Custom launcher za server

Započeo mmlinaric, Maj 17, 2019, 18:17:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dobar dan svima :)
Ovako... Planirao sam napravit custom launcher u C#-u. Mene sad zanima nekoliko stvari:
1) Kako mogu detektirati je li netko usao preko launcera ili ne.
Mislio sam napravit u mysqlu nakon detekcije da se upise da je usao... Ali sad, covjek moze uci preko druge instalacije SAMP-a na kojoj vec ima instaliran neki cheat i sl. Pa ta ideja propada.
2) Kako mogu napravit da covjek cim stisne "Launch" ili kako god ce se tipkica zvati da server ne dodaje u favorites neho odmah udje u igru.

Mislio sam koristiti ovo:
[pawn]
System.Diagnostics.Process.Start("samp://[IP]:[PORT]");
[/pawn]
Ali da... Tu je taj problem sa favoritesom.
To je to. Hvala vam svima!

Pa kad pokrene samp gtasa.exe kod njega provjerava da li je povukao neki drugi fajl sto nije dozvoljen, ako nije salje 1 u bazu.. pri loginu napravis samo provjeru da li je u bazi 1 kod tog igraca..
Ima tu mnogo posla.. nije zajebancija :D
Moras napraviti da'li je ista mac adresa, da ne'bi vrsio prijavu sa drugog compa
Poslednja Izmena: Maj 17, 2019, 19:06:23 POSLE PODNE od Fqris

TIIIIIRRRRRRUUUUUU RIIIIIIIIIIIIIIIII RUUUUUUUUUUUUU

Da da al kontas...
Naci ja mogu imat dve instalacije na disku
Let's say:
C:/GTA1/
D:/GTA/
I sad, recimo da launcher skenira oni instalaciju na C disku. Ta instalaija nema cheat u sebi i igrac u bazi dobije broj 1 pod UsaoPrekoAC ili kako ce se to vec zvat.
Eh sad, dok on ulazi u samp samo na brzinu izadje. Njemu naravno ostane UsaoPrekoAC na 1.
I onda ode u ovu drugu instalaciju gdje ima cheatove...
Naci njemu ce pisat da je uso preko launcera a ja sam jebo jeza.

cim se gtasa.exe prekine vraca se na nulu... 
tad launcher salje bazi da je ugasen i nije moguce da se prijavi na drugi
Poslednja Izmena: Maj 17, 2019, 19:26:36 POSLE PODNE od Fqris

Ma cuj... Kolko ja znam kao connect se broji tek kad se ucita samp i pise ono Connecting to ime servera. Znaci oni prije tog (ono kad se loada samp) mogu iskljuciti SAMP i ici preko druge inistalacije.

Pa kakve veze ima connect, kad ti launcher gleda gtasa.exe

Pa ovako je trebao funkcijonirati...
1) Neko otvori launcher
2) Stisne launch ili kako god ce se taj button zvat
3) Ovo mu skenira GTA folder ali gdje je cista instalacija bez cheatova. Kad skenira dobija u bazi da je skeniran.
4) Otvori mu se gta_sa.exe i to se konekta na nas server
5) Eh sad, prije nego sto se konektao moze izaci iz igre. Recimo ds je izaso.
6) Sad on udje u drugu instalaciju gdje mu se nalaze cheatovi i pokrene SAMP.exe. Naravno njemu ce ostat oznaceno da je prosao provjeru i normalno ce uci.

Dakle meni je ta provjera jedini problem.

Provjere i izmjenu poruka izmeÄ'u servera i klijenta (launchera) radi preko socketa (TCP protokol), ne preko baze.
Software Developer

Citat: Ino42O poslato Maj 17, 2019, 21:24:36 POSLE PODNE
Provjere i izmjenu poruka izmeÄ'u servera i klijenta (launchera) radi preko socketa (TCP protokol), ne preko baze.
Pa sad... Imas li mozda neki primjer?
Znam da se radu tako ali sam provjeru htio spremit u bazi.
Odlucio sam to sve 0rebacit u Python ali nema veze.

na serveru
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=333934
on i nek ti bude server

a python client, procitaj tu imas primjere i sve da ti sada ne pisem kôd, to sam negdje radio u c++ launcher, bilo je tu slika mislim po forumu, ali nisam ga nikad u potpunosti dovrsio, ne znam uopce na kojem racunalu mi je kôd, ako pronadjem posaljem ti otprilike kako to ide

https://realpython.com/python-sockets/
Software Developer

Citat: Ino42O poslato Maj 17, 2019, 21:33:03 POSLE PODNE
na serveru
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=333934
on i nek ti bude server

a python client, procitaj tu imas primjere i sve da ti sada ne pisem kôd, to sam negdje radio u c++ launcher, bilo je tu slika mislim po forumu, ali nisam ga nikad u potpunosti dovrsio, ne znam uopce na kojem racunalu mi je kôd, ako pronadjem posaljem ti otprilike kako to ide

https://realpython.com/python-sockets/
Hvala to puno!

Odma ti kazem abortuj launcher odma.

Respect for Muma187_