Je*e ovo mene bas

Započeo Rizzzla, Decembar 25, 2019, 00:50:19 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Citat: Vodka Play poslato Decembar 25, 2019, 09:33:11 PRE PODNE
Probijaš memoriju, pokušavaš da pristupiš onome što nije definisano.
U promenljivoj "dgorivav" čuvaš ID vozila koji može biti 2000, a GorivaUCisterni ti je niz od 11 bajtova.

for(new i=0; i<11; i++){
        GorivaUCisterni[dgorivav]=0;
   }

sredio sam sve sa enumom ali si me zainteresovo s ovim, nisam te bas razumio... jer pazi, kad deklarisem [pawn]new GorivaUCisterni[22];[/pawn] time zauzimam 22 memorijske lokacije za u ovom slucaju integere... ujbt, upravu si, tek sad kad sam se malo zamislio o tome skontam da vrijednost indeksa itekako ima znacaj. Amaterska greska, znaci bukvalno sam samo trebo deklarisat new GorivaUCisterni[MAX_VOZILA] i radilo bi bez problema. Moj tok misli dok sam to radio: Nebitno koji je ID vozila, tj nebitno koji ce mi indeks bit GorivaUCisterni[indeks] posto sam zauzeo 11 mijesta za konkretno to i necu prec u smislu nece mi trebat vise mjesta, medjutim zaboravio sam na to da GorivaUCisterni[88] trazi vrijednost na osamdeset osmoj poziciji te memorijske lokacije a ne na 0 (ako mi je npr [pawn]dgoriva[0][/pawn] ID vozila 88). Bas glupo sam razmisljo, ali eto sreca ima i ovdje neko da zna uocit takve gluposti, hvala...
Poslednja Izmena: Decembar 25, 2019, 11:32:12 PRE PODNE od Rizzzla