The Elder Scrolls IV: Oblivion - Recenzija

Započeo Solid, Oktobar 28, 2017, 21:05:29 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

The Elder Scrolls Oblivion - Recenzija

ÄŒetvrti dio popularnog Bethesdinog serijala The Elder Scrolls: Oblivion, 2006. godine je postavio nove standarde u svijetu RPG igara.
Količinu sadržaja koju je tada imao Oblivion čak ni danas pojedine igre otvorenog svijeta nemaju.



Igra započinje u tamnici, gdje je naÅ¡ glavni lik zarobljen. Car Tamriela, Uriel Septium VII. u snovima vidi svoju smrt i veliku opasnost koja prijeti Tamrielu iz nepreglednih prostranstava Obliviona. Car upravo u naÅ¡em glavnom junaku vidi heroja koji bi mogao da spasi Tamriel od propasti. NaÅ¡ glavni lik bude pomilovan i pri izlasku iz tamnice car biva ubijen. Na samrti car govori naÅ¡em liku kako negdje u Tamrielu živi njegov nezakoniti sin Martin Septim koji, kao njegov nasljednik, jedini može da spriječi kontakt izmeÄ'u dva svijeta.



Kreiranje lika je toliko detaljno da uz njeg možete provesti gomilu vremena uljepšavajući svog lika. Poboljšavanje vještina, koje čine gotovo svaku RPG igru, mogu u velikoj mjeri utjecati na način vašeg igranja. Napredak u odnosu na prethodnu igru u serijalu je očigledan, pa smo tako dobili igru sa znatno prirodnijim sistemom borbe, nevjerovatnim voice actingom, i sa jako interesantnim side questovima.
Side questovi su toliko dobri da ćete uz njih zaboraviti i na main quest.



Igra nudi perspektivu iz prvog i iz trećeg lica. Igranje iz trećeg lica je dosta nespretno uraÄ'eno, pa je za očekivati da ćete igrati iz prvog lica. Oblivion ima poteÅ¡koća u vidu nekih sitnijih bugova i same vjeÅ¡taćke inteligencije, ali je igra toliko sadržajna da ih možemo čak i zanemariti.
Putovanje je sada mnogo lakše jer imamo opciju fast travela. Igra nudi i do 200 sati igranja, a tu je i širok izbor modova koji će igru osvježiti i učiniti je još zanimljivijom.
Za 2006. godinu igra je grafički sami vrh, pa se tako možemo šetati Cyrodillom diveći se grafici i slušajući predivnu muziku koju je komponovao Jeremy Soule.

Zaključak:

Oblivion je jedna odlična RPG igra sa fascinantnim svijetom, questovima i hrpetinom sadržaja koju možete igrati mjesecima, pa čak i godinama. TES Oblivion svaki pravi fan RPG-a mora isprobati jer je to igra koja je zabilježila gaming historiju.

Dobra strana:
- Grafika
- Priča
- Soundtrack
- Side questovi

Loša strana:
- AI
- Sitniji bugovi

Ocjena:
10/10




Sta mislis od Elder Scrolls Online Tamriel Unlimited?

Citat: Motokultivator poslato Oktobar 28, 2017, 21:40:54 POSLE PODNE
Sta mislis od Elder Scrolls Online Tamriel Unlimited?
Stvarno je odlična ako voliÅ¡ taj tip igara. Ima dosta sadržaja, questovi su odlični, a i cijena je pristojna.   :)

Extra
#ROBY
#ONLINE !
----- NIKAD PORAZ SAMO LEKCIJA! -----