Miješanje labela

Započeo Paul Castellano, Septembar 02, 2018, 18:16:12 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Miješaju se labeli
Dio skripte: [ pawn ]/[ /pawn ]

Pravio sam afk labele(da igračima iznad nicka piše koliko su afk) i od tada imam neke probleme sa labelima.Na vozilima(gdje bi trebale pisati informacije o vozilu) isl mi se pojavljuju afk labeli.Nešto radim pogrešno,a razbijao sam glavu pa nisam mogao naći riješenje,pa ako netko vidi što radim pogrešno.. :D

Kada server prepozna da je igrač afk kreira mu label i attacha mu ga
[pawn]   afklabel[playerid] = CreateDynamic3DTextLabel("",0x9EC73DAA,0.0,0.0,0.6,30, playerid, INVALID_VEHICLE_ID, 0, -1, -1, -1, 10.0);
        Attach3DTextLabelToPlayer(afklabel[playerid], playerid, 0.0, 0.0, 0.7);[/pawn]

afklabel se updatuje svake sekunde
[pawn]         new ispis[40];
         format(ispis,sizeof(ispis),"[ AFK {FFFFFF}%s {F3FF02}minuta ]",SecToMin(afkvrijeme(i)/1000));
         UpdateDynamic3DTextLabelText(afklabel, 0xF3FF02FF, ispis);[/pawn]

Label destroyam kada igrač izaÄ'e iz igre ili kada server prepozna da je se igrač vratio.
[pawn]DestroyDynamic3DTextLabel(afklabel[playerid]);[/pawn]

Label se stalno updatuje na vozilu takoÄ'er,tako da se pomijeÅ¡a neÅ¡to.
Primjer slike:
(zna biti i na drugim mjestima,npr na labelu droge isl)

Hvala unaprijed,

Kada attachujes stavi ovo i reci jel fixed:
if(IsValidDynamic3DTextLabel(labelid))
EDIT: Ako nije onda je jer ih cesto brises i kreiras, znaci kreiraj 3d text label za svaki playerid pod OngmInit i samo koristi UpdateDynamic3DTextLabel umesto sto ces brisati i kreirati non-stop :)
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2018, 18:30:39 POSLE PODNE od Bespomocni Skripter
- Mesecni boost pusten ! -
193.104.68.23:27017

Citat: Bespomocni Skripter poslato Septembar 02, 2018, 18:28:59 POSLE PODNE
Kada attachujes stavi ovo i reci jel fixed:
if(IsValidDynamic3DTextLabel(labelid))
EDIT: Ako nije onda je jer ih cesto brises i kreiras, znaci kreiraj 3d text label za svaki playerid pod OngmInit i samo koristi UpdateDynamic3DTextLabel umesto sto ces brisati i kreirati non-stop :)

Zašto bi kreirao za sve..imao bi dosta neiskorištenih labela bespotrebno.Nemam uvijek popunjene slotove isl isl.

Citat: Paul Castellano poslato Septembar 02, 2018, 18:54:26 POSLE PODNE
Zašto bi kreirao za sve..imao bi dosta neiskorištenih labela bespotrebno.Nemam uvijek popunjene slotove isl isl.
Jesi probao prvo?
Ovo da kreiras za sve je napisao ofisl beta tester samp komjunitia tkd ono :]
Kreiranje/Brisanje non-stop zna sjebati to :D
Obicni (CreateText3D) bi trebali raditi ???
http://prntscr.com/kpriw0
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2018, 20:07:16 POSLE PODNE od Bespomocni Skripter

Citat: Bespomocni Skripter poslato Septembar 02, 2018, 20:06:03 POSLE PODNE
Jesi probao prvo?
Ovo da kreiras za sve je napisao ofisl beta tester samp komjunitia tkd ono :]
Kreiranje/Brisanje non-stop zna sjebati to :D
Obicni (CreateText3D) bi trebali raditi ???
http://prntscr.com/kpriw0

Sranje..Pokušat ću sa tim što kaže taj beta tester mada mi to nema previše logike.Kreirat 200 labela od kojih će se koristiti samo 10-15 na serveru(s obzirom da je samo za afk igrače)

Citat: Paul Castellano poslato Septembar 02, 2018, 22:52:49 POSLE PODNE
Sranje..Pokušat ću sa tim što kaže taj beta tester mada mi to nema previše logike.Kreirat 200 labela od kojih će se koristiti samo 10-15 na serveru(s obzirom da je samo za afk igrače)
Ni meni nema logike, jel koristis emmetov afk detect?

Da li imas negdje staticnih labela (Create(Player)3DTextLabel ili Update(Player)3DTextLabelText)

Takodje ova linija
Attach3DTextLabelToPlayer(afklabel[playerid], playerid, 0.0, 0.0, 0.7);
ti je viska i to ne postoji u streameru, imas parametre pri kreiranju labela da ga attachas za playera
Vise o tome: https://github.com/samp-incognito/samp-streamer-plugin/wiki/Natives-(3D-Text-Labels)

Iskoristio sam već taj parametar za attach.No misio sam da svejedno moram.Izbacim,hvala.

CreateDynamic3DTextLabel("",0x9EC73DAA,0.0,0.0,0.6,30, playerid, INVALID_VEHICLE_ID, 0, -1, -1, -1, 10.0);

CitatDa li imas negdje staticnih labela (Create(Player)3DTextLabel ili Update(Player)3DTextLabelText)

Imam 10ak Create3DTextLabel,ostalo odavno.Prebacit ću ih u Dynamic.Sada sam stavio da se kreira za svakog igrača na ongamemodeinit te radi sve kako treba,no ne izgleda mi to baš kao dobro riješenje.Pokušat ću prebaciti sve u Dynamic pa onda pokušati.

Citat: Timur Script poslato Septembar 05, 2018, 21:38:16 POSLE PODNE
Kao sto kazes kolega, linija je viska pogledaj link iznad, jer ovo u streameru ne postoji
drugi parametri postoje za attachanje na igraca
Aj ti ne nabijaj postove

bilo je lijepo dok je trajalo.