Teretana

Započeo anderson87, April 13, 2019, 04:57:56 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Eh ovako  :D Treba mi savjet ide ljeto trebo bi nabacit koju kilicu jer na svoju visinu 180cm imam oko 65kg, sto je za moju visinu malo. Imam 16 i po god isao sam u teretanu jedno vrijeme i prestao. Eh sad namjeravm da se ponovo vratim al da uzmem neki paket tj suplemente za brze dobijanje misicne mase naravno ne bi sad izostavio obroke i to. Sad zanima me koliko su ovi suplementi sigurni da li bi mogao nesto postici sa njima i koliko bi mi to vremenski trajalo ako ko zna ima neka iskustva neka pise dole dobro ce mi doc..

• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

Niti jedan supliment ti neće pomoći da dobijeÅ¡ miÅ¡ićnu masu bez ulaganja truda i pravilne ishrane. Trening ti je 30%, ishrana 70%. Redovan trening je obavezan ako hoces u kratkom roku postići neke značajne rezultate. Mogu reći da ti je bcaa dosta važan tu, ima uloge neke signalne molekule, poboljÅ¡ava izdržljivost, sprejčava zamor nervnog sistema(ovo nezz jel tačno tako nam je prof u Å¡koli pričala),  pospjeÅ¡uje razgradnju masti. Nisam baÅ¡ neki profesionalac u sve ovome ali znam par stvari, moj savjet ti je da na YT naÄ'eÅ¡ nekog ko snima vlogove i radi transofmracije i da pratiÅ¡ njegove planove i način ishrane. Bitno je da se dobro informiraÅ¡ i da znaÅ¡ Å¡ta radiÅ¡. Ugl. google i čitaj članke ima ih dosta i jako su zanimljivi i kvalitetni.

Vremenski sve zavisi od načina života i treniranja, ako si osoba koja će otići 3 puta sedmično u teretanu, tu i tamo pojesti slatko, pušiš, piješ = jako dugo, ukoliko se pridržavaš ishrane, redovni treninzi mogu da pokažu vidljive rezultate u 2-3 mj.

Kao što rekoh nisam profi, valjda će pomoći

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."