Attachovanje aree na vozilo

Započeo Hazze, Mart 28, 2019, 23:49:28 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem: Zanima me kako ovo funkcionise gledao sam kakve funkcije ima streamer pa me ovo zanima, probao sam ovako i testirao ingame ali ne radi
Detaljan opis problema: //
Deo skripte: new area;
public OnPlayerEnterVehicle(playerid, vehicleid, ispassenger)
{
if(IsPlayerAdmin(playerid))
{
area = CreateDynamicCircle(0.0, 0.0, 2.0, -1, -1, playerid, 0);
    AttachDynamicAreaToVehicle(area, vehicleid, -2.182913, -0.722889, -0.048206); //sa githuba pozicije za areu na vozilu
    SendClientMessage(playerid, -1, "Admin ste pa vam je postavljen krug oko vozila kao oznacenje igracima da vas vide na mapi.");
}
return true;
}

public OnPlayerExitVehicle(playerid, vehicleid)
{
if(IsPlayerAdmin(playerid))
{
    if(IsValidDynamicArea(area))
    {
    DestroyDynamicArea(area);
    }
}
    return 1;
}

Slika Problema (nije obavezno ukoliko je u pitanju error/warning): Link
printao sam
[pawn]printf("%d", IsValidDynamicArea(area));[/pawn]
izbacuje 1(true)

Ovako drug , ja nisam skripter , niti se bavim pisanjem koda.

Da li imas kakav Error ili Warning ?

Ne znam kako bih ti ja licno pomogao , tagovacu neke ljude koji verujem da znaju oko ovoga , ja bas nisam nesto jak na ovom polju ako nema Error/Warning.

@Purdinho @Vasic

Give Honor To The One Who Deserve It

Ma zanima me kako se attachuje area na vozilo jer treba mi neka ideja, posto ova moja ne funkcionise a nisam ni pokusavao druge

Citat: Hazze poslato April 01, 2019, 23:31:47 POSLE PODNE
Ma zanima me kako se attachuje area na vozilo jer treba mi neka ideja, posto ova moja ne funkcionise a nisam ni pokusavao druge

Zato ti i kazem, nisam sktiprer te ti ne mogu pomoci xD

Give Honor To The One Who Deserve It

Iskren da budem nisam bas za to koristenje circle-a osim u onom textdraw fazonu jer ce da ti natrpa mnogo pickupa i tog.
Ako vec hoces da oznacis admina mozes sa ono setplayercolor il kako vec zaboravio sam :D!
Map Gallery
-House Interior- (click) - For Sale-

Citat: Jack1337 poslato April 02, 2019, 21:16:17 POSLE PODNE
Iskren da budem nisam bas za to koristenje circle-a osim u onom textdraw fazonu jer ce da ti natrpa mnogo pickupa i tog.
Ako vec hoces da oznacis admina mozes sa ono setplayercolor il kako vec zaboravio sam :D!
ma jebes to, zanima me mogu li attachovatia areu ili krug na njega da se vidi na mapi kad on ide, to mi nekako jace hahah

Vidi ovako nisam neki expert za ovo jer nisam ni ja ovo nikad koristio al vidim da imas gresaka u kodu pa cu ti sad probat objasnit.

new AdminArea[MAX_PLAYERS];
[pawn]                  area = CreateDynamicCircle(0.0, 0.0, 2.0, -1, -1, playerid, 0);
             AdminArea[playerid] = area;
                       SendClientMessage(playerid, -1, "Admin ste pa vam je postavljen krug oko vozila kao oznacenje igracima da vas vide na mapi.");
                       AttachDynamicAreaToVehicle(AdminArea[playerid], GetPlayerVehicleID(playerid), -2.182913, -0.722889, -0.048206); 
[/pawn]

Probaj tako pa javi dal radi zivo me interesuje.
E da pod exitvehicle moras da stavis isto AdminArea[playerid] a ne area.
Poslednja Izmena: April 02, 2019, 23:05:45 POSLE PODNE od Jack1337
Map Gallery

sry za dupli post jer nmg editovat iz nekog razloga.
Razlog zasto ti nije radilo je vjerovatno ovo vehicleid a i skripta ti ne bi funkcionirala na vise igraca jer kad god neki admin izade iz vozila svima brise areu koji god je admin bio u vozilu zato sto nema varijable nikakve.
Probaj sad pa mi javi da li radi.
Map Gallery

Citat: Jack1337 poslato April 02, 2019, 23:08:24 POSLE PODNE
sry za dupli post jer nmg editovat iz nekog razloga.
Razlog zasto ti nije radilo je vjerovatno ovo vehicleid a i skripta ti ne bi funkcionirala na vise igraca jer kad god neki admin izade iz vozila svima brise areu koji god je admin bio u vozilu zato sto nema varijable nikakve.
Probaj sad pa mi javi da li radi.
to sam stavio da destroya zato sto testiram na kucnom metodu pa nisam htio da se zamaram sa tim odma nego sam prvio htio napraviti, sacu probati getati id vozila od igraca pa na taj id stavit ako tako mogne

Mora ovo da stavis brate GetPlayerVehicleID(playerid)
javi radi li.
Map Gallery

Citat: Jack1337 poslato April 03, 2019, 00:14:49 PRE PODNE
Mora ovo da stavis brate GetPlayerVehicleID(playerid)
javi radi li.
Brate moj znam ja o cemu ja pricam, ne radi jbg