[REÅ ENO] Ucitavanje tekstura

Započeo Scripter Braun, Februar 11, 2016, 10:53:00 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Imam problem kada dodam neku novu mapu i na njoj stavim texture uvek mi ne ucita 2-3 texture, ali nije to na svim mapama nego samo na novoj kada dodam sada npr mepu opstine na njoj se nece ucitavati 2-3 texture, a posle dodam mapu policije na opstini ce se sve ucitavati, a na pd nece 2-3 zna neko zbog cega je to ???
Poslednja Izmena: April 06, 2016, 21:17:30 POSLE PODNE od Bryant.
    ~ Member since: 09.13.2013. - 15:30 ~

Preko cega radis teksture?

Moze biti do toga da nisi pravilno napisao kodove za odredjene objekte ukoliko radis direktno u pawnu.
Na primer, postoji mogucnost da si na objekat koji je u CreateDynamicObject formatu dodao teksturu sa SetObjectMaterial formatom.
Ukoliko objekat stavis u Dynamic format onda i tekstura mora biti sto znaci da izmedju Set i Object dodas Dynamic, i kod bi trebalo da pocinje sa SetDynamicObjectMaterial.

Postoji mogucnost da ukoliko si na jedan veliki objekat koji sadrzi vise indeksa pogresno stavio teksture na pogresne indekse.
To znaci da ako zelis da zamenis npr. prozore nekog objekta moras naci indeks tih objekata i zatim u kodu teksture staviti taj indeks umesto 0 koja je default.

Ukoliko radis u Texture Studio tih problema ne bi trebalo da imas, jer prakticno program pise kodove, a to znaci da je najverovatnije onda do tvoje skripte koju moras pogledati detaljno.

Pa da radim preko texture studia i u studiu je sve lepo i kada ubacim mapu npr na nekom zidu na kom je ista textura kao i kod ostalih nema nikakve texture ni default nista, a primetio sam i kada dodam mapu bez textura bude neki objekat koji nema ni default texturu ??

Do sada nisam cuo da je iko imao takvih problema, postoji mogucnost da je do tebe odnosno tvog racunara i grafike mozda, a mozda je i do skripte.
Ali u svakom slucaju probaj sa reinstalacijom Texture Studia.

Ti ne pises te kodove nego da nazovemo program koji ne bi trebalo da gresi.

Nisam čitao šta je Brayant napisao, al mislim da ti se preklapaju imena textura ako sa drugih mapa, probaj promijeniti npr ako ti piše new opstina;
Ti stavi npr. new opstinaa; ili tako nešto.. nadam se da me razumiješ

Moguce da je i do toga, ali mislim da bi mu izbacilo errore prilikom compilea.
Ali u svakom slucaju pogledaj na to.

Ne ljudi ne razumete me mislim da je do skripte posto mi je tako i na serveru znaci da bolje pojasnim.Ja ubacim sada mapu opstine i na njoj bude bag na texturama ne ucita 2-3 texture ali cudno mi sto nisu texture ni default nego nekako sive e sada kada posle nje ubacim mapu policije onda na policiji zafali 2-3 texture ali je zato sve na opstini ok.Ali samo i primetio na mapi na kojoj nema nikakvih textura nadje se 2-3 objekta koji su sivi ali ta textura im nije default nzm do cega je..

Uzmi jednu mapu koju si odradio u Texture Studiu i ubaci je u neku drugu skriptu, udji u PDF sa skriptama na ovom forumu i skini bilo koji, zatim izbrisi sve mape iz te skripte i ubaci tu jednu samo, i onda vidi da li ce se desiti isto, takodje ako budes mogao pozovi nekog prijatelja da udje na isti i pogleda da li je sve u redu sa mapom.

A ne verujem da je do texture studia jel i mape na kojima nema textura samo odjednom jedna textura se promeni ali nije default textura nego neka siva.

Pokusaj na nacin koji sam ti gore napisao.
Moguce da je do tebe i tvog racunara odnosno graficke.

Ali ipak pokusaj barem.