Errori i warninzi

Započeo cobex, Avgust 07, 2020, 23:08:18 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):
C:\Users\milja\OneDrive\Desktop\Balkan Boss v1.1\gamemodes\cobexbb.pwn(22744) : warning 213: tag mismatch
C:\Users\milja\OneDrive\Desktop\Balkan Boss v1.1\gamemodes\cobexbb.pwn(22744) : error 001: expected token: ",", but found "["
C:\Users\milja\OneDrive\Desktop\Balkan Boss v1.1\gamemodes\cobexbb.pwn(22744) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\milja\OneDrive\Desktop\Balkan Boss v1.1\gamemodes\cobexbb.pwn(22744) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\milja\OneDrive\Desktop\Balkan Boss v1.1\gamemodes\cobexbb.pwn(22744) : error 001: expected token: ";", but found "]"
C:\Users\milja\OneDrive\Desktop\Balkan Boss v1.1\gamemodes\cobexbb.pwn(22744) : fatal error 107: too many error messages on one line

Deo skripte:
PlayerTextDrawSetString(i, BrzinomerTD[i][8], string);

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
//
Poslednja Izmena: Avgust 14, 2020, 22:30:47 POSLE PODNE od Švabо

PlayerTextDrawSetString(playerid, BrzinomerTD[playerid][8], string);

Probaj ovako , ako ne , postavi liniju iznad i kako si definisao tdove ;)

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Avgust 07, 2020, 23:14:57 POSLE PODNE
PlayerTextDrawSetString(playerid, BrzinomerTD[playerid][8], string);

Probaj ovako , ako ne , postavi liniju iznad i kako si definisao tdove ;)
isti kurac kad definises playerid, evo linija iznad i kako sam ih definisao...
format(string, sizeof(string), "Gorivo: ~w~%dL", Fuel[GetPlayerVehicleID(playerid)]);

new PlayerText:BrzinomerTD[11];

new PlayerText:BrzinomerTD[MAX_PLAYERS][11];

Pogledaj sada dobro sta si deklarisao :

new PlayerText:BrzinomerTD[11];

PlayerText ili ti Player textdraw-ovi moraju sadrzavati [MAX_PLAYERS], posto su tdovi posebni za svakog igraca da se tako izrazim

Sta je poenta i kako ces resiti problem??

new PlayerText:BrzinomerTD[MAX_PLAYERS][11]; //Dodamo [MAX_PLAYERS]

BrzinomerTD[playerid][0] = CreatePlayerTextDraw(playerid, 554.500000, 423.955596, "1000000$"); //Uzeo sam primer jednog TD-a iz moda
PlayerTextDrawLetterSize(playerid, BrzinomerTD[playerid][0], 0.131499, 0.716443);
PlayerTextDrawAlignment(playerid, BrzinomerTD[playerid][0], 1);
PlayerTextDrawColor(playerid, BrzinomerTD[playerid][0], -1061109505);
PlayerTextDrawSetShadow(playerid, BrzinomerTD[playerid][0], 0);
PlayerTextDrawSetOutline(playerid, BrzinomerTD[playerid][0], 1);
PlayerTextDrawBackgroundColor(playerid, BrzinomerTD[playerid][0], 255);
PlayerTextDrawFont(playerid, BrzinomerTD[playerid][0], 2);
PlayerTextDrawSetProportional(playerid, BrzinomerTD[playerid][0], 1);

Onde gde kreiras player tdove (OnPlayerConnect) dodajes [playerid] onde gde si ga zapravo i stavio u deklaraciji

Ako stavis :

BrzinomerTD[0][playerid] = CreatePlayerTextDraw(playerid, 554.500000, 423.955596, "1000000$"); //Bacice gresku
BrzinomerTD[playerid][0] = CreatePlayerTextDraw(playerid, 554.500000, 423.955596, "1000000$"); //Radice kako treba

Kada si stavio [playerid] na svaki svoj textdraw, onda mozes da krenes da ga prikazes, sakrijes, unistis ili izmenis :

PlayerTextDrawSetString(i, BrzinomerTD[i][8], string);

Takodje mi nije jasno zasto si ga stavio u loop?? Ako samo menjas vrednost jednog td-a za jednog igraca? To pitam posto se u FOR cesto koristi "i" kao varijabla..

verovatno je showanje tdova u loopu

for (new i; i < 11; i++) {
     ///PlayerTextDrawShow...
}

ali mi nije jasno zasto igracu "i" showuje td

Citat: //>> Vedran poslato Avgust 08, 2020, 18:07:55 POSLE PODNE
verovatno je showanje tdova u loopu

for (new i; i < 11; i++) {
     ///PlayerTextDrawShow...
}

ali mi nije jasno zasto igracu "i" showuje td

To ni meni nije jasno, ali svejedno, PlayerText mora sadrzati [MAX_PLAYERS] :/

Posalji ti nama sve linije koje sadrze BrzinomerTD u sebi i oko njih malo okolo, mozda nisi obrisao staru deklaraciju, jer errori izgledaju tako kao da uopste nije niz u pitanju. Dajes nam malo informacija.
Those parts of the system that you can hit with a hammer (not advised) are called hardware; those program instructions that you can only curse at are called software

Hvala vam svima, pomogli ste mi puno..!