Problem sa sistemom za svetla

Započeo BobeX, Avgust 10, 2020, 21:37:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Imam problem sa sistemom za svetla, kada je noc u igrici sistem radi sasvim normalno svetla se pale i gase na komandu, medjutim kada je dan u igrici sistem ne radi... Hvala unapred  :)
Deo skripte:
if(scriptdebug == 1) printf("[#DEBUG] OnPlayerKeyStateChange 5 - ID IGRACA: %d", playerid);
	if(PRESSED(KEY_SUBMISSION))
	{
	    if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid) && GetPlayerState(playerid) == PLAYER_STATE_DRIVER)
        {
        	new engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective;
            GetVehicleParamsEx(GetPlayerVehicleID(playerid), engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
            if(lights == 0)
            {
            	SetVehicleParamsEx(GetPlayerVehicleID(playerid), engine, 1, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
                format(Cojas, 220, "** %s pali svetla na vozilu %s", ImeIgraca(playerid), ImenaVozila[GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid)) - 400]);
                ProxDetector(10.0, playerid, Cojas, LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA);
            }
            if(lights == 1)
            {
            	SetVehicleParamsEx(GetPlayerVehicleID(playerid), engine, 0, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
                format(Cojas, 220, "** %s gasi svetla na vozilu %s", ImeIgraca(playerid), ImenaVozila[GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid)) - 400]);
                ProxDetector(10.0, playerid, Cojas, LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA);
            }
        }

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
/
Poslednja Izmena: Avgust 14, 2020, 22:31:21 POSLE PODNE od Švabо

Opet pisem, koliko znam da u GTA kada je dan ne mogu biti upaljena svetla, kada je noc onda tek mogu.

Citat: Ljubisa poslato Avgust 10, 2020, 21:40:37 POSLE PODNE
Opet pisem, koliko znam da u GTA kada je dan ne mogu biti upaljena svetla, kada je noc onda tek mogu.
I ja se ponavljam, zato postoji skripta da to promeni :)

daddyDOT

*

Balkan SA:MP designer

U OnGameModeInit stavi
ManualVehicleEngineAndLights();

Citat: daddy. poslato Avgust 10, 2020, 21:48:42 POSLE PODNE
U OnGameModeInit stavi

Nece da mi kompajla kad to ubacim, ubacio sam na sledeci nacin
{

return 1;
}

daddyDOT

*

public OnGameModeInit()
{
//sta vec imas u skripti

return 1;
}

Sta ti izbacuje pa nece da ti kompajla

Citat: BobeX poslato Avgust 10, 2020, 21:41:58 POSLE PODNE
I ja se ponavljam, zato postoji skripta da to promeni :)
Zato i kazem, skripta to ne moze promeniti.

ManualVehicleEngineAndLights(); // This prevents the game automatically turning the engine on/off when players enter/exit vehicles and headlights automatically coming on when it is dark.

daddyDOT

*

Citat: Ljubisa poslato Avgust 10, 2020, 22:48:25 POSLE PODNE
Zato i kazem, skripta to ne moze promeniti.

ManualVehicleEngineAndLights(); // This prevents the game automatically turning the engine on/off when players enter/exit vehicles and headlights automatically coming on when it is dark.

Prvo raskini ugovor sa limarom koji te učio engleskom jeziku pa onda postavljaj citate za koje ne znaš ni šta znače.
Dodaj to u OnGameModeInit i kompajluj skriptu pa pokušaj, ako ti baca kakve warninge ili errore pošalji ih ovdje da vidimo.

Citat: daddy. poslato Avgust 10, 2020, 23:31:22 POSLE PODNE
Prvo raskini ugovor sa limarom koji te učio engleskom jeziku pa onda postavljaj citate za koje ne znaš ni šta znače.
Dodaj to u OnGameModeInit i kompajluj skriptu pa pokušaj, ako ti baca kakve warninge ili errore pošalji ih ovdje da vidimo.

daddyDOT

*

Prevedi, sve od samog početka kako piše na wiki

Bukvalno znači da će skripta imati potpunu kontrolu nad svetlima a ne klijent(igrica).

daddyDOT

*

Citat: Alhemičar v2 poslato Avgust 11, 2020, 00:21:17 PRE PODNE
Bukvalno znači da će skripta imati potpunu kontrolu nad svetlima a ne klijent(igrica).
Džaba kad to limar uči engleskom jeziku
@BobeX uradi kako sam ti rekao

Citat: daddy. poslato Avgust 11, 2020, 00:23:08 PRE PODNE
Džaba kad to limar uči engleskom jeziku
@BobeX uradi kako sam ti rekao
Hvala puno, reseno