao , moze otici nazad po njega...
Poslednja Izmena: Septembar 13, 2020, 01:56:44 PRE PODNE od naithanwav
Citat: Galardo poslato Januar 01, 1970, 01:00:00 PRE PODNE
Ako mislis da radis mod od 0 i da uzimas tudje radove i samo krhnuti u mod i ocekivati da radi?
Ako mislis da ne mrdnes kurcem i da pravis "mod" od "0" sa tudjim radovima,molim te,pomozi nama i sebi,radi nesto drugo.
Tebi ovaj forum dodje kao "Ispuni mi zelju" pa da ti za svaki jebeni error/warning neko pomaze i da se jebe oko tebe,a kada ti nesto zatrazi ti mu neces biti u stanju poslati jer ne znas o cemu taj isti prica iako je to nesto osnovno sto bi trebao da znas. Hvala i dovidjenja

Zato sto ako je ekspodiralo hocu da se unrenta

Citat: Fr0z3n poslato Septembar 13, 2020, 02:31:28 PRE PODNE
Zato sto ako je ekspodiralo hocu da se unrenta

Pa napravis ako je rent vozilo destroy (unisti na nebitno koji nacin) , da se vreme renta prekida i SCM da je vozilo untentovano zbog explozije i tjt... Dje problem ? Kada se vreme postavi na 0 , bice odmah vozilo izbrisano... Posto bih rekao da je dynamic rent sys  8)
Poslednja Izmena: Septembar 13, 2020, 02:47:41 PRE PODNE od naithanwav
Ako mislis da radis mod od 0 i da uzimas tudje radove i samo krhnuti u mod i ocekivati da radi?
Ako mislis da ne mrdnes kurcem i da pravis "mod" od "0" sa tudjim radovima,molim te,pomozi nama i sebi,radi nesto drugo.
Tebi ovaj forum dodje kao "Ispuni mi zelju" pa da ti za svaki jebeni error/warning neko pomaze i da se jebe oko tebe,a kada ti nesto zatrazi ti mu neces biti u stanju poslati jer ne znas o cemu taj isti prica iako je to nesto osnovno sto bi trebao da znas. Hvala i dovidjenja

Ejs

*

Citat: naithanwav poslato Septembar 13, 2020, 02:42:22 PRE PODNE
Pa napravis ako je rent vozilo destroy (unisti na nebitno koji nacin) , da se vreme renta prekida i SCM da je vozilo untentovano zbog explozije i tjt... Dje problem ? Kada se vreme postavi na 0 , bice odmah vozilo izbrisano... Posto bih rekao da je dynamic rent sys  8)

Ja bi to probo ovdje napravit https://wiki.sa-mp.com/wroot/index.php?title=OnVehicleDeath&redirect=no

Problem je kako da oznacim da je to vozilo RENT

Citat: Ejs poslato Septembar 13, 2020, 07:16:35 PRE PODNE
Ja bi to probo ovdje napravit https://wiki.sa-mp.com/wroot/index.php?title=OnVehicleDeath&redirect=no

Moze al dao sam mu primer preko gotovog sys kako to da izvede , mozda lakse razume xD

Objasnjeno ti je sve brt... Ako hoces neko da ti napravi : @Galardo @daddyDOT

Ti me nisi razumeo ja sam napravio vec ceo sistem samo pitam kako da napravim proveru ako je to vozilo rent vozilo jer pravim ga sa ovom funkcijom

RentVeh[ playerid ] = Joey_CreateVehicle( -1, -1, -1, -1, -1, 401, RentInfo[ i ][ rentX ], RentInfo[ i ][ rentY ]+4, RentInfo[ i ][ rentZ ], 0.0, 2, 2, -1);

Citat: Fr0z3n poslato Septembar 13, 2020, 17:07:36 POSLE PODNE
Ti me nisi razumeo ja sam napravio vec ceo sistem samo pitam kako da napravim proveru ako je to vozilo rent vozilo jer pravim ga sa ovom funkcijom

Ti si ovo napravio a ne znas jednu proveru napraviti , za koju sam ti objasnio kako ?
RentVeh[ playerid ] = Joey_CreateVehicle( -1, -1, -1, -1, -1, 401, RentInfo[ i ][ rentX ], RentInfo[ i ][ rentY ]+4, RentInfo[ i ][ rentZ ], 0.0, 2, 2, -1);

Ovako sam uradio ali nije dobro

public OnVehicleDeath( vehicleid, killerid ) {

foreach(new playerid : Player)
	{
		if( TipVozilaa[ playerid ] == 1 ) {
		RentVreme[ playerid ] = 0; }
	}

VehicleObjectCheck( vehicleid );
	ResetVehicleStatistics( vehicleid );
	return true;
}