[TuT] Problemi sa Objektima

Započeo ▂ ▃ ▅ Rudimental ▅ ▃ ▂, Decembar 26, 2014, 15:38:10 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav. Pošto imamo dosta pitanja i problema oko objekata i njihove vidljivosti, u ovoj temi ćemo vam dati objasnjenja šta bi trebalo uraditi da nebi došlo do tih problema.

Pre svega potrebna vam je najnovija verzija streamer plugina koju možete preuzeti na sledećem linku Klik
Tu imate objašnjenje kako da ubacite streamer plugin i includ u vaš mod.

Zatim u koliko su vam objekti postavljeni preko funkcije CreateObject treba da izvršite replace funkcija.
Iz

CreateObject

U
CreateDynamicObject

Kada to uradite potrebno je još da uradite recompile moda.

● U koliko imate više od 500 objekata na jednom mestu ili ti radius krugu vrlo je moguće da objekte nećete videti sa vece udaljenosti.
● TakoÄ'e vodite računa u koliko ne vidite objekte sa veće udaljenosti da ti isti nisu mozda duplirani.
● U koliko obrišete neki veći default objekat, uzeću primer Policijsku Stanicu i pojavi vam se problem da kada se udaljite od nje da je ne vidite sa udaljenosti sa koje biste možda hteli da je vidite. Sve što je potrebno jeste da tom objektu povećate drawdistancu a to ćete uraditi na sledeći način.

CreateDynamicObject(modelid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:rx, Float:ry, Float:rz, -1, -1, -1, 500.0, 500.0);

Zadnja 2 parametra označuju vidljivost objekta u ovom primeru na 500 metara. No to sami možete po želji menjati, savetuje se da broj ne prelazi preko 600.0

Bravo za tut , meni treba bas ovo oko vidljivosti objekata

Zaboravio si da napomenes da se ovaj createdynamicobject ne stavlja za bilo kakve podove, zato sto kad stavite to propadaju vozila, i vi propadate ako je u pitanju enterijer, ili kada se neko porta do vas, znaci za podove ne treba stavljati createdynamicobject... Ja sam ispao glup i pre 2 meseca sam sve u svojoj skripti sa CreateObject prebacio na CreateDynamicObject i posle sam imao problema dok sam vratio podove na CreateObject...

svaka cas ovo je iz prave koristi samo ko zna da radi i da razume

i am king!

Dobar tut samo dzabe kad oni koji imaju taj problem nece da procitaju nego bi sve na gotovo da im neko sredi ;).

Tutorial je veoma koristan za pocetnike, tacno je da ne bi trebalo da se poveca vise od 600 radius, ali do 1000 je dozvoljeno tako da nece biti vecih problema niti opterecenja skripte, ja koristim na 1000 i nikakvih problema nemam. Pozdrav

Citat: Nemanja Milijic poslato Oktobar 28, 2015, 00:30:42 PRE PODNE
Tutorial je veoma koristan za pocetnike, tacno je da ne bi trebalo da se poveca vise od 600 radius, ali do 1000 je dozvoljeno tako da nece biti vecih problema niti opterecenja skripte, ja koristim na 1000 i nikakvih problema nemam. Pozdrav

Sve je to lepo, ali ja bih te zamolio u buduce da procitas pravila.

• Nije dozvoljeno osvežavati teme starije od 10 dana osim ako nemate problema sa istom.