Pravljenje AC

Započeo Unkovic, Oktobar 14, 2017, 22:26:55 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

O kakvom savjetu se radi: Pravljenje AC
Detaljan opis savjeta: Znaci, najnoviji skripteri, koni su tek usli i nemaju mozga za neke komplexnije radnje, objasnicu vam samo najosnovnije, a na vama je da uradite komplexnije. Kada pravite AC, najbitnijr ds znate pod koji ce te public staviti, ili cak napraviti novi.
Npr ovde nikad necete AC praviti
public OnPlayerEnterDynamicCP

Uvek koristite olaksanja koja ce vam pomoci, gledajte da kod bude sto bolje napisan. Nemojte komplikovati kao naprimer
If(IsPlayerInAnyVehicle(playerid))
{
    if(IsPlayerAdmin(playerid))
    {
         If(IsPlayerNPC(playerid))
    }
}

To se sve moze zapisat'
If(IsPlayerInAnyVehicle(playerid) && IsPlayerAdmin(playerid) && IsPlayerNPC(playerid))

Razlike izmedju && i || je sto && znaci funkcija i funkcija a || funkcija ili funckija

TO NIJE ISTO

Koristite
public OnPlayerUpdate(playerid)

Jer on vazi KAD GOD SE IGRSC PROMENI/UPDATE-a
Kada bi npr koristili Timer za svaku funkciju, i ne killate ga kad se igrac dissconecta TIMER CE IDALJE NASTAVITI DA RADI OSIM AKO MU JE PONAVLJANE "FALSE"
Posto, je l' de, za AC se Timeri ponavljaju.
Posto je ovo savet za pocetnike, vecina nece znati da izvrsi kompleksniji AC. Tako da za Anti Heal Hack i Anti Armor Hack, stavite proveru ako NIJE STAFF POZICIJA da posalje AC poruku/kika/bana ako igrac predje 95 healta. Ako je admin skripta ce to proveriti.
Za Anti-Jetpack takodje proverite ako nije staff pozicija i ako ima JP da ga kika, uradi nesto.
Za Speed Hackove ogranicite MAXIMALNU brzinu. Iako to predje, da se nesto uradi. Za Money Hackove to vec ne znam na koju foru bi to trebalo da ide, tako da ti na vama ostavljam.

Za Anti-BH i Anti- CBug
Koristite definisane "funkcije" PRESSED/RELEASED/HOLDING
Ako drzi space i pritis e shift to je BH.
Ako pritisne zc i drzi desni klik/levi to je C BUG.
Ukoliko prsvite ANTI-AFK
Ja sam koristio iz useful callbacksa funkciju IsPlayerLaused pa da mu se seta timer ako jr na pauzi od 10 minuta, kad to prodje i ako je jos u pauzi da ga kika.

E to, to bi bilo to, dalje sami mozgajte :)
Komentar: ukoliko ima nedje greska, rec'te
Unkovic.
- Ex. BlackStorm Founder, Owner & Developer
- Ex. Underground Developer.

Razlike izmedju && i || je sto && znaci funkcija i funkcija a || funkcija ili funckija
- Znaci, najnoviji skripteri, koni su tek usli i nemaju mozga

Za Speed Hackove ogranicite MAXIMALNU brzinu. Iako to predje, da se nesto uradi.
- Ako se zaleti sa mosta i prekoraci brzinu ?

Za Money Hackove to vec ne znam na koju foru bi to trebalo da ide, tako da ti na vama ostavljam.
- Nemoj govoriti da ovi nemaju mozga ako ne znas ovo uraditi

heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=115430.msg768066#msg768066 date=1508013623]

Za Speed Hackove ogranicite MAXIMALNU brzinu. Iako to predje, da se nesto uradi.

Za Money Hackove to vec ne znam na koju foru bi to trebalo da ide, tako da ti na vama ostavljam.

Koliko ih se danas naziva "skripterima"?

Za Max Brzinu ces se valjda sam setiti ds ce mzd preskociti/nesto?
Unkovic.

Citat: Unkovic2405 poslato Oktobar 14, 2017, 22:42:17 POSLE PODNE
Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=115430.msg768066#msg768066 date=1508013623]

Pa ti prvi ne znas kako napraviti anti money hack
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=115430.msg768076#msg768076 date=1508014116]
Citat: Unkovic2405 poslato Oktobar 14, 2017, 22:42:17 POSLE PODNE

Pa ti prvi ne znas kako napraviti anti money hack
[/quote
Znao bih, kad bih znao na koju foru ide uopste, nmp ni sta radi Money Hack niti ista. Ne citujem ja :D
Unkovic.

Zamolio bih te da ne otvaraÅ¡ ove teme jer ćeÅ¡ samo zbuniti nekog, takoÄ'er te tvoje definisane "funkcije" PRESSED/RELEASED/HOLDING ne postoje, već ih je neki skripter sebi prilagodio tako Å¡to je koristio da geta stare keyeve i trenutni key. Ako već ne znaÅ¡ kako da napraviÅ¡ antimoneyhack, predlažem ti da novac smjestiÅ¡ u jednu varijablu, bila to pvar ili obična varijabla i da svako malo provjeravaÅ¡ njegov novac koji može dobiti cheatom, a to je samo client novac, funkcijom GetPlayerMoney.
Umjesto postavljanja tajmera za svakog igrača možeš koristiti varijable koje će manje opterećivati memoriju na VPSu i koje će se povećavati svako npr 1 minutu.
kada igrač dostigne odreÄ'enu vrijednost tada kroz provjeru vrijednosti varijable postavljaÅ¡ Å¡ta će se desiti.

bilo je lijepo dok je trajalo.

Citat: Bašovski poslato Oktobar 14, 2017, 22:51:07 POSLE PODNE
Zamolio bih te da ne otvaraÅ¡ ove teme jer ćeÅ¡ samo zbuniti nekog, takoÄ'er te tvoje definisane "funkcije" PRESSED/RELEASED/HOLDING ne postoje, već ih je neki skripter sebi prilagodio tako Å¡to je koristio da geta stare keyeve i trenutni key. Ako već ne znaÅ¡ kako da napraviÅ¡ antimoneyhack, predlažem ti da novac smjestiÅ¡ u jednu varijablu, bila to pvar ili obična varijabla i da svako malo provjeravaÅ¡ njegov novac koji može dobiti cheatom, a to je samo client novac, funkcijom GetPlayerMoney.
Umjesto postavljanja tajmera za svakog igrača možeš koristiti varijable koje će manje opterećivati memoriju na VPSu i koje će se povećavati svako npr 1 minutu.
kada igrač dostigne odreÄ'enu vrijednost tada kroz provjeru vrijednosti varijable postavljaÅ¡ Å¡ta će se desiti.

Kada sam rekao "definirane" mislio sam da oh #define u skripti, kontas :D ?
Ovo za Anti Money cu probam, pa ce vidimo.
Hvala svakako
Unkovic.

Citat: Unkovic2405 poslato Oktobar 14, 2017, 23:01:43 POSLE PODNE
Citat: Bašovski poslato Oktobar 14, 2017, 22:51:07 POSLE PODNE

Kada sam rekao "definirane" mislio sam da oh #define u skripti, kontas :D ?
Ovo za Anti Money cu probam, pa ce vidimo.
Hvala svakako
da ali to neće nikom pomoći jer nisu pawn funkcije, već ih je neko po svojoj potrebi napravio, evo šta je u biti jedna od tih funkcija, evo npr holding:

( ( newkeys & ( dugme ) ) == ( dugme ) )

to je skripter mogao 100 puta pisati al mu je jednostavnije bilo da sastavi u jednu 10 puta kracu i jednostavniju "funkciju", iako nije funkcija.
to je ustvari uloga #define u skripti da olaksa skripteru rad, da umjesto nekog broja pise ono cega bi se prije sjetio.

bilo je lijepo dok je trajalo.

CADILAB

*

Balkan Underground Owner