[POMOC] Posao sa AttachObjectToVehicle

Započeo [BE] Clifford Griffin, Avgust 09, 2016, 13:16:22 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Sredjujem Underpoint.
Detaljan opis problema:Pa nije problem vec kako da kazem treba mi neko da mi objasni kako se pravi obican posao s attachem, npr, Ode da se zaposli, udje u kamion, kuca /prevozsjena, attacha mu se sjeno, ode do sledeceg cpa i istovari sjeno i skine se attach, onda se vraca po platu u cp.
Dio skripte://
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):Objasnio gore, hvala svima koji pomognu :)
BALKAN ELITE - MAPPER

Pronadjes neki editor za AttachObjectToVehicle i preko njega sredis to.

Nije meni problem to, imam ja to, nego kako to napraviti, zato sam i trazio da mi pomognete, xd
BALKAN ELITE - MAPPER

Pa kad zavrsis u editoru dobijes kodove koje ubacis u scriptu kod tog dela za posao i eto.

Ne shvatas, kako napraviti cel posao, imam ja attach editor, ako ima ko volje da napise ovde, bio bi mu zahvalan :)
BALKAN ELITE - MAPPER

Pa napravis komanudu /utovari i /isovari
koristis IsPlayerInRangeOfPoint (provjera da li je blizu mjesta za utovar/istovar)
AttachObjectToVehicle (koristis da zakacis KREIRANI objekat)
DestroyObject (koristis da unistis objekat na istovaru)

Sta nije jasno xD

Pa vidis, ne znam bez malo detaljineg objasnjena sta i kako :D Kada bi shvatio jednom, radio bi po tom principu sve tako da ako ima neko volje da objasni detaljnije bio bi mu do neba zahvalan :D
BALKAN ELITE - MAPPER

Ama covece kakvi detalji sta si zapeo oko jednostavne stvari :D
Za pocetak treba da napravis te objekte na vozilu kako hoces i dobices kodove zatim iste te kodove stavis tamo kod tog utovara sta li vec hoces da napravis a kada hoces da ih skines samo koristis funkciju DestroyObject eto i ☢ χÏ...ηdÑ"я_SkillArena ☢ ti je poslao... Nista tesko nista komplikovano.

Joj burazeru ali ti mene ne kontas, ceo posao kako se pravi, uslovi za zaposljavanje, onda komanda naprimer /prevozsjena e onda nadalje sta trebam uraditi, sto si zapeo za taj attach editor, to je najmanji problem imam to i kodove, ali ne kontam od cega da pocnem, kako da napravim posao cel?  :-X :-[ ???
BALKAN ELITE - MAPPER

Aha, pa bez uvrede ali kada bi vi lepo objasnili sta zaista hocete i tome prilagodili i sam naslov verovatno bih odma dobili i pomoc. No ajde sada manje vise je to bitno ja sam tebe razumeo da ti imas problem samo sa AttachObjectToVehicle tako si i temu otvorio ali kazem manje vise je sada to bitno. Idi u pretragu u trazi ili idi u tutorijale i naces imas par tutorijala za poslove kako se prave od do.

Radim u pawnu 1 mesec, zeleo bih da prosirim znanje malo, treba mi jedan tutorial Kako napraviti posao sa objektima, eto tako sam mislio, da kad dodje zaposli se, kuca naprimer /prevozsjena, i attacha se objekat, i onda dobija jos jedan cp u koji treba da udje da se skine objekat, i vraca se po platu u cp, eto to mi treba, trazio sam tutorijale take  na bsamp i ovom drugom forumu ali ne ide, ne mogu naci, ako ima dobri dusi da korak po korak objasnje, hvala lp :D
BALKAN ELITE - MAPPER

PP ukratko sam ti objasnio kako bi trebalo izgledati
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

new sijeno_objekat[MAX_PLAYERS][koliko_ih_ima], postavljencp[MAX_PLAYERS] = 0;
CMD:uzmiposao(playerid, params[])
{
PlayerData[playerid][pJob] = neki_slobodan_id_posla; SendClientMessage(playerid, -1, "uzeli ste posao /utovari /istovari");
return 1;
}
CMD:utovari(playerid, params[]) {
if (PlayerData[playerid][pJob] != neki_slobodan_id_posla) return SendClientMessage(playerid, -1, "Niste uzeli posao (/uzmiposao)");
if (!IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SendClientMessage(playerid, -1, "Niste u vozilu!");
sijeno_objekat[playerid][0] = CreateObject(....);
sijeno_objekat[playerid][1] = CreateObject(....);
sijeno_objekat[playerid][2] = CreateObject(....); // itd.
AttachObjectToVehicle(GetPlayerVehicleID(playerid), sijeno_objekat[playerid][0], ...);
AttachObjectToVehicle(GetPlayerVehicleID(playerid), sijeno_objekat[playerid][1], ...);
AttachObjectToVehicle(GetPlayerVehicleID(playerid), sijeno_objekat[playerid][2], ...);
SetPlayerCheckpoint(playerid, X, Y, Z, Size); //odredista
postavljencp[playerid] = 1;
return 1;
}

//onplayerentercheckpoint
if (postavljencp[playerid] == 1) 
{
DestroyObject(sijeno_objekat[playerid][0]); DestroyObject(sijeno_objekat[playerid][1]); DestroyObject(sijeno_objekat[playerid][2]);
SendClientMessage(playerid, -1, "Uspijesno ste odradili posao!");
postavljencp[playerid]  = 0; DisablePlayerCheckpoint(playerid);
}