[POMOC] Jedno pitanje

Započeo Gandi, Avgust 09, 2016, 22:31:48 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Detaljan opis problema: Ovako poceo sam nedavno da skriptam i dobro mi ide,a sada trenutno pravim reg/login sistem i radim od nula i napravio sam neki login register sistem,a sada nzm da li je bolje da mi tamo u scriptfiles pise lozinka ono kako je igrac unio na server ili ono da mi pisu brojevi,kako se vec zove ono preko ubdesh ako se tako zove haha :P ,pa moze neko da mi odgovori sta je bolje i razloge
Skripta koju koristim: moja
Neke slike/video/kod za lakse dobivanje pomoci (npr.slika server.cfg, server log ili slično): mislim da nije potrebno

Kada stavis da budu "brojevi" neki to je kao neka sigurnost naloga veca ali mislim da uopste nije potrebno,bolje to vreme potrosi na nesto korisnije.

Sa sifrom kako god da okrenes ugrozen si bilo da je hash ili ovako.. Postoji hashcrasher koji desifruje to tako da je totalno svejedno..

Ti "brojevi" to ti je hash, u sampu imaÅ¡ funckiju SHA256_PassHash, googlaj i naći ćeÅ¡.Ovo gore Å¡to piÅ¡u da je moguće dekriptovati hash nek to zabiju u guzicu.SHA-256 je jednosmjerna kriptografska funckija i nema mogućnosti da se probije.Cijeli smisao hasha je da ga ne mozes vratit tj pročitati ono Å¡to je uneseno.TakoÄ'er uz koriÅ¡tenje salta možeÅ¡ to joÅ¡ viÅ¡e osigurati.
I da ako misliš taj mod koristit onda sigurnost igrača i njihovih podataka email,pw,godine i ostale privatne stvari(ako ih ima) trebaju da ostanu 100% sigurni i dolaze na prvo mjesto.

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."