Dynamic object u interior

Započeo Qiyamet, Maj 17, 2020, 15:53:57 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim : moj mod
Opis problema : pravim dynamic atm system i sve normalno radi osim kad trebam da loadam atm's u iterior. Znaci on ih normalno kreira i sacuva, ali kar restartujem server ne loada mi objekat u interior.
Dio skirpte :
new string[256];
	for( new atmid = 1; atmid < MAX_ATMS; atmid++ )
	{
		if( fexist( AtmPath(atmid) ))
		{
	        INI_ParseFile(AtmPath(atmid), "LoadAtm_data", .bExtra = true, .extra = atmid);
	    	AtmInfo[atmid][aObject] = CreateDynamicObject(AtmInfo[atmid][aModel], AtmInfo[atmid][aX], AtmInfo[atmid][aY], AtmInfo[atmid][aZ], AtmInfo[atmid][aRX], AtmInfo[atmid][aRY], AtmInfo[atmid][aRZ], AtmInfo[atmid][aVW], AtmInfo[atmid][aInteriorID], -1, 200.0);

format(string, sizeof(string), "{FFFF4D}[{CFCFCF}ATM %i{FFFF4D}]\n-------------------------------\n/{FFFFFF}bankomat\nDa koristite bankomat", atmid);
			AtmInfo[atmid][aLabel] = CreateDynamic3DTextLabel(string, -1, AtmInfo[atmid][aX], AtmInfo[atmid][aY], AtmInfo[atmid][aZ], 15.0, INVALID_PLAYER_ID, INVALID_VEHICLE_ID, 0, AtmInfo[atmid][aVW], AtmInfo[atmid][aInteriorID], -1, 100.0);
		}
	}

eo vam loading ( pod OnGameModeInit ). Meni se cini kao da mu ne postavi virtual world i interior pravilno iako sve sacuva kako treba.
Slika/Video : //
Hvala unaprijed
Alen Hadzimustafic

Mozda nema nikakve veze ali probaj ovako

Stari kod
Citat
AtmInfo[atmid][aObject] = CreateDynamicObject(AtmInfo[atmid][aModel], AtmInfo[atmid][aX], AtmInfo[atmid][aY], AtmInfo[atmid][aZ], AtmInfo[atmid][aRX], AtmInfo[atmid][aRY], AtmInfo[atmid][aRZ], AtmInfo[atmid][aVW], AtmInfo[atmid][aInteriorID], -1, 200.0);

Novi kod
AtmInfo[atmid][aObject] = CreateDynamicObject(AtmInfo[atmid][aModel], AtmInfo[atmid][aX], AtmInfo[atmid][aY], AtmInfo[atmid][aZ], AtmInfo[atmid][aRX], AtmInfo[atmid][aRY], AtmInfo[atmid][aRZ], -1, -1, -1, 200.0);

Umesto

AtmInfo[atmid][aVW] stavi -1
AtmInfo[atmid][aInteriorID] stavi -1

Da možda nisi zaboravio uzeti vw i int kad se kreira taj bankomat?

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Citat: Lule poslato Maj 17, 2020, 19:03:55 POSLE PODNE
Mozda nema nikakve veze ali probaj ovako

Stari kod
Novi kod
AtmInfo[atmid][aObject] = CreateDynamicObject(AtmInfo[atmid][aModel], AtmInfo[atmid][aX], AtmInfo[atmid][aY], AtmInfo[atmid][aZ], AtmInfo[atmid][aRX], AtmInfo[atmid][aRY], AtmInfo[atmid][aRZ], -1, -1, -1, 200.0);

Umesto

AtmInfo[atmid][aVW] stavi -1
AtmInfo[atmid][aInteriorID] stavi -1
Da, ali ja necu da mi u svakom virtualwordlu i interieru kreira bankomat. Vec smao u odredjenim ahaha
Alen Hadzimustafic

Citat: MEDO poslato Maj 17, 2020, 21:11:17 POSLE PODNE
Da možda nisi zaboravio uzeti vw i int kad se kreira taj bankomat?
Nisam, eo ti ucitavanje i save
public LoadAtm_data(atmid, name[], value[])
		{
		    INI_Int("ID", AtmInfo[atmid][aID]);
		    INI_Int("Model", AtmInfo[atmid][aModel]);
		    INI_Int("Object", AtmInfo[atmid][aObject]);

INI_Float("X", AtmInfo[atmid][aX]);
		    INI_Float("Y", AtmInfo[atmid][aY]);
		    INI_Float("Z", AtmInfo[atmid][aZ]);

INI_Float("RX", AtmInfo[atmid][aRX]);
		    INI_Float("RY", AtmInfo[atmid][aRY]);
		    INI_Float("RZ", AtmInfo[atmid][aRZ]);

INI_Int("VirutalWorld", AtmInfo[atmid][aVW]);
		    INI_Int("InteriorID", AtmInfo[atmid][aInteriorID]);
		    return 1;
        }

stock saveAtm(atmid)
		{
		    new INI:File = INI_Open(AtmPath(atmid));
		    INI_SetTag(File, "atm_data");

INI_WriteInt(File, "ID", AtmInfo[atmid][aID]);
			INI_WriteInt(File, "Model", AtmInfo[atmid][aModel]);
			INI_WriteInt(File, "Object", AtmInfo[atmid][aObject]);

INI_WriteFloat(File, "X", AtmInfo[atmid][aX]);
			INI_WriteFloat(File, "Y", AtmInfo[atmid][aY]);
			INI_WriteFloat(File, "Z", AtmInfo[atmid][aZ]);

INI_WriteFloat(File, "RX", AtmInfo[atmid][aRX]);
			INI_WriteFloat(File, "RY", AtmInfo[atmid][aRY]);
			INI_WriteFloat(File, "RZ", AtmInfo[atmid][aRZ]);

INI_WriteInt(File, "VirtualWorld", AtmInfo[atmid][aVW]);
			INI_WriteInt(File, "InteriorID", AtmInfo[atmid][aInteriorID]);

INI_Close(File);
		}

Sve to meni lijepo sacuva u scriptfiles. Al isto ko da ima neki bug sa streamerom i nece da mi spawna objekat u interieru
Alen Hadzimustafic

Znas kako da testiramo tu u to učitvanje gore dodaš ovu liniju

printf("%d - %d - %d ", AtmInfo[atmid][aID], AtmInfo[atmid][aVW], AtmInfo[atmid][aInt]);

Tako da vidmo da li skripta učitava te intove i vw, i samo onda provjeri koji id bankomata ti je unutar inta nekog i provjeri da li dobro čita u konzoli

Također koju verziju streamera koristiš, znam da je jedna bila bugovana i da je bio problem s tim učitvanjem objekata u intu i vw

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Citat: MEDO poslato Maj 18, 2020, 01:00:46 PRE PODNE
Znas kako da testiramo tu u to učitvanje gore dodaš ovu liniju

printf("%d - %d - %d ", AtmInfo[atmid][aID], AtmInfo[atmid][aVW], AtmInfo[atmid][aInt]);

Tako da vidmo da li skripta učitava te intove i vw, i samo onda provjeri koji id bankomata ti je unutar inta nekog i provjeri da li dobro čita u konzoli

Također koju verziju streamera koristiš, znam da je jedna bila bugovana i da je bio problem s tim učitvanjem objekata u intu i vw
Streamer je 2.9.4 i ova provjera pokazuje kao da se ne ucitava kako treba. On bi mi za bakomat id 2 trebo da ucita virutal world 3 i interior 2. On mi ucita virtual world 0 i interior 2. Dakle imam negdje problem sa ucitavanjem vw-a. Hvala ti puno na pomoci oko ovog haha
Alen Hadzimustafic

Sta ti pise u fajlu tog ATM-a koji je VW a koji je INT?
One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2025

Citat: xLanmi poslato Maj 18, 2020, 15:43:00 POSLE PODNE
FIno je sacuvano, VW je 3 a interior je 2. Znaci da mi je negdje problem u loadu. Provjeravam vec 6 put nmg da nadjem gresku. Ne znam jel to sad greska do mene il je yini sta zabo.
House system mi radi savrseno. A na istom principu sam odradio load i save.
Alen Hadzimustafic

Citat: xLanmi poslato Maj 18, 2020, 15:43:00 POSLE PODNE
Izgleda da se taj bankomat ubagovo, izbriso sam ga i ponovo sve bankomate kreiro. Sad sve normalno radi. Kreirao sam 6 bankomata u 6 razlicitih interiera i vw. Sve je top ucitano sad ahahah.
Lock cu temu. Hvala vam svima na pomoci
Alen Hadzimustafic