[POMOC] Ulaz u vozilo..

Započeo Napaceni BoÅ¡njo, Februar 21, 2017, 10:03:39 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: UL:RP Moja od0
Detaljan opis problema: Ma nijeproblem kako da napravim u auto ono kada udeÅ¡ da moraÅ¡ da ukucaÅ¡ komandu naprimer /engine da bi upalio vozilo , ako neko može da napravi dole komandu bio bih zahvalan  ;D
Dio skripte: jok
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): jok
-propo-

pod OnPlayerEnterVehicle

dodas znaci kad sjedne taj public se pali i dodas pa upali,vjv znas uraditi za paljenje..
CroHerze Skripter

Samo odradis kada udje u vozilo da izadje poruka u kojoj pise sa kojom komandom ili tipkom pali vozilo, primer kako je kod mn:
Definises engine i samo teras i ovo dodaj pod OnPlayerStateChange, ne pod OnPlayerEnterVehicle.. Uzivaj ako sam pomogao nekako :)

[pawn]new engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective;
GetVehicleParamsEx( GetPlayerVehicleID( playerid ), engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective );
if( engine == 0 )
{
    SCM( playerid, CLOUD, "Da upalite vozilo koristite tipku "col_white"Y." );
}
[/pawn]

Ako zelis da ti bas bude na komandu tipa /engine onda uradis ovako:
Prvo definisi boju kojom ce biti ispisano na vrhu skripte
#define GREY 0xCECECEFF
Tu smo je definisali e sad definises motor ovako:
new Engine[MAX_VEHICLES], Lights[MAX_VEHICLES]; ( E sad, mozda ti je u skripti drugacije definisano ovo) [MAX_VEHICLES]
Kao naprimer MAX_VOZILA ili nesto slicno proveri pre nego sto budes radio
Zatim u OnPlayerSpawn uradis ovako:
Engine[vehicleid] = 0;
Lights[vehicleid] = 0;

Zatim moras imati Include ZCMD kako bi ti ovo sve funkcionisalo ovako:
Napravis komandu tipa:
command(engine, playerid, params[])
{
    if(GetPlayerState(playerid) == 2) //Ova fukncija ti proverava da li je igrac u vozilu
    {
        new vehicle = GetPlayerVehicleID(playerid); //Ova funkcija ti proverava id vozila
    if(Engine[vehicle] == 0) //Ova funkcija ti proverava da li je vozilo upaljeno ili nije.
        {
            new engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective; //Definise delove vozila
    GetVehicleParamsEx(vehicle, engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
    Engine[vehicle] = 1; //Ovu varijablu smo definisali na pocetku , ona ti setuje globalnu varijablu za paljenje auta
    SetVehicleParamsEx(vehicle, 1, lights, alarm, doors, bonnet, boot, 0); // Podesavas paljenje auta
    }
    }
    else return SendClientMessage(playerid, GREY, "Vozilo je vec upaljeno");// Ovom funkcijom ispisujemo da je vozilo upaljeno i da nije potrebno paliti opet
    return 1;
}

Naravno kad upalimo vozilo da ne bi zagadjivali atmosferu moramo ga i ugasiti jel da? :D
Pa zato nam je tu i komanda za gasenje automobila ja cu ti postaviti kao /engineoff
command(engineoff, playerid, params[]) // Nema potrebe da ti sad pisem kao malo pre sta koja funkcija znaci valjda si skapirao
{
#pragma unused params
if(GetPlayerState(playerid) == 2)
    {
    new vehicle = GetPlayerVehicleID(playerid);
    if(Engine[vehicle] == 1)
        {
            new engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective;
        Engine[vehicle] = 0;
        GetVehicleParamsEx(vehicle, engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
        SetVehicleParamsEx(vehicle, 0, lights, alarm, doors, bonnet, boot, 0);
    }
    else return SendClientMessage(playerid, GREY, "Vozilo je vec upaljeno.");
    }
    else return SendClientMessage(playerid, GREY, "Moras voziti auto kako bi ga upalio.");
    return 1;
}

Ovo ti je tutorial kroz koji ces nauciti neke osnovne fukncije radjenja u pawnu, jer je svrha svega ovoga da naucis nesto a ne da ti se sve da gotovo na tacni
Nadam se da sam ti malo pomogao, e sad ti ovo sve prilagodi svojoj skripti , pregledaj kako je sve tamo definisano i ubaci gde sta treba sve sam ti objasnio
Uzivaj ;)
Poslednja Izmena: Februar 21, 2017, 16:31:07 POSLE PODNE od Mr.Laky