Register Sistem pomoc

Započeo Agent 47, April 14, 2018, 15:44:31 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):Napravi sam Reg/Log sistem ali samo hocu kad igrac se registruje kad ukuca sifru da ga prebaci da bira pol dal je musko zensko godine i to a ja ne znam kako da pocnem pa sam vam slikao dialoge pa gde i kako.Ako neko moze ovde ili u Pm nek mi odgovori !
Dio skripte:OnDialogResponse
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log)://
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): http://prntscr.com/j56gav
Es ist nicht alles Gold, was glänzt

!BUMP! Izvinjavam se za bump,znaci dodao sam kad igrac ukuca zeljenu sifru da ga prebaci da izabere kolko ima godina i poslse koji je pol musko ili zensko ali meni nece da izbaci samo mi izbaci register login ja kad ukucam njega nestane on i moram kliknuti ono spawn nece se pojave dalji dialozi sta je problem?
public OnDialogResponse(playerid, dialogid, response, listitem, inputtext[])
{
    if(dialogid == DIALOG_AGE)
	{
	    if(!response)
       	{
         	Kick(playerid);
       	}
       	else
       	{
		    if(strlen(inputtext))
		    {
		        new age = strval(inputtext);
		        if(age > 60 || age < 14)
				{
                    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_AGE, DIALOG_STYLE_INPUT, "- Starost -","Koliko imate godina?\n{FF0000}(( 14 - 60 ))","Potvrdi","Quit");
				}
				else
				{
					PlayerInfo[playerid][pAge] = age;
					new
						string[ 64 ]
					;
					format(string, sizeof(string), "[RC:RP]: Vi imate {3BB9FF}%d godina.",age);
					SendClientMessage(playerid, -1, string);
     				GivePlayerCash(playerid, 600);
					SpawnPlayer(playerid);
				}
			}
			else
			{
			    return 0;
			}
		}
	}
	if(dialogid == DIALOG_SEX)
	{
        if(response)
		{
  			PlayerInfo[playerid][pSex] = 1;
			SendClientMessage(playerid, -1, "[SC:RP]: Znaci,vi ste {3BB9FF}musko.");
			SetPlayerSkin(playerid, 60);
			PlayerInfo[playerid][pSkin] = 60;
			ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_AGE, DIALOG_STYLE_INPUT, "- Starost -","Koliko imate godina?\n{FF0000}(( 14 - 60 ))","Potvrdi","Quit");
		}
		else
		{
			PlayerInfo[playerid][pSex] = 2;
			SendClientMessage(playerid, -1, "INFO: You are {3BB9FF}female.");
			SetPlayerSkin(playerid, 233);
			PlayerInfo[playerid][pSkin] = 233;
		}
	}

switch(dialogid)
    {
        case DIALOG_REGISTER:
        {
            if(!response) return Kick(playerid);
            if(response)
            {
                if(!strlen(inputtext)) return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_REGISTER, DIALOG_STYLE_INPUT, "{FFFFFF}Los Side RolePlay","{0080C0}|-------------------------------------------------|\n\n{0080C0}Account{FFFFFF}: Vas korisnicki nalog nije pronadjen. Ukucajte password da bi ste se registrovali.\n\n{0080C0}Website: tu stavi website\n\n|-------------------------------------------------|", "Registruj se", "Odustani");
                new INI:File = INI_Open(UserPath(playerid));
                new name[MAX_PLAYER_NAME];
                INI_SetTag(File,"data");
                INI_WriteString(File, "Password", inputtext);
                INI_WriteInt(File, "Ime", GetPlayerName(playerid, name, sizeof(name)));
                INI_Close(File);
                SpawnPlayer(playerid);
            }
        }
        case DIALOG_LOGIN:
        {
            if(!response) return Kick(playerid);
            if(response)
            {
                if(!strcmp(inputtext, PlayerInfo[playerid][pPassword], false))
                {
                    INI_ParseFile(UserPath(playerid), "LoadUser_%s", .bExtra = true, .extra = playerid);
                    SpawnPlayer(playerid);
                }
                else
                {
                    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Los Side", "\n{FF0000}UPOZORENJE!\n\nUkucali ste pogresan password! Imate pravo na 3 pokusaja. Posle treceg pokusaja bicete banovani!", "Log In", "Odustani");
                }
            }
        }
    }
    return 0;
}
Poslednja Izmena: April 14, 2018, 17:06:00 POSLE PODNE od Moren0

Kod register dialoga, tacnije ispod:

SpawnPlayer(playerid);

Dodajes sledece, pritom da spawn player brises , sve dok ne dodje do poslednjeg dijaloga ,pa ga onda spawnuj!

http://prntscr.com/j59h44 eto dodao i gde sad da dodam jos ?

Sad u starost dialogu u njegovom switchu dodajes ostalo, pa onda od ostalog dodajes dalje. Logicno razmisljas, nemoj sve napamet i nemoj da trazis da ti neko odradi, a da nista ne shvatis i ne naucis. Logicno samo razmisljaj, ako ti nije jasno salji na PM pa cu ti objasniti.