Respawn private car

Započeo #Montana, Februar 25, 2018, 17:47:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kada se kuca komanda /rac,sva vozila se respawnaju,a privatna se respawnaju iako se koriste
Dio skripte:  Sta god treba
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //

YCMD:rac(playerid, params[], help)
{
    #pragma unused help
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SendErrorMessage(playerid, "Nisi ulogovan/a ili nisi registrovan/a!");
	if(PI[playerid][Admin] < 1) return SendErrorMessage(playerid, "Niste ovlasceni da koristite ovu komandu.");
	if(RespawnVozila) return SCM(playerid, COLORSET, "Respawn je vec pokrenut.");
	new string[128];
	RespawnVozila = 1;
	format(string, sizeof(string), "[RESPAWN]{FFFFFF} Pokrenut je respawn. Sva vozila ce biti respawnovana za 20 sekudni! (Admin: %s)", Ime_Igraca(playerid));
    SendClientMessageToAll(SRPLAVA, string);
    format(nellys, sizeof(nellys), "{FBE204}[INFO] Admin %s je pokrenuo respawn", Ime_Igraca(playerid));
	AdminPoruka(COLOR_WHITE, nellys);
	SetTimer("Respawn", 20000, false);
	return 1;
}

public
forward Respawn();
public Respawn()
{
	new bool:unwanted[MAX_VEHICLES];
	foreach(Player, i)
	{
		if(IsPlayerInAnyVehicle(i))
		{
			unwanted[GetPlayerVehicleID(i)] = true;
			printf("Playerid = %d, unwanted[vehicleid] = %d", i, GetPlayerVehicleID(i));
		}
	}
	for(new car = 1; car < MAX_VEHICLES; car++)
	{
  		unwanted[351] = true;
		if(IsValidVehicle(car))
		{
			if(!unwanted[car]) { SetVehicleToRespawn(car); printf("RespawnVehicleID = %d", car); }
		}
	}
	RespawnVozila = 0; SendClientMessageToAll(-1, "[GT INFO] Vozila Respawnovana!");
	return true;
}

P.S I da,zaboravih,respawnuje i auto 351

try this

forward Respawn();
public Respawn()
{ 
        for(new car = 1, gvps = GetVehiclePoolSize(); car <= gvps; car++)
	{
	     if(IsVehicleEmpty(car) && car != 351) SetVehicleToRespawn(car);
	}
	RespawnVozila = 0; 
        SendClientMessageToAll(-1, "[GT INFO] Vozila Respawnovana!");
	return (true);
}
//==================//
forward IsVehicleEmpty(vehicleid);
public IsVehicleEmpty(vehicleid)
{
	for(new i = 0; i <= GetPlayerPoolSize(); i++)
    { 
    	if(IsPlayerInVehicle(i, vehicleid)) return (false); 
    }
	return (true);
}

Citat: Muma187_ poslato Februar 25, 2018, 18:36:10 POSLE PODNE
try this

forward Respawn();
public Respawn()
{ 
        for(new car = 1, gvps = GetVehiclePoolSize(); car <= gvps; car++)
	{
	     if(IsVehicleEmpty(car) && car != 351) SetVehicleToRespawn(car);
	}
	RespawnVozila = 0; 
        SendClientMessageToAll(-1, "[GT INFO] Vozila Respawnovana!");
	return (true);
}
//==================//
forward IsVehicleEmpty(vehicleid);
public IsVehicleEmpty(vehicleid)
{
	for(new i = 0; i <= GetPlayerPoolSize(); i++)
    { 
    	if(IsPlayerInVehicle(i, vehicleid)) return (false); 
    }
	return (true);
}

lol ja i zaboravio na ovo GetVehiclePoolSize,  umjesto isvehicleempty lakse bi bilo preko foreacha, manje linija zasigurno, njemu nije problem u tome, kod radi, njemu respawna privatna vozila tjst ako je vlasnik u svom vozilu privatnom respawna ga a ako je u nekom drugom ne respawna ga, po ovome ne bi trebalo respawnat da je u bilo kojem vozilu, tako je meni objasnio
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Sad vozilo ne stane,kad idem /gotocar 351 on bude na zadnjim kordinatama na kom je bilo vozilo,ali nema vozila,nadam se da razumete,ko ne veruje u ovo,mod saljem pm da vidi
P.S Pojasnjenje za Mumu,vozila se respawnaju normalno,samo privatna vozila se respawnaju i kada ih neko koristi,nije bitno da li vlasnik tog vozila vozi taj auto,on se respawna,dok to nije slucaj sa vozilima za organizaciju
Poslednja Izmena: Februar 25, 2018, 18:50:52 POSLE PODNE od #Montana

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=120136.msg824068#msg824068 date=1519580692]
lol ja i zaboravio na ovo GetVehiclePoolSize,  umjesto isvehicleempty lakse bi bilo preko foreacha, manje linija zasigurno, njemu nije problem u tome, kod radi, njemu respawna privatna vozila tjst ako je vlasnik u svom vozilu privatnom respawna ga a ako je u nekom drugom ne respawna ga, po ovome ne bi trebalo respawnat da je u bilo kojem vozilu, tako je meni objasnio
Pa i ja takoÄ'er ne vidim gdje je problem, ali eto ovako sam mu "rewrite" jer nema potrebe za onim varijablama i to al' ajd neka proba i ovako možda nekim čudom uspije jer i ja bukvalno ne vidim gdje je greÅ¡ka Å¡to mu neka vozila respawna neka ne lol

Citat: #Montana poslato Februar 25, 2018, 18:47:26 POSLE PODNE
Sad vozilo ne stane,kad idem /gotocar 351 on bude na zadnjim kordinatama na kom je bilo vozilo,ali nema vozila,nadam se da razumete,ko ne veruje u ovo,mod saljem pm da vidi
Ako ne vidiš vozilo, a možeš se tp do njega onda je ono u drugom virtual worldu ili je tebi neki virtual world koji nije isti kao od vozila.. provjeri koji je vw vozila i tvoj

CMD:m(playerid, params[])
{
SetVehicleVirtualWorld(351, 0);
SetPlayerVirtualWorld(playerid, 0);
return (true);
}

i koje ti je to vozilo id 351?

Citat: Muma187_ poslato Februar 25, 2018, 18:52:07 POSLE PODNE
Pa i ja takoÄ'er ne vidim gdje je problem, ali eto ovako sam mu "rewrite" jer nema potrebe za onim varijablama i to al' ajd neka proba i ovako možda nekim čudom uspije jer i ja bukvalno ne vidim gdje je greÅ¡ka Å¡to mu neka vozila respawna neka ne lol
Ako ne vidiš vozilo, a možeš se tp do njega onda je ono u drugom virtual worldu ili je tebi neki virtual world koji nije isti kao od vozila.. provjeri koji je vw vozila i tvoj
Pokusao sam nesto Muma,dobio sam ideju da preparkiram vozilo,posto mi je bilo u garazi i kad god je rac ono nestane,i kad sam ga preparkirao,ono se nije respawnalo,do cega bi sad problem mogao bit?

Citat: #Montana poslato Februar 25, 2018, 18:55:25 POSLE PODNE
Pokusao sam nesto Muma,dobio sam ideju da preparkiram vozilo,posto mi je bilo u garazi i kad god je rac ono nestane,i kad sam ga preparkirao,ono se nije respawnalo,do cega bi sad problem mogao bit?
Pa ako se portaš do vozila moraš setati sebi VW vozila da bi ga vidio logično ili vozilu da setaš svoj, a tražio si da ti vozilo pod IDem 351 ne respawna i eto šta je tu problem?

Citat: Muma187_ poslato Februar 25, 2018, 18:59:52 POSLE PODNE
Pa ako se portaš do vozila moraš setati sebi VW vozila da bi ga vidio logično ili vozilu da setaš svoj, a tražio si da ti vozilo pod IDem 351 ne respawna i eto šta je tu problem?
Nene,nisi razumeo,vozilo 351 i kada u skripti podesis da ga ne respawna,ono ga respawna,tacnije,promeni vw i ne vidi se. A sad razmisljam nesto,ako je vozilo namesteno da se spawna u garazi i neko se voza po gradu i krene rac i vozilo mu promeni vw,ima li neka fora da se promena vw izbegne,tacnije da ako se vozilo koristi da ne menja vw

PronaÄ'i SetVehicleVirtualWorld i tjt.