[Pomoc] Problem nesto sitno

Započeo kim3205, Septembar 18, 2016, 02:42:09 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Citat: Lenonâ,,¢ poslato Septembar 18, 2016, 16:35:02 POSLE PODNE

MD:faq(playerid,params[],help)
{
#pragma unused help
if(UlogovanIgrac[playerid] == 0 || PI[playerid][pReg] == 0) return Error(playerid, "Nisi ulogovan/a ili nisi registrovan/a!");
    if(PI[playerid][pabs] < 1 && ACCmd[playerid] == 1) return Error(playerid, ""COL_RED"[HIAC]: Uspori malo sa komandama! Maksimalno jedna u sekundi, Sacekaj jos 2s!");
CmdProtect(playerid);
#pragma unused params
if(UlogovanIgrac[playerid] == 0) return Error(playerid, "Nisi ulogovan/a!");
new smrk[1024];
format(smrk, sizeof(smrk) ""COL_RED"LISTA NAJCESCE POSTAVLJANIH PITANJA");
format(smrk, sizeof(smrk), "\n~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~\n\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_WHITE"1.  Gde polazem za vozacku dozvolu? Odg: Sve dozvole se kupuju u opstini /gps > Opstina\n"COL_BE"2.  Kako da promenim skin? Odg: Odes u Binco, kucas /bgps i na listi pronadjes Binco\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_WHITE"3.  Posle koliko neaktivnosti se prodaju vozila? Odg: posle 744 sata (1 mesec)\n"COL_BE"4.  Kako da udjem u neku organizaciju? Odg: Koristis /orgreq [id organizacije] primite me u org\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_WHITE"5.  Sta ako me neko prevari za novce u igri? Odg: Nista. Morate znati kome verujete a kome ne.\n"COL_BE"6.  Da li mogu da prekinem aukciju koju sam postavio? Odg: Ne\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_WHITE"7.  Da li vracate stats? Odg: Ne. Igrate od prvog levela kako i svaku drugu igru\n"COL_BE"8.  Kako da nadjem gde se igra lotto? Odg: Kucas /gps > Prodavnica Lotto");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_WHITE"9.  Kako da dodam nekog u kucu da zivi samnom? Odg: Kucas /hdodaj [ID ili Ime_Prezime]\n"COL_BE"10.  Kako da promenim mesto gde spawnujem? Odg: Koristis /spawnchange\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_WHITE"11.  Sta ako mi na /v find pokazuje da mi je auto u moru? Odg: Verovatno je u PS kucaj /gps > Parking Servis\n"COL_BE"12.  Kako da kupim drogu, mats i zlato? Odg: Koristi /berzahelp i /gps > Berza\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_WHITE"13.  Sta da radim ako sam zaglavljen negde ili zaledjen ili mi je sve sivo? Odg: Kucaj /stuck ili /regresh\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_BE"14.  Sta da radim ako me neko puca bez razloga a novajlija sam? Odg: /report [id] [razlog]\n"COL_WHITE"15.  Hocu sebi da skinem kljuceve tudje kuce sta da radim? Odg: U Opstini izaberete skidanje kljuceve kuce\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_BE"16.  Kako da kupim bravu za prikolicu? Odg: Ne treba vam brava za prikolicu\n"COL_WHITE"17.  Neko me nervira uzasno jer pise gluposti, sta da radim? Odg: Kucas /ignore [ID] i necete videti\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_BE"17.  nista sto pise na bilo kojem cetu.Listu igrnorisanih imate na /ignorelist a skidate ih sa /iclear\n"COL_WHITE"18.  Koji je posao najbolji? Odg: Onaj koji vam se najvise  svidja\n");
format(smrk, sizeof(smrk), ""COL_BE"19.  Koji posao je najbolje raditi? Odg: Kamiodzija\n"COL_WHITE"20.  Kako da saznam koje sve komande postoje? Odg: Sve bitnije komande se nalaze na /help");
SPD(playerid, 19999, DSM, ""COL_RED"BlackMoney "COL_WHITE" Cesto postavljana pitanja", smrk, "Close", "");
return true;
}

Ispisivalo bi mu svaki red.
1. opcija) strcat(string, text[], max lenght (sizeof string));
2. opcija) format(string, sizeof string, "nestoblabla"); format(string, sizeof string, "%s jos nesto", string);

Naveo sam ti primjer kako treba ici umjesto format zamjenis sa strcat 2. trebao si vidjeti kako se koristi strcat zato sam ti ostavio i link sta cu vam ja  ;)
• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

Mada i ovo sam probao nece ni da compila

Citat: ᕼᖇá'Œá"•Tá—©á'ŽOᐯIá'• poslato Septembar 18, 2016, 17:04:52 POSLE PODNE
Naveo sam ti primjer kako treba ici umjesto format zamjenis sa strcat 2. trebao si vidjeti kako se koristi strcat zato sam ti ostavio i link sta cu vam ja  ;)

Nece probao sam to al ispaljuje za svaki error nece...Daj neki promer ?

i am king!

[pawn]YCMD:faq(playerid,params[],help)
{
   #pragma unused help
   /*if(UlogovanIgrac[playerid] == 0 || PI[playerid][pReg] == 0) return Error(playerid, "Nisi ulogovan/a ili nisi registrovan/a!");
    if(PI[playerid][pabs] < 1 && ACCmd[playerid] == 1) return Error(playerid, ""COL_RED"[HIAC]: Uspori malo sa komandama! Maksimalno jedna u sekundi, Sacekaj jos 2s!");
   CmdProtect(playerid);
   #pragma unused params
   if(UlogovanIgrac[playerid] == 0) return Error(playerid, "Nisi ulogovan/a!");*/
   new smrk[256];
   strcat(smrk, ""COL_RED"LISTA NAJCESCE POSTAVLJANIH PITANJA");
   strcat(smrk, "\n~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~\n\n");
   strcat(smrk, ""COL_WHITE"1.  Gde polazem za vozacku dozvolu? Odg: Sve dozvole se kupuju u opstini /gps > Opstina\n"COL_BE"2.  Kako da promenim skin? Odg: Odes u Binco, kucas /bgps i na listi pronadjes Binco\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_WHITE"3.  Posle koliko neaktivnosti se prodaju vozila? Odg: posle 744 sata (1 mesec)\n"COL_BE"4.  Kako da udjem u neku organizaciju? Odg: Koristis /orgreq [id organizacije] primite me u org\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_WHITE"5.  Sta ako me neko prevari za novce u igri? Odg: Nista. Morate znati kome verujete a kome ne.\n"COL_BE"6.  Da li mogu da prekinem aukciju koju sam postavio? Odg: Ne\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_WHITE"7.  Da li vracate stats? Odg: Ne. Igrate od prvog levela kako i svaku drugu igru\n"COL_BE"8.  Kako da nadjem gde se igra lotto? Odg: Kucas /gps > Prodavnica Lotto",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_WHITE"9.  Kako da dodam nekog u kucu da zivi samnom? Odg: Kucas /hdodaj [ID ili Ime_Prezime]\n"COL_BE"10.  Kako da promenim mesto gde spawnujem? Odg: Koristis /spawnchange\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_WHITE"11.  Sta ako mi na /v find pokazuje da mi je auto u moru? Odg: Verovatno je u PS kucaj /gps > Parking Servis\n"COL_BE"12.  Kako da kupim drogu, mats i zlato? Odg: Koristi /berzahelp i /gps > Berza\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_WHITE"13.  Sta da radim ako sam zaglavljen negde ili zaledjen ili mi je sve sivo? Odg: Kucaj /stuck ili /regresh\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_BE"14.  Sta da radim ako me neko puca bez razloga a novajlija sam? Odg: /report [id] [razlog]\n"COL_WHITE"15.  Hocu sebi da skinem kljuceve tudje kuce sta da radim? Odg: U Opstini izaberete skidanje kljuceve kuce\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_BE"16.  Kako da kupim bravu za prikolicu? Odg: Ne treba vam brava za prikolicu\n"COL_WHITE"17.  Neko me nervira uzasno jer pise gluposti, sta da radim? Odg: Kucas /ignore [ID] i necete videti\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_BE"17.  nista sto pise na bilo kojem cetu.Listu igrnorisanih imate na /ignorelist a skidate ih sa /iclear\n"COL_WHITE"18.  Koji je posao najbolji? Odg: Onaj koji vam se najvise  svidja\n",sizeof(smrk));
   strcat(smrk, ""COL_BE"19.  Koji posao je najbolje raditi? Odg: Kamiodzija\n"COL_WHITE"20.  Kako da saznam koje sve komande postoje? Odg: Sve bitnije komande se nalaze na /help",sizeof(smrk));
   SPD(playerid, 19999, DSM, ""COL_RED"BlackMoney "COL_WHITE" Cesto postavljana pitanja", smrk, "Close", "");
   return true;
}[/pawn]
Eto ti CMD sa strct samo to na slici sto sam ja stavio pod /* */ bilo mi mrsko radit provjere i slicno boje sam onako bezveze stavio  :D :D
• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

Ma sve ok compile se sve ok al opet pola od toga izlazi evo slike http://imgur.com/a/Ipju3

i am king!