[Pomoc] Laptop se grije

Započeo Guerrero, Februar 12, 2016, 12:10:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima,
Imam Acerov laptop, koji se grije nakon 20-30 minuta koristenja, iako mu je zamijenjena termalna pasta i ociscen je od prasine skroz (rastanljen i ociscen), laptop se i dalje grije, pa se bojim da bi moglo biti lose po laptop.

Sta bi trebalo uraditi da to sprijecim.
Hvala unaprijed!

Koliko imas pokrenutih programa pozadini? I proveri kako radi kuler, ja sam imao problem da je stao kuler da radi i kada je dostigao svoju maksimalnu temperaturu samo je se ugasio, a u kucistu skoro svu plastiku je istopio koja je bila....
Takodje idi u Task manager i vidi na koliko ti procenata radi procesor.

Ja sam imo oko 80 stupnjeva i nista mu nije bilo

Ja imam Acer Aspire 7736ZG i nonstop puse,grije se (nova termalna) ali nema ostecenja nikakvih takvi su ti laptopi jbg :D

nezz jel do toga , ali ako laptop drzis na nogama ili ga stavis negdje gdje ne mozes prolazit onaj zrak isto se grije , mozda ti to ne radis nezz ali moze biti i do toga

Pazi ovako, moze biti da ti je neka komponenta neispravna ili igras igrice koje previse greju racunar. Laptop nije napravljen za igrice vec za poslovne ljude kad bi mogli sa sobom da nose racunar i podatke. Kupi externi ventilator i resices problem koliko toliko.
Srecu cine male stvari i veliko pivo!
x3M-Gaming USKORO!

Daa.. zahvaljujem se svima na odgovorima.

@VuKaN , @Harlem   Laptop ne drzim nikad na nogama, nemam tu naviku, uvijek je na stolu.
Igrice ne igram, nemam potrebu za tim, odavno sam prerastao to.

@gonss Latop je u servisu generalno ociscen i zamijenjena pasta!

@Deci Sistem je uradjen oko nove godine, nanovo i instalirani samo osnovni programi, nista nepotrebno.

Nekada se desava da laptop dugo stoji na 100% cpu koriscenja, moguce da je to uzrok, ali ne znam sta trosi te resurse, nijedan proces u Task Manageru ne trosi puno...osim svchost on zna najvise trositi!

Neko mi rece da je mozda neki problem sa grafickom, kao navodno da on ima dvije graficke i da je potrebno instalirati driver za tu drugu graficku da bi se prebacio na nju.

Karakteristike: Procesor: iCore Solo (tako nesto) 1.42GHz, RAM: 4GB i ova grafika je ATI Radeon.
Poslednja Izmena: Februar 12, 2016, 20:47:16 POSLE PODNE od Guerrero

Onda ti je procesor neispravan. Ako ti je pod grancijom prijavi to i posalji.
Srecu cine male stvari i veliko pivo!
x3M-Gaming USKORO!