Cold Life Role Play | Winter Edition (v0.3)

Započeo Slade, Novembar 15, 2016, 16:00:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

COLD LIFE RP
Winter Edition v0.3

- Dobrodošli na veoma kratku prezentaciju servera Cold Life. Trenutno je na serveru instaliran v0.3 mod winter edition. U mod smo ulozili puno truda, izvorni mod nam je Night Life (by Ramiz). Dosta smo editovali mod (tacnije ne lici na izvorni), uradili mnostvo novih sistema, te se mozemo pohvaliti rekordom od 84 igrača.
- Napomena: Ova prezentacija će biti veoma kratka s obzirom da je mod veoma opširan de posjeduje mnoštvo sistema i slično.
- Naš server dnevno broji preko 40 aktivnih redovnih igrača, navečer nekada prelazimo i do 60-70




Glavni spawn


Glavni spawn je mjesto gdje svaki igrač prilikom registracije, ako nema nepokretne imovine ili ako je izbačen iz organizacije, spawna. OdraÄ'en je na jedinstven način na unikatnom mjestu. Pored njega imate rent, gunshop, market, trafiku i slično, Å¡to pomaže odmah u početku igre.



Banka


Los Santos Banka je mjesto gdje sigurno možete ostaviti svoj novac. Iako je u banci uvjek aktivna pljačka, novac sa vaÅ¡eg računa nikada ne odlazi. Nalazi se na identičnom mjestu za sve banke na svim serverima, gdje je svi igrači mogu pronaći. TakoÄ'er smo uradili na unikatan način da je interijer povezan sa eksterijerom, tačnije vidite sa vana Å¡ta se deÅ¡ava u banci, te unutra Å¡ta se deÅ¡ava vani.



Opstina/Opcina


OpÅ¡tina je jedno od najvažnijih, pa možda i najvažnije mjesto na serveru. Tu možete dignuti skoro sve dozvole (osim vozačke dozvole), platiti kaznu, promjeniti državljanstvo i mnoge druge stvari. OpÅ¡tina je mnogo posjećivanja od strane graÄ'ana te se nalazi u centru Los Santosa.



Island


Cold Life Island je mjesto gdje je uvjek vruće, pa čak i za Winter Edition. Tu možete pronaći Vulkan te staru vikendicu koja je idealno mjesto za RPanje. Island se većinom koristi za Role Play akcije, ali ga dosta igrača zna posjetiti ukoliko žele organizovati sopstvenu rp akciju, party ili slično.



Bande


Bande kao Bande, bave se kontrolom svojih hoodova, dilanjem i proizvodjom kokaina te prodajom istog. Postoji dosta bandi na serveru. One su vise nastrojene RolePlayovanju te zauzimanju teritorija po Los Santosu. Bande koje imaju vise teritorija, vise zaradjuju budzeta, tako da se svakodnevno odvijaju mnogi ratovi izmedju Bandi u Los Santosu.



Mafije


Mafije su kriminalne organizacije koje vrte novac. Bave se luksuznijim stvarima od Bandi. Pljačkaju banke, kradu automobile iz salona, te vrÅ¡e prodaju, transport i proizvodnju droge. Mafije su rasprostranjenije, ima ih kako u Los Santosu, tako i u San Fierru i Las Venturasu. Mnoge bande suraÄ'uju sa mafijama kako bi brze prosirile svoj teritorij.



Legalni poslovi


Legalnih poslova ima velik broj na serveru. Možete raditi kao taksista, ispunjavati firme produktima, raditi na farmi, kao pilot, a sve sto je vise placen posao, zahtjeva vise iskustva. Iskustvo predstavlja nivo/level igrača, te što je igrač veći level, sve mu bolji poslovi ostaju u ponudi. Plate na poslovima su veoma dobre te je legalnim poslovima najlakse skupiti imovinu.



Ilegalni poslovi


Ilegalni poslovi u Los Santosu su daleko aktivniji, jer su povezani sa mnostvom mafija i bandi. Postoje samo 3 ilegalna posla, a to su Diler auta, Proizvodjac kokaina te Dzeparos. Sa tim poslovima ulazete trud u kriminal, ali mozete razviti velik biznis ili zaraditi mnogo novca za veoma kratko vrijeme. Ukoliko znate kako je snositi posljedice, mozete se zaposliti na nekom ilegalnom poslu.



Unique systems


Na nasem serveru mozete pronaci mnostvo unikatnih sistema: Teritorij system, War system, GPS system, Neon system i slicno. Korisni jedinstveni sistemi su omogucili nasem serveru veoma brz porast. Na serveru se redovno update-uje skripta te je mnostvo igraca zadovoljno nasim trudom.



Winter Edition


Nas server je update-ovan na v0.3 verziju, tačnije na winter edition 12.11.2016 kada smo postigli i novi rekord od 84 igrača. Što se tiče tog update-a, kao što možete primjetiti na prethodnim slikama, dodali smo snijeg (mape) na ulice radi ljepseg izgleda servera te da vise docaramo igru, dodali komandu /snijeg kojom mozete ukljuciti snjezne padavine, te smo dodali komandu /kapica za kapicu na glavi, i naravno povrh svega dodali i novi system paketica, koje mozete dizati 1-nom dnevno, u kojem mozete pronaci solidne nagrade.






Nadam se da ste pročitali do kraja, ako jeste hvala Vam na izdvojenom vremenu. Nadam se da ćete nas barem jednom posjetiti, jer se u server kao i u sami gamemode previše zalažemo, za razliku od mnoštva servera gledamo da igraču ne fali ni 'dlaka sa glave', sa veoma kratko vrijeme od mjeseca i 14 dana uspjeli smo se dići na 50 aktivnih igrača te na rekord od 84 igrača. Hvala još jednom te nas posjetite nekada!





Cold Life Role Play - Winter Edition
IP: 91.121.21.54:8558
Portal
Forum