[REÅ ENO] Problem sa ucitavanjem objekata

Započeo 47, Januar 01, 2016, 13:39:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

47

*

Znaci napravim kucu u MAP editoru,stavim texture preko Texture Studio,i idem onda /exportmap i spremim to..
Mapu ubacim na server ali kad se odmaknem malo od mape objekti nestanu  http://ch-slike.com/images/2015/12/30/b7gXe.png
Za tu udaljenost objekti bi morali ostat,kad se priblizis pojave se,ako neko zna problem neka mi odg,hvala unaprijed
Poslednja Izmena: April 06, 2016, 21:24:17 POSLE PODNE od Bryant.

Jesi li koristio puno objekata ?
    ~ Member since: 09.13.2013. - 15:30 ~

47

*

160,neki kazu da je zbog tog sto ima puno textura na mjestu??

Nekim delom i jesu u pravu jer verovatno ima dosta tekstura, ali to moze biti vise razloga sporog ucitavanja.
Jedan od razloga jeste mozda to sto je skripta lose podesena, znaci distanca sa koje se objekti ucitavaju i sl.
Jedan od razloga jeste i to u kom obliku se nalaze ti objekti, ukoliko imas toliko tekstura i objekata najbolje je da koristis CreateDynamicObjectEx koji mozes izabrati prilikom cuvanja mape u Texture Studiu.

47

*

Pa jel bolje imat distancu 300 ili 600 ?

Moras procitati na internetu koja je normalna distanca, to vec prelazi u skriptanje, stavljas distancu prema potrebama, ne razumem se bas u to, nisam menjao nikada.

Kada exportujes mapu imas tamo da odaberes distancu. Tamo ti pise da je normalna i ona koja se najcesce koristi 300. Ja sam uvijek do sada koristio tu distancu i nikad nije bilo problema. Mapao sam takoÄ'er kucu od 200 objekata i ima puno tekstura i sve je bilo oke.. Udji u texture i ucitaj mapu te je opet spremi sa distancom 300 ako nisi.

KALASNIKOV,

Molio bih te da ne pises vise takve reci i odgovore, ovde se svi ponasamo lepo i kulturno.
Pokusavamo na razne nacine da ti pomognemo, ali ti moras biti precizniji sta ti nije jasno ili sta je problem ili barem pokusaj da se snadjes uz nasu pomoc koju mozes pronaci u prethodnim odgovorima.
Samo polako i opusteno i resicemo problem :)

47

*

Mozete mi poslat neki "test mod" ili dje vi to radite,mozda kad bi se ubacilo u neki gamemod bi bilo dobro jer ne radim za sebe mape...

Da stavljam texture odma u pawnu jel bi se to dogaÄ'alo?
Poslednja Izmena: Januar 03, 2016, 19:16:04 POSLE PODNE od KALASNIKOV

Na ovom forumu ima jako mnogo skripti, bilo koju da skines neces pogresiti, jednostavno odaberi neku skriptu sa najvise pregleda primera radi.
Nema veze preko cega radis teksture.