Launcher

Započeo Vojinxt125x, Jun 22, 2017, 11:38:44 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Cao ljudi, uradio sam neki launcher za server, ono play i to, ali kako da stavim da skine neke modele? Ja sam misleo da idem na foru da kada instalira da mu instalira modele u gta sa folder i da mu postavi Launcher na desktop, ali nisam siguran kako to da izvedem,jer nigde ne mogu naci da mu postavi launcher na desktop, i kako bi moglo da se uradi provera da li je igrac usao preko launchera..
Jeste, igrao sam na noobotu :"D

Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Za proveru da li je preko launchera moraš spojiti launcher sa serverom ili nekim fajlom, na nekoj bazi verovatno.
Mislim bar tako :D
Graphic & Web Designer

Dzabe, ne mogu se snac.. Meni treba samo da skine gta3.img file i automatski ga skine po prvom pokeetanju ili moze i na dugme... Sve jedno

Nije to bas jednostavno, a i gta3.img je velik download. Za puno igraca bi ti bilo dugo skidanje i trebalo dosta bandwidtha.

Pa na koju foru je onda uradio noobot ? Zelim samo par auta da dodam..

Citat: Vojinxt125x poslato Jun 23, 2017, 15:28:26 POSLE PODNE
Pa na koju foru je onda uradio noobot ? Zelim samo par auta da dodam..
Pa, recimo, da odradis, da se gta3.img sacuva u C: particiji, imas dosta tutorijala o tome.
Edit: Ali da kada uploadujes stavi gta3.img u .rar falj. Ja mislim da ce biti malo lakse, ako ne tako, onda samo ubaci te modele, preko txdworkshopa, tj, u folderu GTA San Andreasa, imas tamo neki folder "SAMP" i trebalo bi biti nesto kao custom.img
Poslednja Izmena: Jun 23, 2017, 18:33:29 POSLE PODNE od SejnurHD
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Mora da ti bude modu mysqlu za ostalo je lako :D
{ 'HTML, PHP, CSS, JAVASCRIPT, PAWN, C#' }

while(alive) code;

Baza/mysql = loÅ¡a ideja, citat @Cadilab  u nekoj od proÅ¡lih tema vezanih za launcher
Citat: Cadilab poslato Februar 26, 2017, 01:08:23 PRE PODNE
Citat: MEDO poslato Februar 26, 2017, 00:47:49 PRE PODNE
Citat: Harexe Seljak poslato Februar 26, 2017, 00:41:54 PRE PODNE
Citat: MEDO poslato Februar 26, 2017, 00:33:04 PRE PODNE
Ja bih to ovako odradio.Napravio neku varijablu u igračevom fajlu(MySQL bi najbolji bio) npr. UsaoPrekoLaunchera i kad igrač stisne na npr Launch ili Play Å¡ta već to mu postaviÅ¡ na 1, a kad izaÄ'e sa servera staviÅ¡ mu na 0.To je neki princip na koji, ja mislim, se može odraditi to Å¡to tražiÅ¡.
Ako neko to skonta moze napp nest sto bi vrsilo pritisak na bazu i stim padanje servera

?

Igrač stisnuo Launcher, UsaoPrekoLaunchera = 1
Igrač izašao sa servera, UsaoPrekoLaunchera = 0
Igrač usao preko samp klijenta, UsaoPrekoLaunchera = 0 - Nisi ušao preko launchera

Ne znam šta bi tu vršilo pritisak na bazu.

Losa ideja, mozda cak i ne koristi mysql..
Najbolji nacin ti je koristenje socketa, tj preko launcera saljes tcp zahtev serveru sa imenom i ip adresom klijenta, server cita podatke i ukoliko se poklapaju dopusta konekciju.

http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=333934
http://www.linuxhowtos.org/C_C++/socket.htm

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

imam napravljen launcher koji ima tri download obicni sa nekog hosta, google drive-ov (korisit google drive api) i sa mega-e (korisit mega api); takodje ima rad sa bazom mysql, mogao bi vrlo lahko dodati i mssql ili bilo koju drugu; provjeru radi u realtime-u dok si na serveru prijavljen u igiri :D