Problem sa ucitavanjem mapa (HITNO)

Započeo Ermin Ahmetovic, Septembar 26, 2018, 13:41:41 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Daj brt Nure ti kaze da brises Remove i CreateObject, ne mora uopce do toga biti jebeno,sada ti pobrises pola i sjebes pola mapa na modu...
Tu moze vise stvari biti,moze biti do koda mape, ako je mapa sa texturama i ima puno objekata,onda koristis CreateDynamicObjectEx najbolje, neke mape mogu jebati sa ucitavanjem ako su primjer jedna pored druge ,a imaju obje puno tekstura i da jos sagledas objekte koji su dodatni, na kojima nije textura to je puno objekata,pa je jedan od razloga,takodjer smeta ako ima puno linija mapa i u skripti,sto manje linija to bolje, ne treba pretjerivati ako nema potrebe, nebitne mape koje imaju teksture izbaci skroz,provjeri Stream i Render Distance na mapama sa texturama, to ti je onaj dio na kraju koji pise "500.0, 500.0 " ili 300.0 , 300.0 " ili nesto slicno tome,to je na koju daljinu se ucitavaju mape,najbolje je staviti na 300.0 po mom iskustvu,koristiti novi streamer,paziti sto manje CreateObject da imas jer oni vecinom sluze kada imas teksturiranu mapu da podlogu za vozila imas u tom kodu ( CreateObject ) jer onda vozila ne propadaju kada se mapa ucitava ... Provjeri sve to, dodaj na vrh skripte  "#pragma dynamic 20000" dobro ce ti doci definitvno, to stavis ispod svih "include < ... > " :) Nadam se da ces skontati i fixati problem!

EDIT: kada update-as plugine,moras compile skriptu ponovno :)
Poslednja Izmena: Septembar 26, 2018, 20:37:46 POSLE PODNE od Hashtag.Purda

Ne bih da puno komentarisem ove gore odgovore pa cu odmah preci na stvar:
1. opcija - Streamer plugin / include je neki beta release koji je ubagovan -> updateuj streamer
2. opcija - Mapa ima previse objekata (https://wiki.sa-mp.com/wiki/Limits - Player objects - zato sto streamer radi po algoritmu kreiranja objekta X igracu ukoliko je igrac blizu objekta X)
3. opcija - Opet, ovo ja msm da ima u novom algoritmu streamera medjutim moguce je da ti se ucitava prvo jedna mapa pa onda ova sto si ti blizu nje ali ne moze cijela da se ucita jer ova prva zauzme dosta objekata (npr. ti si kod opstine - ocekujes da ti se ucita opstina, medjutim streamer prvo radi loop kroz objekte policije i, posto je igrac blizu policijske stanice, kreira objekte policijske stanice (lupam 600 objekata) pa tek onda opstine (moze da kreira jos 400 a treba 500)).

2 i 3 opcija su bas ono neuobicajene al eto provjeri pa vidi.
Takodje provjeri da ne mijesas CreateObject i CreateDynamicObject vec ako bi bas treba prioritet u ucitavanju nekog objekta imas u parametrima CDO priority.

Citat: Hashtag.Purda poslato Septembar 26, 2018, 20:35:24 POSLE PODNE
Daj brt Nure ti kaze da brises Remove i CreateObject, ne mora uopce do toga biti jebeno,sada ti pobrises pola i sjebes pola mapa na modu...
Tu moze vise stvari biti,moze biti do koda mape, ako je mapa sa texturama i ima puno objekata,onda koristis CreateDynamicObjectEx najbolje, neke mape mogu jebati sa ucitavanjem ako su primjer jedna pored druge ,a imaju obje puno tekstura i da jos sagledas objekte koji su dodatni, na kojima nije textura to je puno objekata,pa je jedan od razloga,takodjer smeta ako ima puno linija mapa i u skripti,sto manje linija to bolje, ne treba pretjerivati ako nema potrebe, nebitne mape koje imaju teksture izbaci skroz,provjeri Stream i Render Distance na mapama sa texturama, to ti je onaj dio na kraju koji pise "500.0, 500.0 " ili 300.0 , 300.0 " ili nesto slicno tome,to je na koju daljinu se ucitavaju mape,najbolje je staviti na 300.0 po mom iskustvu,koristiti novi streamer,paziti sto manje CreateObject da imas jer oni vecinom sluze kada imas teksturiranu mapu da podlogu za vozila imas u tom kodu ( CreateObject ) jer onda vozila ne propadaju kada se mapa ucitava ... Provjeri sve to, dodaj na vrh skripte  "#pragma dynamic 20000" dobro ce ti doci definitvno, to stavis ispod svih "include < ... > " :) Nadam se da ces skontati i fixati problem!

EDIT: kada update-as plugine,moras compile skriptu ponovno :)
Nisam ja njemu reko da pobrise sve reko sam da je najbolje da obrise removeobjekte i da ih kopira za svaki slucaj i ako ne radi da ih vrati.Ti ako predjes limit za create object ili removeobkect tebi se mape nece uitavati lepo...Eto ksunder je napisao dole  sve

Citat: Nure poslato Septembar 27, 2018, 14:16:00 POSLE PODNE
Nisam ja njemu reko da pobrise sve reko sam da je najbolje da obrise removeobjekte i da ih kopira za svaki slucaj i ako ne radi da ih vrati.Ti ako predjes limit za create object ili removeobkect tebi se mape nece uitavati lepo...Eto ksunder je napisao dole  sve
pa moras biti budala da predjes limit za Remove Objekte... Jedino ako imas 40+ mapa... A CreateObject nema vjerojatno skoro nista ako je 80% mapa teksturirano...

Eto vidis ne mora da znaci.Mozda je pocetnik  isto ko i ja.Imao sam taj problem i resio sam ga ovako kao sto prixam sve zivo sam radio i update streamer i brisao remove kodove i create objects i resio sam.Oni su staticni i imaju limit od 1000 objekta.Tako da otkud znam mozda je nesto pokusavao i jebiga.