[TuT] Kako editovati SA:MP mod?

Započeo Marko Radivojevic, Mart 14, 2016, 17:57:19 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kako editovati SA:MP mod? [FULL EDIT]
Pozdrav svima, u ovom tutorijalu cu vam pokazati kako editovati SA:MP Mod. Ja sam nov na forumu i jos pocetnik u skriptanju, pa ako sam negde pogresio ispravite me.
Pa da pocnemo.

1. Skinite mod koji zelite da editujete.
2. Kada ga skinete, extractujte ga negde (najbolje na desktop).
3. Kada ste to odradili, otvorite folder "pawno" pa na pawno.exe.
4. Kada to odradite, idite na znak za otvaranje i otvorite vas mod.
5. Kada ste to odradili, idite na znak za replace. U prvom polju unesite ime tog moda, a u drugom ime vaseg servera (kako hocete da vam se zove). Onda idite na 'OK' (kako vec pise) pa na "replace all". Onda cete svuda editovati ime moda.
6. Stisnite CTRL+F i unesite "TextDrawCreate" da bi ste editovali TD. Editujte ceo TD (primer: na Srbija Gaming modu pise S~W~rbija G~W~aming, a vi cete umesto S napisati npr. B, a umesto rbija napisati alkan, pa tako isto uradite i na drugom TD-u).
7. Onda idete isto na replace, i unesete skracenicu moda (npr. [UP:RP] i vi zamenite kako hocete da pise). Idete isto na replace all kako bi sve sve izmenilo.
8. Na find trazite "SetObjectMaterial" da bi ste editovali text po zgradama, npr. pise na zidu Dobrodosli na Underpoint, i vi editujete u zeljeno ime.
9. Idite na replace i zamenite adrese foruma. (npr, pise www.srbija-gaming.com i vi zamenite sa www.uskoro.com)
9. Ako zelite editovati neku komandu, na find trazite CMD:pitaj (primer) i posle tamo izmenite.
Moguce da ce imati i nekih skracenica kao 'BE' i to, ako nadjete otvorite pawno i ako pise BE|Upisali ste nepostojecu komandu, na findu trazite "upisali ste" jer cete tako lakse i brze naci tu skracenicu.
10.kada zavrsite sa editovanjem, stisnite F5 da compilate skriptu.. i to je to

P.S Vodite racuna da sve bude lepo editovano, pazljivo editujte jer mozda postoji komanda /credits pa tamo pisu imena drugih vlasnika
Poslednja Izmena: Mart 14, 2016, 18:00:09 POSLE PODNE od Marko BCountry

Eh posto si pocetnik reci cu ti da si dobar :), ovo za pocetak tebi je OK, msm za editovanje, ali vidi vremenom na vreme i da skriptas, da pravis komande i sl. :)

Hvala, pocecu vremenom da ucim da skriptam

Citat: Marko UnitedCitizens poslato Mart 14, 2016, 17:57:19 POSLE PODNE
Kako editovati SA:MP mod? [FULL EDIT]
Pozdrav svima, u ovom tutorijalu cu vam pokazati kako editovati SA:MP Mod. Ja sam nov na forumu i jos pocetnik u skriptanju, pa ako sam negde pogresio ispravite me.
Pa da pocnemo.

1. Skinite mod koji zelite da editujete.
2. Kada ga skinete, extractujte ga negde (najbolje na desktop).
3. Kada ste to odradili, otvorite folder "pawno" pa na pawno.exe.
4. Kada to odradite, idite na znak za otvaranje i otvorite vas mod.
5. Kada ste to odradili, idite na znak za replace. U prvom polju unesite ime tog moda, a u drugom ime vaseg servera (kako hocete da vam se zove). Onda idite na 'OK' (kako vec pise) pa na "replace all". Onda cete svuda editovati ime moda.
6. Stisnite CTRL+F i unesite "TextDrawCreate" da bi ste editovali TD. Editujte ceo TD (primer: na Srbija Gaming modu pise S~W~rbija G~W~aming, a vi cete umesto S napisati npr. B, a umesto rbija napisati alkan, pa tako isto uradite i na drugom TD-u).
7. Onda idete isto na replace, i unesete skracenicu moda (npr. [UP:RP] i vi zamenite kako hocete da pise). Idete isto na replace all kako bi sve sve izmenilo.
8. Na find trazite "SetObjectMaterial" da bi ste editovali text po zgradama, npr. pise na zidu Dobrodosli na Underpoint, i vi editujete u zeljeno ime.
9. Idite na replace i zamenite adrese foruma. (npr, pise www.srbija-gaming.com i vi zamenite sa www.uskoro.com)
10. Da editujete game mode text (sto piše u favorite) na find ukucajte 'set gamemode text' pa stavite kako hoćete (primer TUT:RP v1.7).tamo mozete i editovati mapname kao i adresu foruma.
11. Ako zelite editovati neku komandu, na find trazite CMD:pitaj (primer) i posle tamo izmenite.
Moguce da ce imati i nekih skracenica kao 'BE' i to, ako nadjete otvorite pawno i ako pise BE|Upisali ste nepostojecu komandu, na findu trazite "upisali ste" jer cete tako lakse i brze naci tu skracenicu.
12. Ako hoćete da promenite verziju moda,na replace u 1.polju unesite trenutnu verziju moda pa onda dole stavite vašu
13.kada zavrsite sa editovanjem, stisnite F5 da compilate skriptu.. i to je to

P.S Vodite racuna da sve bude lepo editovano, pazljivo editujte jer mozda postoji komanda /credits pa tamo pisu imena drugih vlasnika. TakoÄ'e vodite računa i oko labela (onih slova) jer negde ima 'mode by blabla, godina ili since 2012

Jel zna neko kako da ubacim modove u svoj SA:MP server sad treba da iznajmim?
Ma primer server da bude na sprskohvatskom jeziku,da igrač na primer ako hoće prvo se registruje ukuca email i lozinku,i da kad se registruje može da bira likove na primer Big Smoke,Sean  Johnson,Rajder,i ostale likovi iz GTA SA,zatim kad se registruje odmah dobija 500 $,može da naÄ'e posao,i igrač da bi vozio auto mora da prvo da polaže vozački ispit gde će instruktor da bude neki igrač,zatim kad zavrÅ¡i kad naÄ'e posao i kad uzme novac može da iznajmi auto ili motor ili da kupi,a ako ne kupi može da pozove taksi.Zatim svaki igrač može da kupi kuću,auto,motor,i ako igrač hoće da ima oružje mora prvo da izvadi dozvolu u policiju a dozvola će da koÅ¡ta 3.000$,zatim igrač može da radi i u policiji ali direktor policija naravno da budem ja.Igrači moraju da vade pasoÅ¡,ličnu kartu vozačku dozvolu,dozvolu za oružje u policiskoj stanici.I mapa ako može da bude drugačija.I ako neki igrač udari policajca ili ubije nekog,ukrade auto ili motor itd...odmah se pojavi vanted level na 2 ili 3 zavisi Å¡ta je igrač uradio,a zatim dolazi policajac ili igrač plati kaznu ili ide u zatvor.Pravila servera zabranjeno psovanje,vreÄ'anje,faÅ¡izam,nacionalizam,vreÄ'anje na verskoj ili nacionalnoj osnovi,Å¡ifre,modovi.Igrač dok vozi auto ili motor može da vidi koliko ide na sat koliko goriva je potroÅ¡io i naravno na pumpi može da sipa gorivo.Igrači bi mogli da biraju sledeće poslove.
1.Automehaničar
2.Poštar
3.Čistač ulica
4.Vozač goriva
5.Pilot
6.Dostavljač Betona
7.Komunalac
8.Raznosač pića
9.Raznosač novina
10.Vozač autobusa
11.Kosač trave
12.Dostavljač produkata
13.Dostavljač ćevapa
14.Dostavljač brašna
15.Mehaničar
16.Vatrogas
17.Drvoseča
18.Grobar
19.Dostavljač robe
20.DeeJay
21.Farmer
22.Narko diler
23.Vojnik
24.Policajac
25.FBI ili CIA agent
26.Å erif
27.Taksista
28.Instruktor vožnje
29.Sekjuriti
30.Medicinsko osoblje.
31.Trgovac nekretninama.
32.Trgovac automobila
33.Å pijun
Ilegalni poslovi
1.Narko diler
2.Ubica
3.Kidnaper
4.Lopov

Ako neko zna ovo da ubaci nek mi pošalje poruku.

Citat: Vid007 poslato Maj 16, 2016, 21:10:05 POSLE PODNE
Jel zna neko kako da ubacim modove u svoj SA:MP server sad treba da iznajmim?
Ma primer server da bude na sprskohvatskom jeziku,da igrač na primer ako hoće prvo se registruje ukuca email i lozinku,i da kad se registruje može da bira likove na primer Big Smoke,Sean  Johnson,Rajder,i ostale likovi iz GTA SA,zatim kad se registruje odmah dobija 500 $,može da naÄ'e posao,i igrač da bi vozio auto mora da prvo da polaže vozački ispit gde će instruktor da bude neki igrač,zatim kad zavrÅ¡i kad naÄ'e posao i kad uzme novac može da iznajmi auto ili motor ili da kupi,a ako ne kupi može da pozove taksi.Zatim svaki igrač može da kupi kuću,auto,motor,i ako igrač hoće da ima oružje mora prvo da izvadi dozvolu u policiju a dozvola će da koÅ¡ta 3.000$,zatim igrač može da radi i u policiji ali direktor policija naravno da budem ja.Igrači moraju da vade pasoÅ¡,ličnu kartu vozačku dozvolu,dozvolu za oružje u policiskoj stanici.I mapa ako može da bude drugačija.I ako neki igrač udari policajca ili ubije nekog,ukrade auto ili motor itd...odmah se pojavi vanted level na 2 ili 3 zavisi Å¡ta je igrač uradio,a zatim dolazi policajac ili igrač plati kaznu ili ide u zatvor.Pravila servera zabranjeno psovanje,vreÄ'anje,faÅ¡izam,nacionalizam,vreÄ'anje na verskoj ili nacionalnoj osnovi,Å¡ifre,modovi.Igrač dok vozi auto ili motor može da vidi koliko ide na sat koliko goriva je potroÅ¡io i naravno na pumpi može da sipa gorivo.Igrači bi mogli da biraju sledeće poslove.
1.Automehaničar
2.Poštar
3.Čistač ulica
4.Vozač goriva
5.Pilot
6.Dostavljač Betona
7.Komunalac
8.Raznosač pića
9.Raznosač novina
10.Vozač autobusa
11.Kosač trave
12.Dostavljač produkata
13.Dostavljač ćevapa
14.Dostavljač brašna
15.Mehaničar
16.Vatrogas
17.Drvoseča
18.Grobar
19.Dostavljač robe
20.DeeJay
21.Farmer
22.Narko diler
23.Vojnik
24.Policajac
25.FBI ili CIA agent
26.Å erif
27.Taksista
28.Instruktor vožnje
29.Sekjuriti
30.Medicinsko osoblje.
31.Trgovac nekretninama.
32.Trgovac automobila
33.Å pijun
Ilegalni poslovi
1.Narko diler
2.Ubica
3.Kidnaper
4.Lopov

Ako neko zna ovo da ubaci nek mi pošalje poruku.
Pa sta covjek da ti opsuje vise sta koji qrac spamas po forumu??

@Vodka Play  banuj mu ip i ban ga sa foruma spama lik neverovatno
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci