Pomoc oko YCMD:vspawn

Započeo cobex, Avgust 13, 2020, 11:43:41 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): E ovako, nema errora, nema warninga ali problem je taj sto kada se igrac loginuje/registruje vidi sva vozila, a ne ona koja su spawnovana i onda komanda nema smisla, dodao sam deo DestroyVehicle na OnPlayerDeath, OnPlayerConnect i OnPlayerDisconnect, ali ono ga samo respawnuje..Recite sta trebam da vam posaljem.Na sve nacine koje sam mislio da mogu da resim sam probao ali nista opet..Bio bi vam zahvalan kada bi ste mi pomogli. Hvala unapred !
Deo skripte:
//

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
//
Poslednja Izmena: Avgust 14, 2020, 22:30:16 POSLE PODNE od Švabо

problem je taj sto kada se igrac loginuje/registruje vidi sva vozila, a ne ona koja su spawnovana
Koliko ja znam on ne može da vidi vozila koja nisu spawnovana jer u SA-MPu ne postoji nešto takvo kao per-player vehicle streaming :D

Ti moraš da uništiš igračevo vozilo kada on izađe sa servera, dodaj najobičnije provere, kod tebe u modu je nešto na ovaj fazon verovatno

if (PlayerInfo[playerid][pVozilo]) ili pAuto nbtn i samo tu dodas DestroyVehicle ako ga ima
Citat: XunderNebitno koliko god bio dobar i sa tobom Makenzi, Vedranom, Ziletom, Lanijem i ko se vec sve tu proziva moram se sloziti sa Krampom.
Umjesto toga sto se prozivate, ovaj forum bi mogao biti mnogo ljepse mjesto za pocetnike kada bi vi iskusniji usli u normalnu raspravu - podijelite svoj kod i napisite zasto je bolji od koda koji je neko drugi podijelio.

Pa... Hajde da probamo?

Citat: King of the Jungle poslato Avgust 13, 2020, 13:11:24 POSLE PODNE
problem je taj sto kada se igrac loginuje/registruje vidi sva vozila, a ne ona koja su spawnovana
Koliko ja znam on ne može da vidi vozila koja nisu spawnovana jer u SA-MPu ne postoji nešto takvo kao per-player vehicle streaming :D

Ti moraš da uništiš igračevo vozilo kada on izađe sa servera, dodaj najobičnije provere, kod tebe u modu je nešto na ovaj fazon verovatno

if (PlayerInfo[playerid][pVozilo]) ili pAuto nbtn i samo tu dodas DestroyVehicle ako ga ima
Da li mislis da na
public OnPlayerDisconnect
dodam da destroy-a vozilo? posto sam to dodao

Pa vrv kreiras vozila kada se mod ucita ili cim se igrac konektuje

Citat: __vedran.xyz77 poslato Avgust 13, 2020, 14:15:02 POSLE PODNE
Pa vrv kreiras vozila kada se mod ucita ili cim se igrac konektuje
Auta se vide i kada je igrac offline..

Verovatno zato sto ucitas sva vozila kada se mod pokrene, znaci u OnGameModeInit. Sta ti treba da uradis? Obrises ucitavanje iz OnGameModeInit-a, zatim pod OnPlayerSpawn ili OnPlayerConnect kreiras njegovo vozilo ako ga ima

Citat: V01D poslato Avgust 13, 2020, 14:19:42 POSLE PODNE
Verovatno zato sto ucitas sva vozila kada se mod pokrene, znaci u OnGameModeInit. Sta ti treba da uradis? Obrises ucitavanje iz OnGameModeInit-a, zatim pod OnPlayerSpawn ili OnPlayerConnect kreiras njegovo vozilo ako ga ima
Istina je, ne spawnaju se ali su se obrisali nekim slucajem..

Citat: CobeX poslato Avgust 13, 2020, 15:15:46 POSLE PODNE
Istina je, ne spawnaju se ali su se obrisali nekim slucajem..
Ja baš nisam razumeo šta si hteo da kažeš, da li je problem rešen ili je problem rešio tebe?
Citat: XunderNebitno koliko god bio dobar i sa tobom Makenzi, Vedranom, Ziletom, Lanijem i ko se vec sve tu proziva moram se sloziti sa Krampom.
Umjesto toga sto se prozivate, ovaj forum bi mogao biti mnogo ljepse mjesto za pocetnike kada bi vi iskusniji usli u normalnu raspravu - podijelite svoj kod i napisite zasto je bolji od koda koji je neko drugi podijelio.

Pa... Hajde da probamo?

Citat: King of the Jungle poslato Avgust 13, 2020, 15:41:01 POSLE PODNE
Ja baš nisam razumeo šta si hteo da kažeš, da li je problem rešen ili je problem rešio tebe?
On mene

Znači, ne treba da brišeš kod za učitavanje vozila iz OnGameModeInit ako je u pitanju ATH/SM edit to jest ako je ista struktura za sva vozila (obično modovi koje prati /server komanda). (tipa kada kreiraš vozilo imaš da biraš da li je namenjeno za posao, organizaciju, vipove itd).

Ako je taj slučaj, samo dodaš proveru u OnGameModeInit tamo gde se vozila učitavaju da li je vozilo PRIVATNO to jest da li je TIP vozila ono koje igrač može da poseduje i onda continue; ako jeste (u loop-u) (ako nije taj sistem to jest ako sva vozila posebno učitava - samo izbriši skroz kod za učitavanje...) i taj kod premesti tamo kada se igrač uspešno uloguje, dodaš proveru da li igrač ima vozilo i ako ima onda spawnuješ to vozilo sa potpuno istim kodom kao u OGMI.

P.S. Ja ti ništa raditi neću niti nemoj PM da mi šalješ za Anydesk jer nameru nemam da ovako nešto simple radim nekome :D
Rekao sam ti šta treba da uradiš, ako ne znaš ovoliko onda bolje odmah odustani od čega god da radiš i plati nekog normalno skriptera (a da to nije Lanmi jer on nije normalan)
Poslednja Izmena: Avgust 13, 2020, 15:54:32 POSLE PODNE od King of the Jungle

Pa... Hajde da probamo?

Hvala svima, uspeo sam da resim upravo ?