Modules

Započeo Deken, Februar 22, 2019, 13:58:05 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): vaš odgovor
Dio skripte: [ pawn ]vaš odgovor[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]vaš odgovor[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): link slike
Ima li ko kakav savet i neki tut kako se radi sa modules jer mi deluje lakse za sve nego ovako
Poslednja Izmena: Februar 23, 2019, 12:11:55 POSLE PODNE od Bašovski

Stvar navike, ja radim sve u .pwn isti ti 'rac ista brzina sve isto osim te "preglednosti" al ti bajo ako uredno pises kod a ne neki SA mod koji je sve poskidano sa interneta bude ti sve isto i cisto...
Ja prvo sto uradim kad udjem u neki mod je sve u modu premestim preko textmechanicsa i miran sam ceo zivot :D

Citat: {Makenzi} poslato Februar 22, 2019, 14:39:03 POSLE PODNE
Stvar navike, ja radim sve u .pwn isti ti 'rac ista brzina sve isto osim te "preglednosti" al ti bajo ako uredno pises kod a ne neki SA mod koji je sve poskidano sa interneta bude ti sve isto i cisto...
Ja prvo sto uradim kad udjem u neki mod je sve u modu premestim preko textmechanicsa i miran sam ceo zivot :D
meni je sve fino rasporednjeo ali bi ipak preko modules radio samo ne znam kako

Ne znam ko jos moze da kaze nesto za modularno programiranje. Pre svega to je profesionalni zahvat i ne moze niko kazati nista protiv toga, jednostavno je tako. Svaki strucnjak programira na taj nacin iz raznih razloga.
Velika citljivost koda, sto je mnogo vazno, mnogo puta laksi debag koda, sto sam pomenuo svaki strucnjak radi tako jer ako ste u firmi, jedan modul radi jedan programer, drugi modul radi drugi programer i tako se sklopi u jedan, ne moze jedan programer raditi sve.
Tu imas problem mozda oko promenjlivih da ona mora biti lokalno deklarisana pa kreiras funckiju koju ces koristiti u celom kodu.
Jednostavn oradis preko include, povezes neki modul i originalan, kompajler cita kao jedan i sve full. Ima jos tu dosta toga da se kaze kako se radi cega da se pazis, ali ne moze sve iz neba pa u rebra, polako.
Nije jednostavno, trazi dosta iskustva, ali je mnogo korisno.
Poslednja Izmena: Februar 23, 2019, 03:31:17 PRE PODNE od |Gagi|
Uporan rad sve pboedjuje.
Publius Vergilius Maro Vergilije

Hvala na odgovoru radicu jos ovako pa cu posle modularno