[Pomoc] Brisanje Items iz ListBox c# Forms

Započeo #levat4life, Decembar 13, 2017, 22:54:13 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav.

Imam trenutno jedan problem, imam Listu jednu, znaci u ListBox Elementu, u toj listi se nalaze Imena i uvik budu preko jednog button trigana i moze se prikazat citava lista iz tabele preko sql.

Sada moj problem jeste, ja sam napravio da kad god kliknem na taj button da se lista izbrise i ponovo napuni, ali moja se ne brise uopce, nego se prikazu iste informacije + taj jedan info vise, znaci imam 2 imena, Ante i Jure i kliknem Button dodje mi na prikaz onda Ante,Jure,Ante,Jure,Josip(kao novi dio liste)

Kako mogu brisati znaci tu listu? Isprazniti totalno? Pokusavam sam sa listBox1.Items.Clear(), cak prije toga listBox1.ClearSelected() u slucaju da Event ima Bug ili nesto, ali ne pomaze, cak sam onda i sa listBox1.Items.Remove(i) i RemoveAt(i) pokusao, ali ne ide.

Moze netko dalje pomoci mozda? Nadam se da sam dobro objasnio

(obj)listBox.Items.Clear();

bi trebao obrisati sve iz liste, napravi par debugova pa probaj, npr hardkodiraj neke podatke u neku novu listu pa execute-aj Clear() metodu, možda je na krivom mjestu koristiš ili nešto slično
Software Developer

Citat: Ino42O poslato Decembar 14, 2017, 17:51:14 POSLE PODNE
(obj)listBox.Items.Clear();

bi trebao obrisati sve iz liste, napravi par debugova pa probaj, npr hardkodiraj neke podatke u neku novu listu pa execute-aj Clear() metodu, možda je na krivom mjestu koristiš ili nešto slično
Rijesio sam problem, ja sam imao jednu listu, tj. kad sam iz Datenbanke izvadio sve informacije, stavljao sam ih u List<Kupac> u tu listu i nakon kad god sam kliknio taj Button punila se ta lista sa istim informacijama bez da ih ispraznim, taj listbox.Items.Clear() radi, ali nisam stavio da mi se ta lista uvik isprazni prije novog ispunjavanja listbox, uglavnom rijesen problem, ipak hvala na pokusaju (y)