Pomoc oko permisije za kapiju

Započeo Remaa99, April 14, 2020, 20:15:19 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Pomoc kako da napravim  ko moze sve da otvori kapiju za to sto sam napravio sistem i  samo admini i gamemasteri mogu da otvore kapiju a ja ocu da namestim da moze i neka organizacija da to  kontrolise ako neko zna  neka pomogne bice mi od koristi
------------------------------------------------------
Dio skripte: [ pawn ]//[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]//[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):

Posalji nam kapije dio pa da vidimo kako i sta
AKO ZNAS ZA BOGA I ZA GLAVU ZIVU NE BRANI MI DOKTORE RAKIJU I PIVU

YCMD:kreirajkapiju(playerid, params[], help)
{
    #pragma unused help
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""LARPBOJA"[BR:RP]{ffffff} Moras se ulogovati da bi koristio ovu komandu!");
    if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] >= 8) return SPI(playerid, "Nemate autorizaciju za koristenje ove naredbe!");
    SPD( playerid, DIALOG_CREATEGATE, DSI, "Dinamicno kreiranje kapija", "Unesite id objekta kapije.", "Potvrdi", "Nazad" );
    return 1;
////==================================BY REMA======================//

To je za kreiranje kapije a ne za otvaranje
AKO ZNAS ZA BOGA I ZA GLAVU ZIVU NE BRANI MI DOKTORE RAKIJU I PIVU

stock Gate_Operate( playerid, gateid ) {

if( gateid != -1 && GateData[ gateid ][ gateModel ] ) {

if( !GateData[ gateid ][ gateOpened ] ) {

GateData[ gateid ][ gateOpened ] = true;
          MoveDynamicObject( GateData[ gateid ][ gateObject ], GateData[ gateid ][ gateMove ][ 0 ], GateData[ gateid ][ gateMove ][ 1 ], GateData[ gateid ][ gateMove ][ 2 ], GateData[ gateid ][ gateSpeed ], GateData[ gateid ][ gateMove ][ 3 ], GateData[ gateid ][ gateMove ][ 4 ], GateData[ gateid ][ gateMove ][ 5 ] );

SCMF( playerid, -1, ""LARPBOJA"[BR:RP]{ffffff} KAPIJA | Otvorili ste kapiju, zatvorice se sama za %d sekundi.", GateData[ gateid ][ gateTime ]/1000 );

if( GateData[ gateid ][ gateTime ] > 0 ) {
            GateData[ gateid ][ gateTimer ] = SetTimerEx( "CloseGate", GateData[ gateid ][ gateTime ], false, "dfffffff", gateid, GateData[ gateid ][ gatePos ][ 0 ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 1 ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 2 ], GateData[ gateid ][ gateSpeed ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 3 ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 4 ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 5 ] );
         }
      }
      else if( GateData[ gateid ][ gateOpened ] ) {

GateData[ gateid ][ gateOpened ] = false;
          MoveDynamicObject( GateData[ gateid ][ gateObject ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 0 ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 1 ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 2 ], GateData[ gateid ][ gateSpeed ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 3 ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 4 ], GateData[ gateid ][ gatePos ][ 5 ] );

SPI( playerid, "KAPIJA | Zatvorili ste kapiju." );

if( GateData[ gateid ][ gateTime ] > 0 ) {
            KillTimer( GateData[ gateid ][ gateTimer ] );
          }
      }
   }
   return 1;
}

Pravis isto kao i za Admina , ifIsPlayerAdmin... to ti je za admina , a za org samo ubacis ID org :) vrv u sistemu roba to imas , samo copy/paste i izmenis i tjt..
(ako i dalje ne mozes da se snadjes gledaj od SGP-a na YT-U)

Citat: Trysha poslato April 14, 2020, 21:30:01 POSLE PODNE
Pravis isto kao i za Admina , ifIsPlayerAdmin... to ti je za admina , a za org samo ubacis ID org :) vrv u sistemu roba to imas , samo copy/paste i izmenis i tjt..
(ako i dalje ne mozes da se snadjes gledaj od SGP-a na YT-U)
IsPlayerAdmin funkcija je ako je igrac logovan u rcon pretpostavljam da to ima samo owner tako da to nije za admine..
Citat: Remaa99 poslato April 14, 2020, 20:15:19 POSLE PODNE
Problem(error/warning): Pomoc kako da napravim  ko moze sve da otvori kapiju za to sto sam napravio sistem i  samo admini i gamemasteri mogu da otvore kapiju a ja ocu da namestim da moze i neka organizacija da to  kontrolise ako neko zna  neka pomogne bice mi od koristi
Dio skripte: [ pawn ]//[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]//[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):
Mozes napraviti da kad klikne neku tipku da mu se otvori kapija, stavis tu tipku, napravis provjeru za koga je kapija tima Admin/Helper, Org, Promoteri itd i stavis da se odradi otvaranje

if( PI[playerid][ xadmin ] < 1 ) return SCM(playerid, -1. "Ne mozete otvorit kapiju");
    /*nastavljas kod da otvoris kapiju*/                                                                              /* za admina */

To ti je za admina.

if( PI[playerid][ xclan] < 1 ) return SCM(playerid, -1. "Ne mozete otvorit kapiju");
    /*nastavljas kod da otvoris kapiju*/                                                                              /* za org */

Promjeni varijable, uglavnom to su ti provjere neke jednostavne za skuziti :)