HTML <a> / Linkovanje

Započeo PekiDaBoss, Februar 02, 2018, 16:37:54 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima!!!!
Uvijek sam volio Developanje,i sad imam zelju da naucim Web Develop,meni treba::"Kako da spojim link sa odjeljkom nekim"
Npr u Photoshopu napreavim Temu i kad klikne npr. Korisnici da mu otvori taj link
Hvala unaprijed
Ko je voljan i ko moze,nek pomogne
Poslednja Izmena: Februar 19, 2018, 08:59:57 PRE PODNE od Ognjen𝓭𝓮𝓼𝓲𝓰𝓷

Cao, pre svega moras da znas da se kodiranje ne radi u Photoshopu. Jeste da nova verzija to nudi ali ako zelis nesto da naucis, preporucujem ti da koristis tekst editor poput Sublime Text ili Notepad.
Za spajanje dve stranice Pocetna (index.html) i Korisnici (korisnici.html) moras sledece da uradis.

1. Kreiras dve stranice pod nazivom index.html i korisnici.html
2. Svaka HTML stranica ima pocetni kod:
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>Pocetna stranica</title>
</head>
<body>

</body>
</html>

3. U delu <body></body> upisujes liniju koda <a href="korisnici.html">Korisnici</a> koja ce klikom na Korisnici preci na stranicu korisnici.html

Ono sto moras da pazis jeste da imas obe stranice napravljene i dobro napisano lokaciju. Oba fajla index.html i korisnici.html cuvas na isto mesto. Ukoliko drugu stranicu 'korisnici.html' sacuvas u nekom folderu tipa folder KorisniciFolder onda kucas sledece kao lokaciju: <a href="KorisniciFolder/korisnici.html">Korisnici</a> time ulazis u folder a zatim u fajl.

Nadam se da si ovo trazio :)

All this knowledge is modern knowledge, and I want to know if there is a continuous update?
sbo